На головну сторінку Аквафорум
На головну сторінку

Назад   Аквафорум - форум акваріумістів та тераріумістів > Для новачків > Для тех, кто недавно на форуме. Первые вопросы, справочники и прочее. > Я новичок
Аукцион Реєстрація ЧаПи Учасники Календар Нинішні дописи

Примітки

Я новичок Ничего не понимаю в аквариумистике, только начинаю, но очень хочу научиться! Новичкам писать сюда

Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 15.01.2013, 23:00   #1
Живу я тут

Звідки Ви: Червоноград,Львівська обл.0934708566
Дописи: 505
сказав Дякую: 262
сказали Дякую 196 раз(и) в 141 повідомленні
Re: Все "стандартно".Перший травник.Прошу допомоги.. ===www.aquaforum.ua===

Вчора підмінив ще 25 % води (цей раз осмос мішав зі своєю)
Сьогодні дали "самомес" фосфат.Ввечері "довів" фосфат до 0.5.Нітрати ,ну може чуть зменшились.Всерівно в районі 25-30.
ПШ-6.8,зранку була 6.5.
Жш-12
Кш-8
Залишаються відкритими два питання:
1.Чи додавати мікро? (" самомес"по "інструкції 3мл на 70л).Поки не додаю зовсім.
2.Як бути з залізом?Додавати?(теж є "самомес" 3мл на 70л).Додаю поки половину рекомендованого.Не можу зрозуміти до сих пір.Писали що тестами не визначається.Тоді для чого їх роблять ті тести на ЗАЛІЗО?І як знати що його вистарчає?

Востаннє редагував MVI: 16.01.2013 о 02:41..
MVI поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 16.01.2013, 14:18   #2
Живу я тут

Звідки Ви: Киев, Троещина 067-397-61-51, 050-440-45-64
Дописи: 8.135
сказав Дякую: 4.065
сказали Дякую 3.081 раз(и) в 1.599 повідомленні

MVI, мікро обов'язково, залізо теж бажано, особливо якщо листя в рослин бліде.
З вашим світлом - ніяк не завадить.
До речі - є ще один спосіб боротьби за насичені кольори рослин - можна пустити на поверхню річію чи інши плаваючі рослині, приблизно на 1-/3 чи 2/3 поверхні, не більше. Ці плаваючі парасольки будуть рятувати рослини від надмірного "вигоряння" під прямими променями ламп. По мірі розростання плаваючого, його треба проріджувати до 1/3 і підтримувати таку кількість.
Також можна садовить тінелюбиві рослини (тайландські папороті, анубіаси та ін.)в тінь більш світлолюбивих рослин, що витримують пряме світло без наслідків.

Рыбачок поза форумом   Відповісти з цитуванням
cказали "Дякую" Рыбачок за цей допис:
MVI (16.01.2013)
Старий 16.01.2013, 16:20   #3
Живу я тут

Цитата:
Допис від Рыбачок Переглянути допис
До речі - є ще один спосіб боротьби за насичені кольори рослин - можна пустити на поверхню річію чи інши плаваючі рослині, приблизно на 1-/3 чи 2/3 поверхні, не більше. Ці плаваючі парасольки будуть рятувати рослини від надмірного "вигоряння" під прямими променями ламп. По мірі розростання плаваючого, його треба проріджувати до 1/3 і підтримувати таку кількість.
З річією пробував.Її в кращому випадку збиває в один кут течією від помпи і випуском зовнішнього фільтра,а вгіршому вона по всьому акваріумі.
Але мені здається що в мене і так світла замало.Заказав вже компплект для переходу на Т5.Баласти вже є,лампи патрони,тримачі повинні до кінця тижня бути.Можливо освітлення вирішить проблему.

