Цитата:
Допис від bobus
Я просив посилання на лампу
|
Нормальна читабельна спектрограма складена тільки у бренда "Хаген/Екзо-Терра" для аналогу
люмінесцентної "Репті-гло" 2.0 компакт 13 Вт, якою я користувалася, поки вона не перегоріла позаминулого місяця, але зараз вона під такою назвою не випускається. Аналог називається "Нечюрел лайт", її спектрограма з сайту виробника, ілюстрація спільна для ламп 13 Вт і 25 Вт:
Решта 5 ламп описані в моєму профілі і куплені нещодавно всі у одній мережі будівельних супермаркетів у одному відділі вуличного і спеціального фіто-освітлення. Там же, де і люмінесцентні трубки "Осрам Флуора". До слова, спектр "Осрам Флуори":
Дуже сумніваюся, що до моїх рослин не поступає УФ і що він їм не треба... І замість почати це бездоказово спростовувати, прошу краще пошукайте і дайте посилання на досліди з вирощування рослин в умовах повної ізоляції невидимого спектру з довжиною хвилі менше 400 нм! А тоді розказуйте, що цей універсальний фактор метаболізму - рослинам для росту не потрібен, попри те, що
вся специфіка фітоламп грунтується на посиленні близьких до УФ та ІЧ зон спектру! Особливо в морських акваріумах, яким світла з віконця середньої кліматичної смуги явно не вистачить - і, мабуть, саме тому "морських голандських акваріумів" не буває.
Виходячи з чого я обирала діоди, які купила останніми:
Якийсь атлас-довідник від аграрної академії, стор.279-292