|
28.11.2015, 01:47
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Хмельницький
Дописи: 309
сказав Дякую: 204
сказали Дякую 69 раз(и) в 51 повідомленні
|
Re: Дискус-Шкаф: идея подмены воды ===www.aquaforum.ua===
У мене це зроблено по принципу "лінивої протоки". Одразу попереджаю, тому хто хоче за півгодини замінити 100л води цей варіант не підходе. В задньому стіклі акви в правому верхньому куті просвердлено отвір, грубо кажучи на рівні ватерлініїї (центр отвору, має бути вище ватерлініїї). Це є злив води. Від побутового кухоного фільтра (звичайний колбовий, роблю тільки механічну очистку від іржі) йде трубка пластикова, але гнучка для подачі води, діаметр біля 5-7 мм. На вході у цю трубку стоїть краник (для регулювання напору і електро-клапан на 24В (техніка безпеки, все-таки вода) , який живиться від реле 24В/220В. На реле йде живлення 220В через таймер. Коли включається таймер, відкривається клапан і в акву поступає вода, через трубку яка заведена в протилежний зливу край акви. Вода поступає не великим напором, рівень води поступово піднімається і одночасно стікає в отвір в протилежному кінці акви. В принципі можна обійтись без клапану і таймеру і в загалі без електрики. Налаштувати подачу води на дуже малий напор (для цього потрібно ввести ще один краник, для тонкого регулювання). Вода буде буквально капати цілий день в акву, а лишня по трохи стікати, можливо навіть лічильник на воду цього не помітить. Але боюсь що з часом краник тонкої очистки, почне забиватися солями, та іншим мілким сміттям, яке механічно фільтр не заберає.
Короче, я прийшов до висновку, що більш-менш великий напор в трубці подачі робити потрібно. Завдяки таймеру подачу води роблю інтервалами 15 хв подається, 15 чи 30 не подається і налаштував це на нічний час. Це не впливає на загальну температуру води в акві і не змінюється різко хім. склад води. Ще трубка зливу води, звичайно має бути більшою в рази, трубки подачі води (15 20 мм). Це убезпечить Вас від потопу, а ще тому, що трубку подачі води я пропустив в середині трубки зливу. Це по перше захищає від конденсату, який неодмінно появиться на тонкій трубці, бо вода подається холодною, а в приміщенні тепло, особливо літом. По труде, так як трубка проходить крізь воду, яка витікає з акви, а отже теплу воду, то і сама трохи нагрівається.
І ще, я поставив механічний датчик (вимикач поплавковий), який спрацьовує при перевищені рівня води і виключає живлення клапану. Але це думаю не обов"язково (лишні витрати і отвір в стіклі для його кріплення теж необхідно робити), якщо заміну води розтягнути на цілий день малими порціями (по таймеру) і не великим напором, то ризик затоплення мінімальний.
|
|
|
 |
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи
HTML код Вимк.
|
|
|
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 06:03.
|