Godo, я вільно спілкуюся українською, "оцет" можна не перекладати.

1. Навряд, щоб воно шипіло - чорне, лискуче. Тверде... Я ж кажу - жінка колишній геолог, казала 'кесь слово, та я забув. Чи базальт, чи доломіт... Але за пораду дякую, капну.
2. З каміння не видно, що воно морське. Чорне й чорне, може, річкове.

Дуже класний мало би вигляд, якби стилізувати під "сад каміння". Та, на жаль, акваріум - не сад каміння.
3. Красива мушля також буває до ладу (одна). Але класти не буду, задум інший. Керамічно-пластиковий ширпотреб ненавиджу.
4. Ув'язнені поводяться сумирно, але, про всяк випадок, поклав поперек каструлі дерев'яний брусочок дюймовий, а на нього - кришку. Шпарина достатня, щоб вода вентилювалася, але недостатня, щоб вистрибнути.
5. Гм. Не рекомендується, кажете... Ну що ж, не будемо експериментувати. Був би впевнений - не питав би. Хоча пити, ніби то, дуже приємна. От про водопровідну дуже добре відомо, які в неї "параметри". Лайно лайном.
6. Світлий грунт вже "відпав", буду шукати темні варіанти.
Красно дякую!
П.С. Шматки базальту (граніту, доломіту) будуть розчинятися МЕНШЕ, аніж фракція 2-5 мм того ж базальту-граніту-доломіту, n'est pas?
П.П.С. Спитав ще раз - каже, щось або магматичне, або метаморфічне. Не осадочне стопудів. І ще - щоб не прискіпувавсь.

"Узь послала - так послала!" (С)

Ось, знайшов. Мінімалістична композиція. Посилання на автора - обов'язкове!