На головну сторінку Аквафорум
На головну сторінку

Назад   Аквафорум - форум акваріумістів та тераріумістів > Акваріум та обладнання > Аквариум
Аукцион Реєстрація ЧаПи Учасники Календар Нинішні дописи

Примітки

Аквариум "Колбы", обсуждение аквариумов, полностью укомплектованных оборудованием, тумбы, материал для изготовления....

Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 06.11.2020, 20:27   #1
Живу я тут

Звідки Ви: Вінниця
Дописи: 517
сказав Дякую: 408
сказали Дякую 1.795 раз(и) в 377 повідомленні
Відповідь: Re: Відповідь: Біотоп озера Гуральня ===www.aquaforum.ua===

Цитата:
Допис від Сергій Мір Переглянути допис
Aleron, доброго дня! Я давно не був у Харкові, але, коли їздив часто по країні, то харківський ринок був для мене на першому місті. Набагато кращій ніж київський.
для мене Харків задалеко...
а від київського такого й справді не чекав.
зараз іще борюся з однією проблемою, привезеною з Куренівки. Про неї детально розпишу, коли розберусь

Цитата:
Допис від РомаУж Переглянути допис
Плотва,на мою думку...
дякую. передивився ще раз свої фото і купу з інтернету, і повністю з Вами згоден це плотва

Aleron поза форумом   Відповісти з цитуванням
Ці 2 користувач(ів) сказали Дякую Aleron за це повідомлення:
dvvd (07.11.2020), Сергій Мір (08.11.2020)
Старий 13.11.2020, 01:20   #2
Живу я тут

Відповідь: Re: Відповідь: Біотоп озера Гуральня ===www.aquaforum.ua===

Ф*КІН’ ШІТ…
Коли неймовірна удача стала найбільшою катастрофою.
але спочатку:
Оффтоп

Цитата:
Допис від Aleron Переглянути допис
зараз іще борюся з однією проблемою, привезеною з Куренівки. Про неї детально розпишу, коли розберусь
Боротьба закінчилась моєю повною поразкою.
Апістограм я не знайшов. Але купив аж 11 мальків в’юна!!!
На зараз живим залишився лиш один. Уявляєте, в мене за півтора тижні померли 10 в’юнів?! За все моє акваріумістське життя такого ще не було. Рік тому я «кіпішував» через смерть двох колючок. Проблему ту вивчив і зробив необхідні висновки, в цьому сезоні в мене прекрасно почуваються 14 колючок (і це 100% результат!).
Але щоб в’юни і така катастрофа…
Тепер усе по порядку.
Продавав їх дядько у 15 л відрі від будматеріалів, води було близько половини об’єму, а в’юнів, як казав класик, дох*я. Вони лежали на дні, сплутавшись у малорухомий клубок. Моїх той дядько відсипав у 900 мл пляшку від йогурту (моя власна, ідеально чиста, перевозила літом колючок) і налив води до половини, сказавши, шо більше не дасть, і, взагалі, йому на них пох*.
У найближчому магазині купив пляшку негазованої бонакви (в неї найнейтральніший хімічний склад, майже дистилят) і потроху підмінював нею болото, в якому була риба.
Додому доїхали живими всі. Розділив їх на 3 групи, які у відрах переночували на холодному балконі, плавно звикаючи до підвищення температури. Воду потроху додавав теж різного хімічного складу з різних акваріумів.
Наступного дня почав випускати мальків у їх постійні акваріуми: два на стелажах із t~22⁰C і балконний із t~16⁰C. Рівень рН у них був від 7.3 до 8.1, солей у всіх мало (у такій воді добре прижились навіть річкові йоржі). Серйозна проблема була ще в тому, що я не міг нічого заміряти з води, в якій в’юни виживали в продавця.
І ввечері почалося пекло.
Спочатку всі в’юни позалягали на дно, а далі почали по одному спливати на поверхню, де засинали вигнувшись у формі підкови, спрямованої донизу: лежали на боці, середина тіла біля поверхні, а хвіст і голова внизу. При цьому не було жодних симптомів ні рН шоку, ні температурного шоку, зябра, очі, шкіра, плавці виглядали природньо.
Жодні танці з бубном навколо приречених не дали позитивного результату, риби по кілька штук щодня відпливали до свого раю. Зараз залишився лиш один, причому в акваріумі з найекстремальнішими умовами (перенаселений, із агресивними йоржами і надміру цікавими гірчаками, найтепліший, і з найвищим рН).
Якихось закономірностей чи залежностей від умов я не виявив.
Зараз думаю, що могло бути більше шансів, якби я краще підготувався з тарою і водою, і якби продавець хоч трохи пішов на контакт і розповів про місце їх вилову і подальші умови утримання в нього. Але він не захотів.
Прошу вибачення за багато російських слів, але без них описати весь цей пиз*ець просто нереально