Старий 19.01.2013, 11:47   #4
Живу я тут

Звідки Ви: Киев, Воскресенка
Дописи: 2.524
сказав Дякую: 1.167
сказали Дякую 1.669 раз(и) в 891 повідомленні

MVI, риччию примотать к камню или коряге. Красиво смотрится.

pricolist_28 поза форумом   Відповісти з цитуванням
cказали "Дякую" pricolist_28 за цей допис:
MVI (20.01.2013)
Старий 19.01.2013, 17:35   #5
Живу я тут

Звідки Ви: ХАРЬКОВ
Дописи: 2.387
сказав Дякую: 1.381
сказали Дякую 1.461 раз(и) в 709 повідомленні
Надіслати повідомлення для Senturio на ICQ Надіслати повідомлення для Senturio на Skype

Цитата:
Допис від MVI Переглянути допис
Вчора підмінив ще 25 % води (цей раз осмос мішав зі своєю)
Сьогодні дали "самомес" фосфат.Ввечері "довів" фосфат до 0.5.Нітрати ,ну може чуть зменшились.Всерівно в районі 25-30.
ПШ-6.8,зранку була 6.5.
Жш-12
Кш-8
Залишаються відкритими два питання:
1.Чи додавати мікро? (" самомес"по "інструкції 3мл на 70л).Поки не додаю зовсім.
2.Як бути з залізом?Додавати?(теж є "самомес" 3мл на 70л).Додаю поки половину рекомендованого.Не можу зрозуміти до сих пір.Писали що тестами не визначається.Тоді для чого їх роблять ті тести на ЗАЛІЗО?І як знати що його вистарчає?
Микро понадобится позже когда приведете в порядок макро в аквасе. Пока еще рано. Смотрите по молодым листьям если пойдут в рост - они должны показать, что микро не хватает. фото травки надо по мере обновлять. Желательно людвигию и кабомбу.

Senturio поза форумом   Відповісти з цитуванням
cказали "Дякую" Senturio за цей допис:
MVI (20.01.2013)
Старий 19.01.2013, 23:57   #6
Живу я тут

Цитата:
Допис від Senturio Переглянути допис
Микро понадобится позже когда приведете в порядок макро в аквасе. Пока еще рано. Смотрите по молодым листьям если пойдут в рост - они должны показать, что микро не хватает. фото травки надо по мере обновлять. Желательно людвигию и кабомбу.

Всім привіт.Ситуація тільки погіршується.Фото завтра зроблю,хоча нема що фотографувати.Все пропадає.Покривається бурим кольором,людвігія жовкне і на листочках з"являються коричневі плямки.Куплені довгостебельні рослини пускають коріння з стебел і теж загинаються.Короче все вмирає .
Сьогодні нарешті зібрав всі комплектуючі для переходу на Т5.В понеділок буду переробляти освітлення.Остання надія на нього.Бо всі в один голос твердять що його мало (це ще пів біди мабуть).а по друге що старі лампи тільки погіршують ситуацію.
Стосовно нітратів-фосфатів:за тиждень нітрати зменшились аж до 10 (раза в три).А фосфатів як писав раніше було мінімум 0.1.Дали мені окремо фосфати.Один день я їх підняв до 0.5,на слідуючий вечір знову зменшились до 0.1,в цей же вечір підняв вже до 1,на слідуючий день вже 0.5 було.Поки більше нічого не додаю.
от дивлюсь на бліксу,вона пускає нові листки.але вони якісь дуже бліді.і так практично з усіма.
От би не повірив ніколи що лампи можуть так впливати на рослини,якщо звичайно діло в них.

В понеділок зранку перероблю світло,підміню воду літрів 100.В вівторок маю забрати осмос (вже буде свій) і буду кожен день підмінюати воду цілий тиждень по 10% не добавляючи нічого крім ЦО2 і світити не більше 6год.Осмос буду мішати з своєю.Так мені порадили.
А поки що настрою стосовно акваріума нема ніякого.

Share/Bookmark

Відповідь

Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 12:29.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
(с)Бешлега Олександр Анатолійович, 2002-2025. Використання матеріалів сайту без посилання на джерело заборонено.
Дякуємо за ліцензійну версію форума компанію Барбус, представника торгової марки Sera в Україні.

no new posts