|
13.10.2007, 15:34
|
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Вишгород
Дописи: 1.202
сказав Дякую: 142
сказали Дякую 344 раз(и) в 199 повідомленні
|
Відповідь: Универсальный таймер для управления светом и прочими нагрузками! ===www.aquaforum.ua===
Так, хлопці. Ось ще гарні новини.
Брав я наднях на Аровані електрод за 100 з копійками - працює. так шо можете затарюватись і булькати СО2 по-дорослому.
Тепер ближче до справи.
Значить так
1) електрод я отримав сухий, тому тиждень його відмачував у 0.1М розчині HCl. Власне достатньо було б пару днів но робота в мене зараз така що йому довелося тиждень кваситись.
2) калібрував калібровочними розчинами Sera річної давнини 7.0 показав -4,44 мВ 9.2 показав -122 мВ. так шо можу зробити припущення що для комфортної роботи треба щоб діапазон рН-метра був приблизно +-200мВ а може й 250
3) разом з електродом був куплений на тій же Аровані калібровочний розчин рН 4.0. Після калібровки я його туди занурив і побачив результат 3.64 рН. Власне я недуже здивований тому що кути нахилу кривої електрода дещо відрізняються в кислому і лужному середовищі. Отже якщо вам потрібна суперточність - калібруйте по трьох точках.
4) закинув його в банку де до цього працював мій електрод (ЕСК) і тримав він рН в діапазоні 6.60.. 6.65. так от новий електрод показав рН 6.73 і пішла команда на відкриття клапана Со2. Зверну увагу що це нормально, поки я його калібрував пройшло приблизно пів-години і за цей час трава могла й з'їсти трохи СО2 і відповідно рН підскочило.
Висновки: після того як електрод був закинуй в банку прошло вже години дві.... за цей час клапан вже разів 6 клацав..... Вобщим якщо в понеділок зранку я не буду матюкатись на весь форум значить все нормально, електрод працює.
Через місяць зроблю перекалібровку, подивлюсь як покази попливуть....
|
|
|
|
Ці 2 користувач(ів) сказали Дякую vanessa за це повідомлення:
|
|
14.10.2007, 23:25
|
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Киев
Дописи: 540
сказав Дякую: 107
сказали Дякую 110 раз(и) в 62 повідомленні
|
Ответ: Универсальный таймер для управления светом и прочими нагрузками! ===www.aquaforum.ua===
Вчера прикупил деталюшек для таймера с РН. Итог 297грн. Купил всё, кроме розеток, дисплея, датчиков РН и редокс.Тем кто планирует собрать сей таймер, рекомендую для платы клавиатуры покупать высокие кнопки и разьём поключения клавиатуры брать угловой а не вертикальный, так как разьём не даст установить плату.
|
cказали "Дякую" Пупс за цей допис:
|
|
28.12.2007, 03:16
|
|
|
Придивляюся
Звідки Ви: Харьков
Дописи: 70
сказав Дякую: 21
сказали Дякую 93 раз(и) в 20 повідомленні
|
Ответ: Відповідь: Универсальный таймер для управления светом и прочими нагрузками! ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від vanessa
Так, хлопці. Ось ще гарні новини.
Брав я наднях на Аровані електрод за 100 з копійками - працює. так шо можете затарюватись і булькати СО2 по-дорослому.
Тепер ближче до справи.
Значить так
1) електрод я отримав сухий, тому тиждень його відмачував у 0.1М розчині HCl. Власне достатньо було б пару днів но робота в мене зараз така що йому довелося тиждень кваситись.
2) калібрував калібровочними розчинами Sera річної давнини 7.0 показав -4,44 мВ 9.2 показав -122 мВ. так шо можу зробити припущення що для комфортної роботи треба щоб діапазон рН-метра був приблизно +-200мВ а може й 250
3) разом з електродом був куплений на тій же Аровані калібровочний розчин рН 4.0. Після калібровки я його туди занурив і побачив результат 3.64 рН. Власне я недуже здивований тому що кути нахилу кривої електрода дещо відрізняються в кислому і лужному середовищі. Отже якщо вам потрібна суперточність - калібруйте по трьох точках.
4) закинув його в банку де до цього працював мій електрод (ЕСК) і тримав він рН в діапазоні 6.60.. 6.65. так от новий електрод показав рН 6.73 і пішла команда на відкриття клапана Со2. Зверну увагу що це нормально, поки я його калібрував пройшло приблизно пів-години і за цей час трава могла й з'їсти трохи СО2 і відповідно рН підскочило.
Висновки: після того як електрод був закинуй в банку прошло вже години дві.... за цей час клапан вже разів 6 клацав..... Вобщим якщо в понеділок зранку я не буду матюкатись на весь форум значить все нормально, електрод працює.
Через місяць зроблю перекалібровку, подивлюсь як покази попливуть....
|
Прошу прощения, если не по теме, но исходное сообщение было здесь 
Vanessa, как поживает электрод? Или я тормознул и сообщение уже было? И еще, по поводу вымачивания в "0.1М розчині HCl" - что значит 0.1М и можно ли использовать техническую соляную кислоту?
|
|
|
28.12.2007, 16:23
|
|
|
Придивляюся
Звідки Ви: Одесса
Дописи: 55
сказав Дякую: 8
сказали Дякую 24 раз(и) в 16 повідомленні
|
Ответ: Универсальный таймер для управления светом и прочими нагрузками! ===www.aquaforum.ua===
Вообще-то электроды необходимо отмачивать не в HCl а в KCl. HCl используется для восстановления электродов.
|
28.12.2007, 16:42
|
|
|
Активний участник форуму
Звідки Ви: Киев
Дописи: 246
сказав Дякую: 13
сказали Дякую 65 раз(и) в 51 повідомленні
|
Ph-электроды необходимо хранить в р-ре HCl!
Насыщенным р-ром KCl наполняют электрод сравнения (каломельный).
|
|
|
 |
|
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи
HTML код Вимк.
|
|
|
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 11:19.
|