Хочу в цій темі описати виготовлення обємного фону з пінопласту.
Купив я два листи пінопласту 1х0.5 товщиною 3 см(3см щоб несильно займати обєм банки)плотність пінопласта 25(є 3 плотності 15,25,35). На стики листів з задньої сторони приклеїв на силікон кусок тоненьнкого пластика (1мм з залишків вагонки пластикової) і просиліконив ще й сам шов. Далі я попросив жінку щоб мені намалювала камні маркером, від малюнку я і почав ножем викулупувати рівчаки навколо камнів.

З упаковки великого світильника в мене залишився круглий кусок пінопласту який я вирішив примостити до фону для оригінальності, та й щоб рибам цікавіше було.

Після того як я зробив всі рівчаки я їх присмалив електричним феном(взяв в сусіда, навіть незнаю для чого він ще використовується), хоча як вже описувалось на форумі можна обпалювати над плитою та запальничкою. Після того як я все пообпалював ще для задання деяких контурів використав шліфшкурку мілку.

Це я! - жартую, можна для роботи залучати всю родину

Піноплат можна малювати аерозольними фарбами, обмазувати клеями та посипати піком чи камінчиками, а я обрав варіант обробки цементним розчином. Розчин робив з цементу М-500 додаючи воду так щоб розчин став як сметана.

Це фото після нанесення першого шару розчином. Перед нанесенням слідуйчого шару попередній потрібно змочити.

Третій шар я використав клей для плитки Церезіт чорного кольору яким я обробив рівчаки між камнями, нажаль фотки ще невзяв на роботу з дому.
Вибачайте за орфографічні помилки

Продовження чекайте незабаром!