На головну сторінку Аквафорум
На головну сторінку

Назад   Аквафорум - форум акваріумістів та тераріумістів > Акваріум та обладнання > Аквариум
Аукцион Реєстрація ЧаПи Учасники Календар Нинішні дописи

Примітки

Аквариум "Колбы", обсуждение аквариумов, полностью укомплектованных оборудованием, тумбы, материал для изготовления....

Параметри теми Параметри перегляду
Prev Попередній допис   Наступний допис Next
Старий 09.02.2019, 18:59   #16
Живу я тут

Звідки Ви: Вінниця
Дописи: 519
сказав Дякую: 408
сказали Дякую 1.800 раз(и) в 378 повідомленні
Відповідь: Гуральня 3. Загарбники у вербах і розчарування ===www.aquaforum.ua===

VII

Підсумки.

зважаючи на "надпопулярність" цієї теми, бажання її продовжувати не маю; це останній інформаційний пост.

Чому останнє місце? Ось моя версія.

1. Технічні проблеми
- об'єм акваріума/ 45,2 л. це НЕ МАЛО. При правильному підборі живності можна використовувати і значно менші об'єми, як ось:
https://showcase.aquatic-gardeners.o...8/show636.html
або ось (зверніть увагу ще й на автора роботи)
https://showcase.aquatic-gardeners.o...3/show285.html
- стан акваріума. він старий і зношений, на передній стінці серйозні царапини, які псують вигляд, особливо на відео. брудні кути, з яких неможливо зняти водоростевий наліт. Усе це моя проблема
- розмита риба на фото. цього разу я не використовував додаткового обладнання для зйомки роботи. Світло "природнє", постійне і максимально точно передає звичайний вигляд акваріума. А фізичний стан риб можна було роздивитися на відео та фото деталей
- нашвидкоруч зібраний і незрілий біотоп. Так, і це добре видно

2. Біотопність (25 балів із 40)
Тут мені судді традиційно знижують бали. Я на них уже й не ображаюсь, і навіть і не збираюся піднімати питання щодо компетентності деяких із них.
- усі матеріали, живність і частину води традиційно брав із місцевих водойм: субстрат і гранітний камінь - із Південного Бугу нижче Сабарівського кар'єру, живу вербу - із озера Соцького, що біля Гуральні, рослини - з Гуральні (звідти ж окунь) і Південного Бугу, решта риби - зі ставка під Вінницею. І всі ці види і матеріали в нашій природі успішно співіснують разом. Якщо судді цього не знають - чого ж вони судять?.. Щодо мушлі беззубки - вона пуста, її принесло течією/людьми/птахами/і інші варіанти, в переліку видів цього молюску немає.
Подивитися в чесні очі суддів і дізнатися справжні причини не можу, тому залишаю за собою право об'єктивно на них ображатись.

И судье №6 Алексей Малышев предлагаю индивидуальные бесплатные уроки по нашим биотопам, чтобы вы не осрамились в следующий раз, оценивая конкурсные работы.

3. Живучість (22,5 із 30)
внутрішній фільтр + потужна біофільтрація верби + живі рослини, яким такий об'єм є комфортним + гірчаки і вівсянки, яких за розрахунками можна було спокійно додати ще кілька штук + дорослий окунь + молюски, які боряться з водоростями і контролюють надмірне розростання вищих рослин. Самодостатня система.
- дотепер для мене єдиною причиною зниження балів є наявність у цьому об'ємі окуня (вони ж відповідно до суддівських стереотипів мають до 1,5-2 кг), але цей був узятий із озера, де вони виростають аж до 10-12 см. Інших причин не бачу

4. Художнє оформлення (10 із 20)
тут мої проблеми на 101 %
- поцарапаний акваріум зі страшними кутами, які вбивають увесь об'єм і простір
- не заховані зрізи на гілках
- не супер естетичний субстрат
- корені верби більше схожі на мочалку
- далеко не всі рослини в ідеальному стані. Але тут я парирую - ставковики ні в природі, ні в акві не дозволять рослинам виглядати як у каталозі. та й у природі все виглядає більше як у моєму акваріумі.
- ряска трироздільна під водою. фільтр загнав її між коріння верби, перед зйомкою я, крутячи тим корінням, пропустив ряску.
- об'єкти хардскейпу розміщені не за правилом золотого перетину. у мене у відповідь на це тільки матюки, звиняйте.
- "чистий" біотоп, без бруду і водоростей. але в минулі роки за них бали якраз і знижували.
- корінь у правому верхньому кутку виглядає не надто естетично, хоч і природно...

5. Креативність (6,6 із 10)
значним чином переплітається з художнім оформленням і не всі судді (та й конкурсанти теж) чітко усвідомлюють різницю між цими пунктами
-
Цитата:
Допис від Mykhaylo Переглянути допис
Не вистачило закуски до пива
, друже, боюсь, ви праві
- світлий біотоп. але це проблема не моя, вона лежить виключно у площині стереотипного мислення суддів.
- усі проблеми, перераховані в пункті "Художнє оформлення"
- стереотипність моїх мислення і подачі. так, тут ви праві теж. я загрався в оптимістично сонячні біотопи, що вкупі із "зубом" на мене і зіграло
- цього року на конкурс відправлю lobster soup, і нехай тільки мені не дадуть за нього перемогу!
Якщо серйозно, мій друг і спонсор, який минулого року допоміг із живністю, в квітні передасть трохи раків, які маю намір протримати впродовж року.

З усього вищенаписаного можна зробити висновок, що шансів на перемогу в мене не було.
Але перемога мені й не потрібна. Мені потрібні були, в першу чергу, досвід і підтримка своєю участю нашого конкурсу (крім конкурсної роботи я ще єдиний, хто створює і веде тут теми, популяризуючи як конкурс, так і біотопний напрям загалом).

З іншого боку, просто вбиває пасивність форумлян у розвитку акваріумістики наших рідних біотопів. Амазонка - це круто, цихліди - це супер, Танга - це взагалі космос, але наші окуні в грамотно організованому акваріумі - цікавіші за них усіх.
Тому, хоч це і важко, але я прийняв рішення зменшити свою активність тут до участі в конкурсах і приватних переписок, надалі з усіх питань і пропозицій пишіть мені в приват і підписуйтесь на мою сторінку тут (надалі все цікаве буде саме на ній):
https://www.facebook.com/ukrainianbiotoper/

Всі питання, матюки і пропозиції до цієї теми пишіть тут і зараз, через тиждень я її закрию.

Aleron поза форумом  
Ці 3 користувач(ів) сказали Дякую Aleron за це повідомлення:
dvvd (21.02.2019), Mykhaylo (10.02.2019), Nem0 (11.02.2019)

Share/Bookmark

Мітки
ukrainian biotope, vinnytsia, біотоп, Гуральня, конкурс біотопів

Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 02:07.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2026 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
(с)Бешлега Олександр Анатолійович, 2002-2025. Використання матеріалів сайту без посилання на джерело заборонено.
Дякуємо за ліцензійну версію форума компанію Барбус, представника торгової марки Sera в Україні.

no new posts