Цитата:
Допис від Алексей1
здравствуйте!У кого есть фильтр на 15 литров?Срочно нужно,мой поломался(никогда не покупайте китайский фильтр).
|
Глянув Ваш профіль... цікавий мікс.

Як на мене скалярії та лабео не дуже підходять для Вашого акваріума - ростуть великі. В малому, звісно, жити будуть, але затягнуться. Вогняні барбуси теж не маленькі ростуть. Крім того як підселите самичкам гупі самця можуть обірвати тому хвоста. А які саме каліхти?
Взагалі моя порада - не міксувати так риб. Найкраще дивляться монокультурні акваріуми. Тобто з одним видом риб. Два-три якщо рибки займають різні шари в акваріумі. Для прикладу: зграйка тернецій (5-7 шт.) та зграйка коридасів (4-5 шт.). Звісно, це моя суб'єктивна думка і моє власне уявлення про красу.
Щодо фільтра, то якщо ситуація критична можу дати "поюзати" акваелівський FAN-mikro plus. Правда він гонить аж 250 літрів в годину. Сам ним не користуюся - не подобається. Надто великий для маленьких акваріумів і незручний.
А взагалі для нано рекомендую
Atman AT-F200. У мене в двох акваріумах стоять такі - роботою дуже задоволений. В "Аровані" можна купити на 30-35% дешевше ніж у наших крамницях.
Доречі чому терміново? Як на мене keepo має рацію - для маленьких акв фільтри справді не дуже потрібні. Розкажіть хто у вас там живе. Можливо ситуація не така вже й критична.