|
04.12.2011, 23:13
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Вышгород
Дописи: 2.730
сказав Дякую: 805
сказали Дякую 1.274 раз(и) в 644 повідомленні
|
Re: Перезапуск рифового аквариума..... ===www.aquaforum.ua===
Все ИМХО.
Логически будет верным сформулировать - в системе выживут только те бактерии, которым для этого есть соответствующие условия (+ в конкретной системе). И любое внесение СУЩЕСТВЕННО ничего не изменит - новые и НУЖНЫЕ бактерии, без необходимой пищи погибнут. Можно "положить" и самые свежие ЖК неправильными действиями.
Скрытый текст
Оговорюсь сразу - это НЕ ОТМЕНЯЕТ необходимость ЖК при запуске!!!
|
cказали "Дякую" Ярослав за цей допис:
|
|
04.12.2011, 23:41
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Запорожье
Дописи: 4.347
сказав Дякую: 4.881
сказали Дякую 4.560 раз(и) в 2.122 повідомленні
|
Цитата:
Допис від Ярослав
в системе выживут только те бактерии, которым для этого есть соответствующие условия (+
|
Верно.Таков вечный закон естественного отбора,который и в аквариуме работает.И "любое внесение"-полумера....Кто держит море 1-3 года,пока не замечает особых изменений.и бороться с этим явлением,если аквас 150-300 л легче,чем когда 1000.Но все же что-то предпринимать однозначно придется,факт, о котором говорит А.Телегин существует.Сам с ним сталкиваюсь уже неоднократно.
|
05.12.2011, 00:38
|
|
Модератор Волинського клубу акваріумістів
Звідки Ви: Луцьк
Дописи: 1.265
сказав Дякую: 540
сказали Дякую 648 раз(и) в 412 повідомленні
|
Ярослав, абсолютно тебе підтримую!
Просте докладання нового ЖК з надією на покращення в системі схоже на шаманство і танці з бубном.
Проблеми бувають різні, відповідно і рішення мають бути різні.
"Стартує" і росте фосфат з нітратом, а після додавання нових ЖК падає на деякий час - де гарантія, що з камінням ви просто не додали вуглецевої їжі бактеріям? То чому те ж не зробити методом горілки?
"Забились" камінці кароліною - засипте в самп будь-який біонаповнювач і міняйте його по потребі, або губку покладіть на худий кінець. Пориста система така сама.
Навіщо вводити в систему змінну, дії якої ми незнаємо?
|
05.12.2011, 08:53
|
|
Живу я тут
|
Цитата:
Допис від keepo
Просте докладання нового ЖК з надією на покращення в системі схоже на шаманство і танці з бубном.
|
Звісна річ,докладаємо,докладаємо,а воно старіє та старіє,до того ж в самому рифі щось не все гаразд....  А якщо замінюємо,то так за роки йде накопичення гір непотребу,котрий перетворюється на БСРК(брудний,сухий,рифовий камінь)розтикуємо його де тільки можна,і маємо,те що маємо,бо ж старість каміння,вона ж "нездоланна"....Або ж робимо так:беспів залишаємо шляхом вирубування,відділення,старі ЖК,на смітник,нові в банку.   Або ще "краще",озброїтись доброю щіткою,вийняти все каміння,продраїти,звільнивши пори від детриту і т.і.,пісок провентилювати,потім все знову закласти,нехай тепер працює 
Ще в першому пості були сумніви,щодо вирішення питання подібним жляхом.От тут і підійшли до внесення пропозицій....Давайте тепер поміркуємо,що можна ще зробити окрім того що порекомендував Кееро в кінці свого посту.... 
|
05.12.2011, 09:42
|
|
Модератор Волинського клубу акваріумістів
Звідки Ви: Луцьк
Дописи: 1.265
сказав Дякую: 540
сказали Дякую 648 раз(и) в 412 повідомленні
|
в чому це проявляєця:
- просто всім коралам стає гірше але всі параметри в нормі
- росте нітрат/фосфат, танцюють інші параметри
- ваш варіант
Крім того, треба враховувати досвід заходу, де в багатьох акваріумах жк далеко не основа рифу, а допоміжний декор. Відповідно вони фукцію очистки перекладають на техніку і системи фільтрації в яких чітко, мало не до моля можна вичислити що, чим і куди вивели.
|
05.12.2011, 11:28
|
|
Живу я тут
|
Цитата:
Допис від keepo
просто всім коралам стає гірше але всі параметри в нормі
- росте нітрат/фосфат, танцюють інші параметри
|
Так,росте...й корали не всі почуваються добре.....Ото ж треба щось робити...Ну закупуємо свіже каміння,замінимо на старе,а далі що,готуй кишеню до нової партії?...Ну можливо це для когось і не питання....А я на сьогднішній день вважаю це непотрібним.Чому,спробую розтлумачити.Оскільки ЖК це,насамперед,багата живиною велика внутрішня поверхня,то треба в умовах акваріуму зробити умови для її існування,наскільки вдало це у кого вийде.Я вважаю,по-перше,(бо ж й сам так роблю)на момент підміну води ОБОВ,ЯЗКОВО проводити операцію з видаленню залишків детриту,шлангом Д=8мм,з поверхні ЖК,по-друге,течія в банці повинна бути такою,щоб всі деталі рифу її відчували,а раз в 3 дні ставити вайвер на відмітку "масимум",продовж усього дня,ну й в третє,в тілі рифа обов,язково повинні бути завжди діючі помпи,які не дають детриту залежуватись.Окрім того,якщо фосфати,нітрати,все ж мають тенденцію до зросту,в сампі можна розташувати макрофіти,але не ті,що періодично забруднюють воду на момент масового вимирання.До того ж,є майже в кожного моряка можливість влітку привезти з моря багато чого,не буду загострювати увагу,що буде сприяти поповненню біоценозу.Зараз досвідом заходу цікавляться деякі моряки,функцію очистки перекладають на техніку і всілякі допоміжні заходи,але все ж це на мою думку,ще потребуе детального вивчення,щоб не наламати дров.В мене зараз є від Faun Marin засіб,яким я у рибнику вщент звів на "О" нижчі,і нвіть детрит,це Ultra Algea X.ЖК виглядають так,ніби-то їх тільки-но з природного рифу витягли.Всі ходи й мікропори звільнені.Та в риф я цей засіб не можу додавати.Мало що може бути... 
Востаннє редагував Анатолий: 05.12.2011 о 11:51..
|
|
|
cказали "Дякую" Анатолий за цей допис:
|
|
 |
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи
HTML код Вимк.
|
|
|
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 02:38.
|