І маю прохання до киян, хто буває на Куренівці і має добре серце. В’юни там є, і я їх у вас куплю, і матеріально винагороджу. Тільки відправте мені хоча б кілька рибок Навесні планую в родичів у селі вирити невеличку копанку і хочу там спробувати розвести цих цікавих і корисних рибок. А якщо вдасться віднерестити їх в акваріумі до переїзду – буде взагалі космос

Ці 7 користувач(ів) сказали Дякую Aleron за це повідомлення:
dvvd (14.11.2020), Opsis (13.11.2020), Plankton (16.01.2021), Tiratore.d (14.11.2020), VitM (13.11.2020), Диктатор (01.12.2020), Сергій Мір (13.11.2020)
Старий 13.11.2020, 18:25   #3
Живу я тут

Звідки Ви: Маріуполь
Дописи: 109
сказав Дякую: 481
сказали Дякую 73 раз(и) в 61 повідомленні
Re: Відповідь: Re: Відповідь: Біотоп озера Гуральня ===www.aquaforum.ua===

Aleron, оце історія... Кияни, допоможить!

Сергій Мір поза форумом   Відповісти з цитуванням
cказали "Дякую" Сергій Мір за цей допис:
Aleron (13.11.2020)
Старий 11.11.2020, 03:17   #4
Живу я тут

Звідки Ви: Киев
Дописи: 10.118
сказав Дякую: 11.373
сказали Дякую 9.053 раз(и) в 4.067 повідомленні
Відповідь: Біотоп озера Гуральня ===www.aquaforum.ua===

Ну судячи з фото погода була ще та і, сподіваюсь, Ви там були не раніше 11ї години? Київський ринок дуже метеочутливий оскільки він, на відміну від Харкова, працює переважно на роздріб, а не на гуртові продажі і тому коли така погода і покупців не буде - немає і продавців. Але взагалі вже років 5 з наскоку там купити без домовленості можна лише якщо ходити щовихідні. Раніше для мене це було не проблема, а як змінив місце проживання на південні окраїни міста, то вже рік не вибирався, що вже говорити про гостей міста. Але апістограми зазвичай є майжди завжди в другому ряду зі сторони входу з краю, якщо не помиляюсь як раз напроти напису "червь-опарыш".

Mykhaylo поза форумом   Відповісти з цитуванням
Ці 2 користувач(ів) сказали Дякую Mykhaylo за це повідомлення:
Aleron (11.11.2020), dvvd (12.11.2020)
Старий 14.11.2020, 07:29   #5
Живу я тут

Звідки Ви: Рівненська область, м. Здолбунів
Дописи: 185
сказав Дякую: 7.039
сказали Дякую 478 раз(и) в 119 повідомленні
Re: Біотоп вінницького озера Гуральня ===www.aquaforum.ua===

Декілька років тому теж мав негативний досвід з вьюнами. Однак знаю декількох рибаків (не акваріумістів) які місяцями тримають їх в трьолітрових банках

dvvd поза форумом   Відповісти з цитуванням
cказали "Дякую" dvvd за цей допис:
Aleron (15.11.2020)
Старий 22.11.2020, 15:42   #6
Живу я тут

Дописи: 10.118
сказав Дякую: 11.373
сказали Дякую 9.053 раз(и) в 4.067 повідомленні

В'юнів треба брати місцевих. Вони хоч і живучі, але, здається, не переносять зміни умов. Таке ось протиріччя. Кілька раз пробував перевозити з Чернігівщини (їх там закинутих осушувальних в канавах посеред луків повно, ловили переважно плетеними кошами) як в акваріум в Київ, так і місцеві болотця Сумщини (їх там немає) - безрезультатно.

