Дякую, шановний модератор за те, що почистив цю гілку від зайвого!
Сьогодні пишу рідною мовою. А то декотрі мені закидають, що я забув свою рідну мову! Не забув! Я вдома завжди розмовляю нашою солов'їною.
Дуже радий з того, що в цьому році обловив ставки набагато раніше. В тому році я тримав річняків аж до початку жовтня. Тепер прекрасно розумію, що то була дурня. Виявляється, що якщо обловити ставок в серпні, та пересадити рибу в теплу воду в теплиці, то вони дуже швидко приходять в себе та починають активно рости.
В тому ж році майже цілий місяць намагався привести рибу до тями. Адже уже було досить холодно і вода в теплиці була в районі 16-18 градусів. А це дуже мало для малюків. Поки вони пройшли весь карантин, то уже була середина листопада, і ще майже місяць вони сиділи в холодній воді, поки я не підключив тепло для них в кінці грудня.
Одним словом: вік живи, вік учись!
В цьому році все набагато веселіше! І уже в жовтні я почну підігрівати тих малюків, котрих мені потрібно буде підростити. Думаю, що залишу штук 600-1000 самих найкращих для подальшого підрощування. Всіх решту буду тримати в воді температурою 14-16 градусів. Вони будуть продані самими першими в наступному році.
Потім відберу 400-500 із підрощених та буду вирощувати їх ще рік в нагульних ставках.
Ось так активно себе ведуть наші малюки сьогодні!!! Постійно просять їсти! Процес годування мені приносить справжнє задоволення!
Ще в цьому місяці мусимо побудувати 50 бассейн. Ще не знаю, кого я буду там тримати. Можливо буду підрощувати там найкращих річняків. Там зручно, бо поруч встановлено потужний піролізний бойлер, так що буде дуже зручно підігрівати той об'єм води.
Бассейн буде дуже простий: три донних забірники, барабанний фільтр на 35-45 в годину, ємкість на 2000 літрів із 1000 літрів біологічного наповнення Helix
Об'єм системи - 50 000 л
Водообмін - 40 000 л/год
Макс. добова подача корму 40% сирого протеїну - 9 кг
Аерація - 1 компресор на 200 л, 1 компресор на 80 л
УФ лампа - 2 по 110 Вт
Помпа - Linn L3
Донних забірників - 3 шт
Скіммер на 110 мм - 1 шт
В планах ще зробити душ із керамічним наповнення і прокачувати через нього додатково кубів 20 в годину.
Возможно мне показалось .но у этих малышей цвет более желтый.
В бассейне есть малыши разных оттенков.
Во время селекции ко мне приезжала группа клиентов и они меня спрашивали как же я отбираю, если "они все яркие, желтые и хорошие"!
Действительно это не так просто. Я отбирал мальков светло-лимонного цвета (ярко-желтых, оражевато-желтых отбрасывал) с хорошим телом и большим количество хикари на грудных плавничках. Как-то получилось очень быстро набить руку и сейчас у меня очень много "хорошистов"!