|
|
30.11.2016, 01:16
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Вінниця
Дописи: 517
сказав Дякую: 408
сказали Дякую 1.795 раз(и) в 377 повідомленні
|
Відповідь: Re: Відповідь: Итоги Конкурс - Биотоп отечественных водоемов. ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від L.I.N.K.
Считаете этот снимок удачным? Извините, но я с вами не согласен и погоду он не меняет.
П.С. можно ссылку на ваше портфолио? Просто любопытство проснулось).
|
а ви уважно читали мої попередні коментарі?
світло на фото "природнє", яке там постійно світить, дисбаланс температури через використання ламп різного спектру, з правої сторони контрове світло з вікна, яке додає синього відтінку, провалів немає, контраст, насиченість приглушив, щоб попасти в рамки вимог до конкурсу.
коротше за 1/160 - 1/250 секунди, далі не буде синхронізації. ви вважаєте, що цього достатньо для "заморожування" риби? ні, це міф, окунь, ганяючи мальків, може бути змазаним і на 1/250. "Заморожує" рибу не витримка а спалах, тривалість імпульсу якого - 1/500 - 1/2000 секунди. я ж, повторю, пішов шляхом максимального природного і достовірного вигляду акви і знімав без імпульсного світла, щоб не обманювати ні людей, ні суддів.
"Поскольку заполняющий и контровый свет есть, а рисующий отсутствует напрочь." - з такими уявленнями знімають на студії класичні портрети (тут у вас правильні і хороші знання). і де в мене, по вашому, заповнююче світло? мають місце контрове на фоні (з вікна) і верхнє від ламп, яке доповнює контрове, також блікує пісок; ні заповнюючого, ні малюючого як такого немає.
правити (перемальовувати) фотографію - фу-фу-фу. але ми тут із вами трохи відволіклися від теми. Оффтоп
пишіть в приват - проконсультую щодо фотогафування
і Оффтоп
|
30.11.2016, 12:30
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Киев
Дописи: 10.118
сказав Дякую: 11.373
сказали Дякую 9.053 раз(и) в 4.067 повідомленні
|
Відповідь: Re: Відповідь: Итоги Конкурс - Биотоп отечественных водоемов. ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від L.I.N.K.
Считаете этот снимок удачным? Извините, но я с вами не согласен и погоду он не меняет.
|
Снимок далеко не безупречен, но то что с этим фото сделали (кто?) перед размещением на голосование вообще ни в какие рамки не лезет, согласитесь?
Если оригинал был 800 по большей стороне, а некоротые фото выставили на конкурс с 1024, то зачем его вообще правили?
|
|
|
29.11.2016, 17:34
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Санкт-Петербург
Дописи: 113
сказав Дякую: 106
сказали Дякую 601 раз(и) в 106 повідомленні
|
Re: Відповідь: Итоги Конкурс - Биотоп отечественных водоемов. ===www.aquaforum.ua===
Добрый день!
Поскольку в данном конкурсе все жители брались из природной среды обитания я оценивал работы по критерию биотопности с точки зрения восприятия аквариума как копии природы.
Фотография и композиция должны передавать настроение природного биотопа, как будто вы окунаетесь природную среду обитания. Ваш же аквариум не производит такого эффекта. Больше похож на композиционно несбалансированный травник новичка. Прошу не обижаться. Мое мнение основано на многолетнем анализе биотопных аквариумов и опыте подводного фотографирования природных биотопов.
Вот удачный пример передачи настроения биотопа:
Цитата:
Допис від Aleron
мені може хтось пояснити, чому Олег Лабутов за біотопність акваріуму дає 8 (!) балів у той час, коли всі (!!!) живі організми взяті саме з того, вказаного в назві, біотопу? Олег там був, бачив усе вживу?
|
|
Ці 12 користувач(ів) сказали Дякую Biotope Aquarium за це повідомлення:
|
-шут- (05.12.2016), Aleron (29.11.2016), Andrew1 (29.11.2016), barvinok62 (29.11.2016), boba56 (30.11.2016), dvvd (13.12.2016), L.I.N.K. (29.11.2016), MasterWind (29.11.2016), Mykhaylo (29.11.2016), Вячеслав69 (29.11.2016), Игорь Колосан (29.11.2016), Карача (29.11.2016) |
30.11.2016, 00:18
|
|
Живу я тут
|
Цитата:
Допис від Biotope Aquarium
я оценивал работы по критерию биотопности с точки зрения восприятия аквариума как копии природы.
