28.02.2008, 14:37
|
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Львів
Дописи: 328
сказав Дякую: 953
сказали Дякую 236 раз(и) в 141 повідомленні
|
Відповідь: хелат железа в Эпицентре ===www.aquaforum.ua===
Я користуюся тільки третій тиждень, то ж досвід мінімальний.
1. Беру шприц на 1мл і набираю приблизно 0,6 - 0.8 мл Florоvit, розчиняю в літрі води, додаю туда ще пів чайної ложки К2SO4, розбовтую і в акваріум. Додаю через день, періодично роблю тест на присутність заліза
2. Колір самого концентрату Florovit темно червоний, майже чорний. Коли розчиняю то світло жовтий.
3. Я не роблю розчин для зберігання. Просто приготую і в акваріум.
4. Дійсно, на коробці пише зберігати при +5. Але в Епіцентрі він зберігався на звичайному піддоні при кімнатній температурі. Я тоже зберігаю в тумбі під акваріумом.
5. Нитчатка в мене була і до застосування концентрату, тому не можу сказати чи впливає розчин на неї. Але я борюся з нитчаткою з доп Algin фірми Tropical - дуже дієва річ. Один раз заливаю і на два-три місяці повний спокій
6. 0,6 через день
7. Один раз попробував колись тюбик Ferro-aktiv, фірма Tropical. Ефект прямо скажу кращий, але і водорослі на передньому склі зявилися тоже одразу. Є ще один момент: Ferro-aktiv на 300 літрів води коштує 9грн. Щоб підтримувати концентрацію заліза потрібно лити Ferro-aktiv десь приблизно раз на 3-4дні. Грубо кажучи в тиждень 9грн. А літрова банка Florovit коштує в районі 25грн і при дозі в 0,6мл через день можна лити доки не вийде термін придатності Florovit (до 07/05/2009 року, на моїй банці такий термін придатності)
І ще один цікавий момент. Прочитав тут на форумі, що ультра фіолет погано впливає на залізо. Перевірив. Дійсно так воно і є. Коли УФ-лампа пропрацювала годин з 12 то тести не показували наявності заліза в воді. Коли ж УФ-лампа була вимкнена, то залізо було присутнє через 12 годин. Так що УФ-стерилізатори бажано виключати.
|
|
|
|
Ці 6 користувач(ів) сказали Дякую Noe за це повідомлення:
|
|
|
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи
HTML код Вимк.
|
|
|
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 18:29.
|