На головну сторінку Аквафорум
На головну сторінку

Назад   Аквафорум - форум акваріумістів та тераріумістів > Прісноводні тварини > Рыбы > Цихлиды Америки
Аукцион Реєстрація ЧаПи Учасники Календар Нинішні дописи

Примітки

Параметри теми Параметри перегляду
Prev Попередній допис   Наступний допис Next
Старий 25.08.2009, 17:40   #1
Живу я тут.
Лауреат конкурса "Аквариумист года 2006"

Звідки Ви: Київ, Оболонь
Дописи: 1.788
сказав Дякую: 128
сказали Дякую 464 раз(и) в 368 повідомленні
Цихліда-хіт або чи можливо сполучити приємне із корисним ===www.aquaforum.ua===

Відкрити цю тему мене спонукала репліка мого приятеля, який, спостерігаючи за моїми клопотами із цихлазомами, поцікавився, чи окупляться мої витрати, а коли дізнався, що навряд чи, порекомендував мені перейти на дискусів
В принципі, дискуси мені завжди подобались, от тільки досить високі їх вимоги до умов утримання, з яких випливає досить висока собівартість їх розмноження, яка до того ж підсилюється високим відсотком відбраковки молодняка, спонукає добре подумати, чи варто на них переходити. Втім, очевидно, що якщо поставитись до цієї теми серйозно, то можна щонайменше регулярно компенсовувати свої витрати.
З урахуванням своїх знань і досвіду можу припустити, що не менш комерційно успішним є розмноження скалярій, пельвікахромісів та рамірезок, які завдають дещо менше клопотів. Також можна виділити дві великі групи цихлід для директорських кабінетів та різноманітних закладів - малавійців та астронотусів з папугами, горнами та, певною мірою, цитронами і лабіатумами. Втім, ці риби вже потребують певних навичок просування товару на ринку або стійких каналів постачання.
От я і задумався - а чи є шанси поставити на комерційн основу розмноження інших [американських] цихлід? Враховуючи стійку тенденцію до скорочення продажів колись популярних меєек, чорносмужок, седжиків, діамантових та восьмисмугих цихлазом, схильний припустити, що або таких шансів дуже мало, або я чогось не знаю/не враховую.
А що на цю тему думаєте ви? Чи можливо масово штампувати (і успішно здавати на реалізацію/продавати) яких-небудь [американських] цихлід, крім перелічених вище? Можливо у когось є відповідний досвід? Мені й самому шкода витрачати масу зусиль аби підняти кілька сотень малька, якого потім ще треба буде знайти куди прилаштувати, тож хотілось би знайти баланс між цікавою рибою, яку неодмінно хочеться розмножити, та цікавістю до неї певного кола народних мас, що дозволило б регулярно прилаштовувати молодняк не без вигоди для існування самого аквагосподарства.

Сергій поза форумом   Відповісти з цитуванням
cказали "Дякую" Сергій за цей допис:
navy (25.08.2009)

Share/Bookmark

Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 18:38.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
(с)Бешлега Олександр Анатолійович, 2002-2025. Використання матеріалів сайту без посилання на джерело заборонено.
Дякуємо за ліцензійну версію форума компанію Барбус, представника торгової марки Sera в Україні.

no new posts