Mykhaylo поза форумом   Відповісти з цитуванням
Ці 2 користувач(ів) сказали Дякую Mykhaylo за це повідомлення:
Aleron (23.11.2020), dvvd (23.11.2020)
Старий 23.11.2020, 12:27   #7
Живу я тут

Цитата:
Допис від dvvd Переглянути допис
Декілька років тому теж мав негативний досвід з вьюнами. Однак знаю декількох рибаків (не акваріумістів) які місяцями тримають їх в трьолітрових банках
я нещодавно тримав 4 апістограм у 5 л банці, проблем не виникло
об'єм посудини в утриманні риби відіграє меншу роль, ніж вода і температура

Цитата:
Допис від Mykhaylo Переглянути допис
В'юнів треба брати місцевих. Вони хоч і живучі, але, здається, не переносять зміни умов. Таке ось протиріччя. Кілька раз пробував перевозити з Чернігівщини (їх там закинутих осушувальних в канавах посеред луків повно, ловили переважно плетеними кошами) як в акваріум в Київ, так і місцеві болотця Сумщини (їх там немає) - безрезультатно.
згоден
у моєму випадку є проблема: в місцевих водоймах в'юнів знищили повністю. цього року їх не було навіть у продавців, яким рибу звозять із області. залишається тільки везти з Куренівки.

з моїми в'юнами найгіршим стало незнання природних умов куплених риб і умов їх утримання перед продажем. продавець не сказав жодного слова
я вдома розмістив їх у 3х різних акваріумах із різною водою і температурою, намагаючись так виявити найбільш близькі параметри до їх природних. Вижив лише один, вода в нього: pH 8.1, gH 9, kH7, t ~21⁰С. Причому вижив найсвіжіший і найздоровіший риб, оскільки в інших "банках" умови були природніші (на балконі і вода була краща, і температура +16⁰С, але там із 4х не вижив жоден).

Старий 13.12.2020, 12:03   #8
Живу я тут

Lymnaea stagnaglis, ставковик звичайний.

Живе в малому акваріумі на балконі і прекрасно почувається в заростях місцевих рослин.
Дуже, до речі, схожий на заморських ампулярій:
https://youtu.be/qcOtG0aTHNY

Ці 7 користувач(ів) сказали Дякую Aleron за це повідомлення:
A.Lonko (14.12.2020), dvvd (13.12.2020), Igor 30 (21.12.2020), Mykhaylo (23.12.2020), Opsis (13.12.2020), Ryukin_N3 (14.12.2020), Сергій Мір (14.12.2020)
Старий 28.12.2020, 18:30   #9
Живу я тут

друзі, знову потрібна ваша допомога з визначенням видової належності цих красенів
1.

2.

3.

4.

на перших трьох фото істота найбільш схожа на лужанку живородку (Viviparus viviparus)
на фото №4 маленький молюск це горошина річкова (Pisidium amnicum) чи шарівка болотяна (Musculium lacustre)?
а великий на №4 схожий на фізу пухирчасту (Physa fontinalis), тільки щупальці в нього не тоненькі вусики, а великі м'ясисті як вуха.
що скажете?

dvvd (28.12.2020), Сергій Мір (18.01.2021)
Старий 16.01.2021, 14:20   #10
Живу я тут

Що ж, малюки, всідайтеся зручніше, набирайте поп корну - ми розпочинаємо черговий, 5й і ювілейний сезон (!) утримання місцевих біотопів імені Озера Гуральня
Цього разу на нас чекає унікальна подорож із наоригінальнішим складом живності у 2 акваріумах загальним об'ємом 100 літрів (73.5л +27л), кожен із яких уже тривалий час живе своїм життям і має свої особливості.

І ще один унікальний сюрприз цього сезону: ви нарешті отримуєте можливість підтримати мене не лише вподобайками, але й матеріально, прфінансувавши мої досліди на Patreon, ось тут:

https://www.patreon.com/aquabiotope

Як ви вже неодноразово переконалися, біотопні акваріуми, та ще й місцеві, із позитиву приносять лише приємні враження. фінансово ж вони на 100% збиткові.
Підтримка мене на Patreon окрім морального задоволення надасть вам пріоритетний доступ до ексклюзивних матеріалів.

Ці 8 користувач(ів) сказали Дякую Aleron за це повідомлення:
dvvd (16.01.2021), glottis (28.01.2021), Mykhaylo (16.01.2021), Opsis (16.01.2021), Tiratore.d (27.01.2021), VitM (29.01.2021), олег1975 (16.01.2021), Сергій Мір (18.01.2021)
Старий 26.01.2021, 23:05   #11
Живу я тут

цієї зими вперше утримую 3 види нових для мене водних рослин:
рдесник вузлуватий (Potamogeton nodosus)
різак алоевидний (Stratiotes aloides)
і губка (це насправді не рослина) бодяга звичайна (Spongilla lacustris)

всі троє почуваються нормально.
найбільша проблема виникла з різаком: він росте надзвичайно швидко, нова рослина за 3 тижні переростає навіть 140 літровий акваріум. доводиться постійно проріджувати. з позитиву відзначу його прекрасні фільтрувальні здібності: доросла рослина в тих же 140 літрах органіку тримає близькою до нуля.

