bobus, Рекомендації нашого неперевершеного фаленопсісовода як завжди гарні, але прислухайтеся тут краще до мене, так як всі три види, що він привів на картинках з інтернету я утримую на даний момент у себе. Відносно статті, я її показав вам тільки для того, щоб стало зрозуміло, серед фаленопсисiв не варто шукати види, здатні сильно економити місце в ємності.
Почніть ні з груп в facebook , та придбання рослин , а з правильного облаштування ємності. Світло, вентиляція зовнішня і внутрішня - головне, система поливу - другорядне. Полив повинен підкорятися просушуванню. Важливо облаштування дна і поверхонь, де будете кріпити мiнiки.
За придбання. Як тільки встановите стійкі параметри і здолаєте періодичності їх утримання, з'ясувавши для себе, що вийшло і як можна ефективно балансувати режимами, тоді можна акуратно додати рослини.
Буде волого - посадіть плевроталліди і бульбофіллуми, вийде встановити м'які переходи сухість / вологість, посадіть шенорхіси і схожі, буде превалювати просушка - значить є відповідне місце для tolumnia variegata. Добре, коли ємність флораріума велика, тоді з'являється можливість мати різнопланові за умовами місця. А значить розширювати видовий склад. Наприклад, згаданий вище на фото Schoenorchis fragrans у мене винесен подалі від вологих поверхонь в центр тераріуму , на окремий сук. Ось, як це виглядає :

Простіше кажучи: спочатку будка, а потім вже собака.
Рекомендую придивитися до цього сайту. Тут можна купити багато:
https://orchids.ua
Тут завжди якість і міцне здоров'я, але і ціна не низька.