|
06.10.2012, 16:42
|
|
Модератор клуба "Танганьика в Украине"
Звідки Ви: Львів
Дописи: 971
сказав Дякую: 14.354
сказали Дякую 2.732 раз(и) в 654 повідомленні
|
Відповідь: Lamprologus caudopunctatus (Лампрологус Каудопунктатус) у кого есть? ===www.aquaforum.ua===
Що хочу в додаток до вище сказаного сказати й поділитись більше ніж чотирьох річним досвідом:
-хоч й рахують їх мушлевцями але вони більше наскельників поведінкою нагадують;
-мушлі їм потрібні тільки на час нересту,хоча їх активно оберегають;
-при чому мушль має те бути не одна на пару а мін 3-5;
- вони також мають мати "свій куточок" то б то визначене місце ,відгороджене камінням,рослинами(перше перевагає) де вони почувають себе безпечно;
-паруються із зграйки(при втраті партнера) не дуже сприймають підселенців хоча можливий варіант,маю досвід;
-відрізнити стать по зовнішним ознакам не можливо(крім примусового розглядання низу живота);
-дуже дбайливі батьки,терплять на своїх теренах три генерації молоді,решта категорично виганяється;
- молодь дуже маленька(напевно найменьша із Танги);
- молодь краще почувається із батьками в акві ніж при "штучному " вигодовуванні"
-окрас залежить від настрою,іноді бувають як камуфльовані"бійці" а так переважно свого кольору.
Ось такі мої невелички спостереження й досвід їх утримання,риба вартує уваги й догляду за ними.Хто,що додаст буду вдячний прочитати й обговорити.
|
|
|
Ці 7 користувач(ів) сказали Дякую navy за це повідомлення:
|
|
06.10.2012, 20:53
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Донецьк
Дописи: 2.078
сказав Дякую: 8.043
сказали Дякую 7.587 раз(и) в 1.697 повідомленні
|
Re: Відповідь: Lamprologus caudopunctatus (Лампрологус Каудопунктатус) у кого есть? ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від navy
-хоч й рахують їх мушлевцями але вони більше наскельників поведінкою нагадують;
-відрізнити стать по зовнішним ознакам не можливо(крім примусового розглядання низу живота);
|
Андрiй, з твого дозволу хотiв би зробити декiлька зауважень :
По-перше мушлевцями нi хто їх не рахує, а по-друге - є дуже чітка ознака визначення статі у субадультном віці Каудопунктатусiв. Це коричневий кант у верхнiй частинi хвостового плавника самця.У самицi ця ознака вiдсутня.
|
|
Ці 3 користувач(ів) сказали Дякую Hendrix за це повідомлення:
|
|
06.10.2012, 21:02
|
|
Модератор клуба "Танганьика в Украине"
Звідки Ви: Львів
Дописи: 971
сказав Дякую: 14.354
сказали Дякую 2.732 раз(и) в 654 повідомленні
|
Відповідь: Re: Відповідь: Lamprologus caudopunctatus (Лампрологус Каудопунктатус) у к ===www.aquaforum.ua===
Hendrix, Так друже повністтю згідний із тими зауваженнями. 
Але це ,я маю на увазі про коричневу смужку,не кожен може одразу розпізнати.  До речі я й до цього часу плутаюсь із молоддю коли просять відібрати пару,тим паче вона в них проявляється в акві коли їх не турбують.
|
|
|
Ці 2 користувач(ів) сказали Дякую navy за це повідомлення:
|
|
03.03.2013, 18:10
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Червоноград
Дописи: 376
сказав Дякую: 1.670
сказали Дякую 1.144 раз(и) в 315 повідомленні
|
Re: Відповідь: Re: Відповідь: Lamprologus caudopunctatus (Лампрологус Каудопунктатус) ===www.aquaforum.ua===
navy, Андрій ще раз дякую за каудопунктатусів! Твої дітки стали дорослими. Нарешті з каудопунктатусами все гаразд. Вчора попливли малята, приблизно штук з тридцять на перший раз. Залишив з батьками. Ті їх оберігають від лелеупі і неспарованих транскриптусів. З відсаженою парою юліків теж все добре. Є вже перших 5малят. Визначилась і друга пара каудопунктатусів, теж крутяться біля мушлі в іншому куті акви. Як думаєш будуть розбірки, чи житимуть спільною колонією?
|
|
|
Ці 8 користувач(ів) сказали Дякую Анатолій Каліщук за це повідомлення:
|
|
04.03.2013, 08:54
|
|
Guest
|
Re: Відповідь: Re: Відповідь: Lamprologus caudopunctatus (Лампрологус Каудопунктатус) ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від Анатолій Каліщук
Вчора попливли малята, приблизно штук з тридцять на перший раз.
|
Я записываюсь в очередь на малька.
|
|
|
cказали "Дякую" за цей допис:
|
|
 |
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи
HTML код Вимк.
|
|
|
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 22:01.
|