Фотография и композиция должны передавать настроение природного биотопа, как будто вы окунаетесь природную среду обитания. Ваш же аквариум не производит такого эффекта. Больше похож на композиционно несбалансированный травник новичка. Прошу не обижаться. Мое мнение основано на многолетнем анализе биотопных аквариумов и опыте подводного фотографирования природных биотопов.
|
Олег, огромное спасибо Вам за разъяснение, вы не обидели, а, наоборот, указали мне на ошибки и подзадорили сделать на следующий раз лучше!
Теперь попробую объяснить мое понимание понятия "биотопный аквариум".
То, что мне закидают, что посадил как попало, что было под рукой - я считаю преимуществом своего аквариума. Если говорить о природном биотопе - то, знаете, природа не советовалась с Амано, где ей лучше поставить коряжки, и как эффектнее будуть выглядеть листья на дне. Водоросли и растения растут в конкретном месте не потому, что так красивее и по правилу золотого сечения, а потому, что это место им подходит лучше, и они смогли там закрепиться раньше других видов или победить их в борьбе за жизнь. Какие правила полянок для плавания, соотношения камней и размещения коротко- и длинностебельки соблюдает в водоемах природа?! Покажете мне?
я пока что серьезно работал только с одним водоемом (его и воссоздал в аквариуме) и никаких правил аквариумного оформления в нем не обнаружил. в природе царствует бардак - и именно им мы и восхищаемся.
в следующий раз учту ваши советы и буду оформлять все красиво (мне и самому эстетически красивый пейзаж нравится больше, с оформлением этого пришлось себя "ломать", чтобы сделать все поприродней).
и насчет продемонстрированного вами примера биотопа Веры Гладышенко - пример немного неудачный: сквозь мутноватую воду пробиваются жесткие лучи света, выделяя удачные участи биотопа, и не показывая то, что не нужно. интересно было бы посмотеть на него при обычном освещении, без маскирующего света
|
cказали "Дякую" Aleron за цей допис:
|
|
30.11.2016, 01:03
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Санкт-Петербург
Дописи: 113
сказав Дякую: 106
сказали Дякую 601 раз(и) в 106 повідомленні
|
Re: Відповідь: Re: Відповідь: Итоги Конкурс - Биотоп отечественных водоемов. ===www.aquaforum.ua===
|
Ці 15 користувач(ів) сказали Дякую Biotope Aquarium за це повідомлення:
|
-шут- (05.12.2016), Aleron (30.11.2016), ander67 (30.11.2016), boba56 (30.11.2016), denis73 (19.12.2016), dvvd (13.12.2016), Gooners (30.11.2016), L.I.N.K. (30.11.2016), Mykhaylo (30.11.2016), myprog (30.11.2016), ~Terez@~ (04.12.2016), Вячеслав69 (30.11.2016), Карача (30.11.2016), РомаУж (03.12.2016), Франык (01.12.2016) |
30.11.2016, 01:20
|
|
Живу я тут
|
Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Итоги Конкурс - Биотоп отечественных водоемо ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Я немного снимаю под водой и пытаюсь донести до участников и членов жюри, что и там есть горные пейзажи, дорожки, золотое сечение и перспектива. Даже клумбы из растений есть, похожие на голландские аквариумы. А раньше за такое снижали баллы. Не стоит стесняться делать биотопный аквариум красивым. Но это должно быть в рамках разумного. Нужно брать у природы самое лучшее!
|
спасибо, это просто фантастика!
|
cказали "Дякую" Aleron за цей допис:
|
|
30.11.2016, 12:37
|
|
Живу я тут
|
Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Итоги Конкурс - Биотоп отечественных водоемо ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
,
Я немного снимаю под водой и пытаюсь донести до участников и членов жюри, что и там есть горные пейзажи, дорожки, золотое сечение и перспектива. ,
|
Отличные примеры - экшенкамеры великая вещь, многие теперь могут сами проверить то, что раньше было доступно единицам.
