|
12.01.2013, 21:46
|
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Червоноград,Львівська обл.0934708566
Дописи: 505
сказав Дякую: 262
сказали Дякую 196 раз(и) в 141 повідомленні
|
Re: Все "стандартно".Перший травник.Прошу допомоги.. ===www.aquaforum.ua===
Добрий вечір.Сьогодні знову підмінив воду.Правда 25% (100л).Правда сьогодні зі своєю не розбавляв,ремінералізував по тій схемі яку вже згадували вище (кальцію хлорид +магнію сульфат).
ПШ на ранок був 6.5 після підміни води на 20.00 ПШ-6.8
Жш-13
КШ- 5
Залізо 0 (тести двох різних фірм)
РО4-0.1-0.5
NН4-0.25
NО2-0.3
А ось з нітратами непонятка.Післявчора після підміни 50 % води було 15.Сьогодні підмінив ще 25 %,а нітратів по тестах (при чому зробив 2, різних фірм) вже 25!!!!Як так?Нічого в акву не додавав. 
Освітлення по таймеру вчора,сьогодні в загальному світило 7 год.Зранку з 10 до 13.00 і з 17.00 до 21.00.Змінити режим,чи так ще залишити на декілька днів?
|
|
|
13.01.2013, 20:23
|
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Киев, Троещина 067-397-61-51, 050-440-45-64
Дописи: 8.135
сказав Дякую: 4.065
сказали Дякую 3.081 раз(и) в 1.599 повідомленні
|
Цитата:
Допис від MVI
Післявчора після підміни 50 % води було 15.Сьогодні підмінив ще 25 %,а нітратів по тестах (при чому зробив 2, різних фірм) вже 25!!!!Як так?Нічого в акву не додавав.
|
Протестуйте ту воду , которую используете для подмен, возможно там нитратов много (съекономите на макро удо  .
Если серьезно, то
Результаты тестов у вас в хороших пределах для травника, 25 хорошо, а если перед подменой 15, значит травка кушает и будет рост. Это то, что вам нужно. Остается следить за фосфатами, чтобы не обнулились совсем, иначе все остановится. Добавляйте пока жедневно только раствор фосфата + следите за нитратами - какими темпами выедаются. На следующую подмену уже будете знать чего и сколько добавлять.
Кстати, талая вода (снег) из чистых мест примерно 3-4 общей жесткости - можно хорошо съекономить вместо осмоса, пока есть возможность, но на весну нужно искать воду помягче той, что у вас в скважине - иначе разоритесь на осмосе.
Востаннє редагував Рыбачок: 13.01.2013 о 20:29..
|
|
|
|
cказали "Дякую" Рыбачок за цей допис:
|
|
14.01.2013, 00:25
|
|
|
Живу я тут
|
Цитата:
Допис від Рыбачок
Протестуйте ту воду , которую используете для подмен, возможно там нитратов много (съекономите на макро удо  .
Если серьезно, то
Результаты тестов у вас в хороших пределах для травника, 25 хорошо, а если перед подменой 15, значит травка кушает и будет рост. Это то, что вам нужно. Остается следить за фосфатами, чтобы не обнулились совсем, иначе все остановится. Добавляйте пока жедневно только раствор фосфата + следите за нитратами - какими темпами выедаются. На следующую подмену уже будете знать чего и сколько добавлять.
Кстати, талая вода (снег) из чистых мест примерно 3-4 общей жесткости - можно хорошо съекономить вместо осмоса, пока есть возможность, но на весну нужно искать воду помягче той, что у вас в скважине - иначе разоритесь на осмосе.
|
Нітратів в моєму осмосі показало 2 мг.
Нітрати по тестах до мг не визначиш,але судячи з кольору,то мабуть на пару одиниць зменшились (тестував в 22.00),хоча в тих же рамках - 25мг.
Фосфати так і на мінімумі тримаються - 0.1.
Сьогодні не вийшло розшукати самі фосфати.попробую завтра-післязавтра.
Питання ще в залізі.Його добавляти?Калій вчора при підміні додав.
Хоча будь-які висновки робити рано,але поки що все ніби нормально.До обіду мене не було коли світло світило,а от після обіду рослини почали бульбашками вкриватись.практично всі,правда більшість бульок була знизу.Навіть на папоротнику тайландському з"явились,на якому я ніколи не помічав.А німфеї так практично повністю в бульбашках (новий листок з"явився миттєво,за один день).Почали відживати навіть мої старі рослини.
ПШ-6.5 і зранку було і ввечері.Вода кришталева.Риб практично всіх вже відловив,залишив 7 маленьких (3 гупі,пара молінезій,2даніо реріо,1 мечоностця).Найбільше шкода каламоїхта,гад розпочав охоту 
Тільки б нічого не загнати!!!!
Всіх з Старим Новим Роком!!!!!
|
|
|
27.01.2013, 18:33
|
|
|
Живу я тут
|
Цитата:
Допис від Рыбачок
|
Ось причина моїх скачків нітратів.В моїй воді зі свердловини,нітратів за 50 г/л.Я воду підмінював,а нітрати росли.Проте фосфатів практично нуль.Гаразд,з цим розібрався.
Сьогодні знову підмінив 10% води,осмос рем.
Єдине в чому є позитив,так це в тому,що шкло ксенококусом не покривається.А от бурий наліт з"являється за пару днів.
Ще мене мучила одна думка.Коли послідній раз збирав зовнішній фільтр,мені не сподобалась герметичність помпи з першим кошиком (відсіком).Резинка там якась підгулявша була.Але я зібрав так як було.Сьогодні не витримав,зняв голову з фільтра,пошукав підходяще кільце і зробив вже настільки герметично,що голова тепер знімається разом з першою корзиною.
І так,щоб себе якось трохи заспокоїти  ,не повна фільтрація може впливати на ріст бурих?
Востаннє редагував MVI: 27.01.2013 о 20:47..
|
|
|
 |
|
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
|
| Параметри теми |
|
|
| Параметри перегляду |
Комбінований вигляд
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи
HTML код Вимк.
|
|
|
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 11:47.
|