Re: Відповідь: Swan: Проект ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від mazapura
якщо з триплексом ще не ясно, то мої хлопці з "Фабрики вікон" порадили в Дубно склозавод.
якщо потрібно, то й зведуть з ким треба.
В Дубно я колись замовляв склофасад , нормальні хлопці , тільки вони мабуть великі тріплекси не клеять , завтра спитаю , хоча вже пізно , я замовив тут , в Тернополі .
Я спочатку подивився розміри у Київського склозаводу, і згадав, що до моїх хлопців возять 6х3м (правда 4+мм), а 10-ка - десь 4х1,25, тому їх запитав з твоїми розмірами.
Сергей! Место для сампа не осталось? Самп литров на 400 лучше будет, чем прудовые ведра по 28 литров. Если есть техническая комната, можно сделать из пластиковой емкости еврокуб надежный самодельный фильтр.
Примеры:
Перелив предусмотрен в аквариумах, протока? Если нет, тогда обязательно нужно сделать.
Ці 7 користувач(ів) сказали Дякую за це повідомлення:
Так, Костя , дякую за підказку .
Я все більше схиляюсь до саморобних фільтрів .
Перелив і протока передбачені в усіх акваріумах , без цього ніяк .
З сампами я ніколи не мав справи , а от великі вертикальні пластикові бочки , поставити не проблема , місця достатньо .
Буду планувати самопал
Почну з двох тонників , а потім візьмусь за 12 тонний.
Ці 7 користувач(ів) сказали Дякую Swan за це повідомлення:
Из прямоугольной емкости мне кажется чуть проще сделать и обслуживать.
Насос ставится в емкость в последний отсек и качает воду в аквариум, из аквариума через перелив вода попадает в емкость-самп.
Если из круглой бочки, можно посмотреть принцип работы фильтра акваель.
Ці 9 користувач(ів) сказали Дякую за це повідомлення:
З сампами я ніколи не мав справи , а от великі вертикальні пластикові бочки , поставити не проблема , місця достатньо .
Буду планувати самопал
Я сегодня запускаю помещение для зимовки кои. Там есть и самп. Посмотри, все просто и доступно. Кассеты для поролона под размер сделали сами, все нержава (вплоть до болтов), легко разбирать и промывать.
Комунікацій планую по мінімуму . Труба Д-50 на залив , труба 50 на вилив .
Залив розведу під піском і гравієм , злив запущу через скіммер .
Плюс трубка підлогового опалення для підігріву .Хоча гріти можна і у фільтрі .
Ну і перелив , від затоплення .
Ми позалишали в кутах місця для монтажу труб , десь 15х15 см , думаю вистарчить.
Фільтр як і планував басейного типу з автоматичною або ручною промивкою.
Свіжу очищену воду планую подавати через певні проміжки часу , як дощі у природі . Поставлю помпочку і через таймер буду включати її на певний час . А поповнюватись вода буде через поплавковий затвор як в змивному бачку .
Ну а світло - окрема тема , тут треба експериментувати .
Ці 12 користувач(ів) сказали Дякую Swan за це повідомлення:
Поставлю помпочку і через таймер буду включати її на певний час .
Сергію,а не проще поставити електро-магнітний клапан через таймер таймер,замість помпи.Можна і мікро-поплавочок в парі з клапаноном поставити на верхній рівень води виставити,а можна ще багато чого нафантазувати,але треба простота і надійність в подібній системі.
Цитата:
Допис від вадим с
Поставлю помпочку і через таймер буду включати її на певний час .
Сергію,а не проще поставити електро-магнітний клапан через таймер таймер,замість помпи.Можна і мікро-поплавочок в парі з клапаноном поставити на верхній рівень води виставити,а можна ще багато чого нафантазувати,але треба простота і надійність в подібній системі.
Клапан не зовсім підходить , треба перекачувати воду вище рівня і заливати в ту водойму що для поливу газонів на вулиці .
Для гарантіі коли таймер заклинить , поставлю помпу на певному рівні , щоб всю воду не викачала .
Буду експериментувати , поле для експериментів необмежене
Ці 3 користувач(ів) сказали Дякую Swan за це повідомлення:
Тепер зрозумів,помпа не на подачу,а на відбір води з акваріума.
Помпа начала відкачувати воду,рівень води знизився,поплавок опустився и пішла вода в акваріум ,так? .
Є такі поплавки фірмові,роблять нормально не один рік(я використовую в баках накопичувальних,ти розуміеш де саме).
Таймер тільки електроний,можна і простий.
Ну,а помпу можеш регульовану поставити 24В і можна керувати потужністю,підналаштуватися під потреби.
Давай вже водичку заливай,це під Тангу?
Ці 5 користувач(ів) сказали Дякую вадим с за це повідомлення:
Цитата:
Допис від вадим с
Тепер зрозумів,помпа не на подачу,а на відбір води з акваріума.
Помпа начала відкачувати воду,рівень води знизився,поплавок опустився и пішла вода в акваріум ,так? .
Є такі поплавки фірмові,роблять нормально не один рік(я використовую в баках накопичувальних,ти розуміеш де саме).
Таймер тільки електроний,можна і простий.
Ну,а помпу можеш регульовану поставити 24В і можна керувати потужністю,підналаштуватися під потреби.
Давай вже водичку заливай,це під Тангу?
Саме так .
Ага , водичку ще скло вагою 300 кг треба занести в підвал і вліпити його . Оце ще та задачка .
Вже три дні чухаю макітру як це зробити .
Ці 2 користувач(ів) сказали Дякую Swan за це повідомлення: