Цитата:
Допис від Mykhaylo
Ну і все ж в таких конкурсах якісне фото - чи не найголовніший фактор, тому "відмазки", що ліньки було використовувати спалахи (додаткове світло), "шикувати" рибу розуміючи. що саме цього і очікують судді - свідомо наражати себе на заниження балів.
|
я це повністю усвідомлював, іще готуючись до першого конкурсу.
і свідомо обрав для себе природність.
Будучи фотографом, я володію необхідними знаннями, маю досвід і купу корисної техніки, що вкупі із доступом до акви 24/7 могло б дати зовсім іншу за естетикою картинку, ніж та, яку ви всі бачили.
Проте тут є 2 моменти, які для мене важливіші за перемогу.
1. нечесна перевага над іншими конкурсантами (згадайте хоча б роботу Вячеслав69 у 2016 р., коли прекрасно реалізована ідея була вбита фотографією з мильнички і не могла конкурувати з професійними фото переможців, що були зроблені в мобільній студії)
2. невідповідність картинки, представленої суддям і глядачам, із реальним виглядом акваріума. І це, насправді, серйозна загальна проблема.
Коли фотограф виставляє 3-4 спалахи, рефлектори, затінювачі, щоб вигідніше показати виграшні елементи роботи і приховати проблеми - це є звичайнісіньким обманом. який прекрасно допомагає перемагати в самих різних конкурсах.
Шикування риби я взагалі не розумію і категорично проти нього в біотопних роботах. у дизайнерських конкурсах автори можуть робити що завгодно, хоч сунути хвоста одної риби в рот іншої, їм то заохочують, але їх роботи від природи не мають нічого. Проте заставляти окуня ставати в один ряд із вівсянкою чи знижувати бали, якщо цього не було зроблено - просто маразм.