Цитата:
Допис від Konstantin L
, вот выращу бороду буду участником, а без бороды в моем возрасте не солидно. 
|
"Борода" (червоні) не надто привабливі внаслідок стійкого коричного кольору. Якщо ціль борода - то потужна течія плюс надлишок розчиненої органіки в воді та буде щастя ввигляді коротесеньких коричньово- сіреньких кущиків.
Більш приаабливо, на мій смак, виглядають яскраво зелені "нитки" . Більшість нитчатих водоростей приходять в свіжі, нещодавно запущені акааріум, уходять при належному утриманні банки самі по собі та вже не вертаються. Але деякі нитчасті та ксен вважаю можливл і цільоспоямовано вирощувати на камінні.
Щоб робив я?
1. Гарний старт. Я б каміння на якому планую розселити жаботиннячко витяг би в окреме корито ( в прямому сенсі) на двір під сонячне світло. Залив би їх водою з того акваріуму. Вніс би в те корито надлишок поживних речовин, хочаб і жменьку садового грунту. Моєливо макро зперекосом в бік нітратів ( нітрат аммонію з фосфатом калію 10 до 0,5 за результаьами тестування, хоча можна іприблизно) . Можливо додавби ще й хелата заліза також з надлишком.
2. Через три дні-тиждень виполаскував би той "поживний супчик" акварійною водою та піднів би температуру доакваріумної ( занесши в твоєму випадку до акваріумного прииіщення.
3 Після достатнього виполоскування вакваріум їх ріднюніх.
Низька температура за цієї пори року, дуиаю, не перешкода для розвитку водоростей. Аби не замерзло.
Безпокові заходи. Бажано накрити склом, щоб унеможливити потрапляння небажаного ( щобне пхали свої мордяки коти та собаки, невтрапила пташина кака). Садовий грунт можна залити окропом декілька разів)
Ну якосьтак.
Сподіваюсь допоміг.