Re: Вынос аэрации за пределы аквариума ===www.aquaforum.ua===
отличный девайс
у меня таких два стоит на помпах эхейм 2252
из недостатков:
-сильное течение в аквариуме
-пузырьки хаотично плавают по всему аквариуму(не всем нравится)
-устройство шумит(слабее чем распылитель но не на много)
Сей девайс у меня установлен в двух аквах. Не шумит если выходной шланг внешника разделить на флейту и диффузор. Это решает и избыток пузырьков и сильное течение.
если компрессор вынесен на балкон то не проще ли подобрать распылитель с минимально шумными пузырьками ( типа этого + краник регулировки потока воздуха)?
Допис від Рита
если компрессор вынесен на балкон то не проще ли подобрать распылитель с минимально шумными пузырьками ( типа этого + краник регулировки потока воздуха)?
Самые маленькие пузырьки даёт именно аэратор эхейм.
А я так собі зробив зробив:
Душа хоче щоб в акві було по менше усякого обладнання ну і акваріум маленький і так місця мало.
Аква 62Л, зовнішній фільтр RESUN MICRA-CY20.
Зробив собі врізку у вихід з фільтра, підключив компресор по таймеру, компресор настроїв на мінімальну подачу і шум.
Шумів майже не має, якщо винести компресор з кімнати, то абсолютна тишина, деколи може щось там булькнути, спати не заважає.
Таким способом вода насичується киснем ефективніше ніж через звичайний розпилювач в акві. На виході з флейти повітря розбивається в "порох".
Тепер добавив ще в цю врізку подачу СО2 теж по таймеру, коли включається світло Копресор - викл, СО2- вкл; Світло- викл, СО2-викл, компресор -вкл.