Бодяга вибрала собі місце біля фільтру і повільно росте:

рдесник із двох маленьких гілочок колонізував уже більшу частину дна:

і привіт усім забобонним, хто досі вірить, що наші рослини на зиму відмирають:

гляньте, скільки нових листочків росте одразу в куща глечиків

Ці 10 користувач(ів) сказали Дякую Aleron за це повідомлення:
dvvd (26.01.2021), Mykhaylo (31.01.2021), nikopol (11.02.2021), Opsis (27.01.2021), r0man (26.01.2021), Ryukin_N3 (27.01.2021), Tiratore.d (27.01.2021), VitM (29.01.2021), Сергій Мір (27.01.2021)
Старий 27.01.2021, 09:41   #12
Живу я тут

Дописи: 148
сказав Дякую: 276
сказали Дякую 108 раз(и) в 72 повідомленні
Re: Біотоп озера Гуральня ===www.aquaforum.ua===

Губка смотрится великолепно! Получился прямо коралловый риф в средней полосе нашей Родины.

Ryukin_N3 поза форумом   Відповісти з цитуванням
Ці 2 користувач(ів) сказали Дякую Ryukin_N3 за це повідомлення:
Aleron (27.01.2021), Сергій Мір (27.01.2021)
Старий 27.01.2021, 13:03   #13
Бан за нарушения

Звідки Ви: Киев, Березняки
Дописи: 1.294
сказав Дякую: 277
сказали Дякую 614 раз(и) в 387 повідомленні
Надіслати повідомлення для Artemij на ICQ
Re: Біотоп озера Гуральня ===www.aquaforum.ua===

Добрый день! Подскажите, пожалуйста, как вы готовили губку для заселения?
Я когда-то пытался приживить в обычный аквариум. Закончилось всё фиаско)
Бактериалка в аквариуме, а губка погибла через месяц...

Artemij поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 27.01.2021, 20:56   #14
Живу я тут

Відповідь: Re: Біотоп озера Гуральня ===www.aquaforum.ua===

Цитата:
Допис від Artemij Переглянути допис
Добрый день! Подскажите, пожалуйста, как вы готовили губку для заселения?
Ви знаєте, підготовки не було.

я вибрав із річки декілька живих шматочків губки (біля берегу було багато вирваних і поломаних губок, ніби після шторму, з них і взяв живців).

удома поклав їх на камінці в основному місцевому біотопі, який на той момент функціонував стабільною системою вже більше місяця. прикріпитися змогли дві губки, й обидві почали швидко рости. ту, що на фото, незабаром зламали риби, і верхня її частина змогла пізніше закріпитися на гілці біля фільтру, її пошкоджена основа на камені дуже швидко відмерла.
другу губку з камінцем переніс на балкон. там вона мігрувала на дубовий лист, який незабаром згнив, а губка розчинилась.

істота ця дуже цікава, виглядає реально як корал, швидко росте, добре фільтрує воду, особливих умов утримання не вимагає (проблема тільки в повній відсутності досвіду). на наступну зиму обов'язково наберу ще. та й цю сподіваюся протримати якомога довше.

dvvd (27.01.2021), VitM (29.01.2021)
Старий 11.02.2021, 13:07   #15
Живу я тут

оба акваріуми почуваються добре: риби активні, рослини ростуть.

дуже цікавою рибою виявилася вівсянка (готую окремий пост, присвячений їй)

моя любов - щипавки. зараз у них не найкращий період життя у зв'язку з погіршенням погодних умов. Щипавки, як і в'юни, відчувають і реагують на зміну погоди, а з гойдалками, які маємо цими днями, вони взагалі напівживі або сидять зариті в пісок, або валяються вгорі на листах глечиків.

Ці 10 користувач(ів) сказали Дякую Aleron за це повідомлення:
gabam (12.02.2021), Holy Diver (16.02.2021), Mykhaylo (23.02.2021), nikopol (11.02.2021), Opsis (12.02.2021), Ryukin_N3 (13.02.2021), Tiratore.d (17.02.2021), VitM (12.02.2021), олег1975 (11.02.2021), Сергій Мір (11.02.2021)

Share/Bookmark

Відповідь

Мітки
biotope, huralnya, біотоп, Гуральня, озеро

Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 09:48.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
(с)Бешлега Олександр Анатолійович, 2002-2025. Використання матеріалів сайту без посилання на джерело заборонено.
Дякуємо за ліцензійну версію форума компанію Барбус, представника торгової марки Sera в Україні.

no new posts