Ну а судейство - это всегда субъективизм, как бы строго не пытались выписать критерии. И если человек хочет получить высокий балл нужно учитывать предпочтения судей тоже 
|
|
|
cказали "Дякую" Mykhaylo за цей допис:
|
|
29.11.2016, 12:58
|
|
Живу я тут
|
Відповідь: Итоги Конкурс - Биотоп отечественных водоемов. ===www.aquaforum.ua===
Т.е параметров аквариумов, хотя бы линейных размеров не говоря от фильтрации и пр не будет?
Все же очень интересно какого размера аквариумы с раками и сомом при таких баллах "жизнеспособности". Интересно просто понять логику судей, фото явно чего-то не передают.
Победители, приоткроете тайну? 
|
|
|
Ці 5 користувач(ів) сказали Дякую Mykhaylo за це повідомлення:
|
|
29.11.2016, 15:37
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Червоноград
Дописи: 6.045
сказав Дякую: 6.217
сказали Дякую 5.157 раз(и) в 2.310 повідомленні
|
Re: Відповідь: Итоги Конкурс - Биотоп отечественных водоемов. ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від Mykhaylo
Все же очень интересно какого размера аквариумы с .......и сомом при таких баллах "жизнеспособности".
|
Мне тоже интересно,как аквариум с сомом может быть жизнеспособным 
За раков могу сказать,что в юности у друга жил рак в аквариуме(50 л). где-то 7 месяцев,пока при уборке его остадили в ванную,и его случайно не раздавила бабушка поставив тазик.Вырыл нору под кустом Валлиснерии и был таков 
|
|
|
Ці 2 користувач(ів) сказали Дякую Andrew1 за це повідомлення:
|
|
29.11.2016, 20:14
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Херсон
Дописи: 1.142
сказав Дякую: 10.327
сказали Дякую 5.938 раз(и) в 1.060 повідомленні
|
Цитата:
Допис від Mykhaylo
Т.е параметров аквариумов, хотя бы линейных размеров не говоря от фильтрации и пр не будет?
|
Чом ні?
За себе.
"Очеретяників шепіт". Малий потьомкінський острів, попідбережком. Надзвичайно тиха (передусім восени, взимку, навесні) та дивовижно красива місциночка в Херсоні на Дніпрі.
Аквариум "Природа" 112л.
Фільтр Аквель внутрішній. Як на мій досвід, достатньо еффективний.
Обігрівач не використовував. Для холодноводних гідробіонтів достатньо кімнатної.
Аератора не в користовував. Достатнто виявилось поверхневої течії.
Гідробіонти:
Раки (попервах було двоє, але не ділили теріторію, постійно рили пісок, пересували корчі - то залишив одного), бички пісчаники, двоє душ,
три маленькі таранинки, карась, три мальочка не визначених риб, передположно верхівка, очерет, стрілолист, куширі (роголисник ), пару гілок перистолисника.
Всі гідробіонти виловлені та зібрані на Малому потьомкінському, окрім стрілолиста, який взятий з Кошової, одного бичка, видовленого в Дніпрі, але вище за течією, та раків придбаних на ринку.
|
|
Ці 9 користувач(ів) сказали Дякую Вячеслав69 за це повідомлення:
|
|
29.11.2016, 21:00
|
|
Живу я тут
|
Вячеслав69, як на мене Вас теж підвело фото. А можете сюди Ваш оригінал вставити? Бо на конкурсному мешканців не видно зовсім.
|
|
|
Ці 5 користувач(ів) сказали Дякую Mykhaylo за це повідомлення:
|
|
29.11.2016, 21:17
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Херсон
Дописи: 1.142
сказав Дякую: 10.327
сказали Дякую 5.938 раз(и) в 1.060 повідомленні
|
Re: Відповідь: Re: Відповідь: Итоги Конкурс - Биотоп отечественных водоемов. ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від Mykhaylo
Вячеслав69, як на мене Вас теж підвело фото
|
100%
Хоча не вважаю що результат такий вже поганенький. Все що Бог дав - все в торбу.
Фотограф з мене геть ніякий, тому є об'єктивні причини. Маю деякі проблеми з зором та іноді геть не бачу що там нафотографував. Перепитував жінку, дітей та племінника чи все добре з фото - виявляється надурили...
Цитата:
А можете сюди Ваш оригінал вставити? Бо на конкурсному мешканців не видно зовсім.
|
Тимчасово на жаль доступ тільки з телефону, але згодом як з'явиться можливість, звісно виложу.
До речі, мною ж створена тема в цьому розділі. Там також є фото та пізніше трохи детальніше опишу цей проект.
|
|
Ці 7 користувач(ів) сказали Дякую Вячеслав69 за це повідомлення:
|
|
29.11.2016, 13:04
|
|
Придивляюся
Звідки Ви: станица луганская
Дописи: 88
сказав Дякую: 12
сказали Дякую 18 раз(и) в 11 повідомленні
|
Re: Итоги Конкурс - Биотоп отечественных водоемов. ===www.aquaforum.ua===
Оффтоп
ссылки на призы - битые
|
|
|
cказали "Дякую" аква вован за цей допис:
|
|
01.12.2016, 00:11
|
|
Живу я тут
|
Відповідь: Итоги Конкурс - Биотоп отечественных водоемов. ===www.aquaforum.ua===
увага, щодо якості фото!
скажу за конкретно своє. стався збій при пересиланні його Володимиру, а оскільки часу на виправлення ситуації я вже не мав, він узяв те, що було. і я йому вдячний за це (інакше я би просто "пролетів" повз конкурс)!
Мені сподобалась організація, рівень конкурсних робіт і активність форумчан в обговоренні. на даний момент не вистачає тільки описів акваріумів переможців - ну дуже вже хочеться знати, чому саме вони перемогли, а не, скажімо №5, який концептуально був просто на голову вищий усіх нас.
L.I.N.K. - дякую за терпіння і вичерпний коментар, у Вас хороший технічний рівень і достатні знання для побудови бізнесу на фотостоках (а це насправді дуже важко!). але життя - штука цікава, Ви говорите про заповнююче світло з кімнати, а при зйомці присутнім не були. В кімнаті тоді була ніч - позаду камери знаходились певні об'єкти, які при поданні на них світла починали би блікувати, а це, в свою чергу, би призвело до паразитичних рефлексів на передньому склі акваріума (от немає в мене поляризаційного фільтра). Тому кімната була зашторена, світло проходило тільки через заднє скло акви, а позаду камери один із світлих об'єктів був додатково закритий чорною тканиною.
Взагалі, при спробі "розшифрувати" світло дуже легко помилитися, один і той же вигляд картинки можна зробити кількома різними способами, залежно від бажання, можливостей і вмінь. я в таких випадках не сперечаюсь із автором.
" Допис від Aleron
коротше за 1/160 - 1/250 секунди, далі не буде синхронізації.
я это без вас знаю)). Но..." - хотілось би розшифрування цього "но", можна в приват.
і не потрібно мені підлабузництва, що Вам сподобались деякі мої фото - у нас надто різні смаки і світогляди, щоб у це вірити, хоча мені приємно
на цьому дозвольте відкланятись і запросити всіх кому цікаво в мою тему, присвячену конкурсному біотопу:
http://www.aquaforum.ua/showthread.php?p=3301116
|
Ці 6 користувач(ів) сказали Дякую Aleron за це повідомлення:
|
|
01.12.2016, 16:35
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Миргород, Полтавская обл.
Дописи: 2.900
сказав Дякую: 3.136
сказали Дякую 7.314 раз(и) в 1.569 повідомленні
|
Цитата:
Допис від Aleron
" Допис від Aleron
коротше за 1/160 - 1/250 секунди, далі не буде синхронізації.
я это без вас знаю)). Но..." - хотілось би розшифрування цього "но", можна в приват.
і не потрібно мені підлабузництва, що Вам сподобались деякі мої фото - у нас надто різні смаки і світогляди, щоб у це вірити, хоча мені приємно 
|
А не было никакого "підлабузництва". Я всегда говорю что думаю. Даже если человек мне не нравится, всё равно похвалю, если заслуживает. Что касается текста после "Но..." . Совет мой был по съемке с постоянным светом, а не со вспышками. Поэтому, упомянутая вами, тема синхронизации вообще из другой оперы.
В принципе, думаю мы друг друга поняли.
П.С. Оффтоп
Ці 6 користувач(ів) сказали Дякую L.I.N.K. за це повідомлення:
|
|
 |
|
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
Параметри теми |
|
Параметри перегляду |
Комбінований вигляд
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи
HTML код Вимк.
|
|
|
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 08:14.
|