|
13.02.2017, 20:04
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Івано-Франківськ
Дописи: 401
сказав Дякую: 590
сказали Дякую 1.507 раз(и) в 355 повідомленні
|
Re: Шлях до озера Танганьїка ===www.aquaforum.ua===
За моїми спостереженнями всупереч загальноприйнятній думці фракція грунту для мушлевців не має якогось суттєвого значення. Чудово живуть і розмножуються і при фракції грунту в 1,5 - 2 мм, а мультифасціатуми в мене жили в акві з камінцями розміром до 3 мм і я не помітив якоїсь різниці в поведінці колонії. Інше діло що, звичайно, камінці не повинні мати гострих країв, щоб риба не поранилась (особливо оцелатуми які полюбляють часом "орати" грунт черевцем)
Тому розмір грунту чисто на Ваш смак.
А досить дрібний пісок як на мене створює додаткові труднощі в експлуатації і збереженні чистоти та біологічної рівноваги в акваріумі.
Все написане чисто моє імхо
|
|
|
Ці 4 користувач(ів) сказали Дякую Cognitio rerum за це повідомлення:
|
|
14.02.2017, 07:53
|
|
Активний участник форуму
Дописи: 1.182
сказав Дякую: 2.025
сказали Дякую 1.858 раз(и) в 565 повідомленні
|
Цитата:
Допис від Cognitio rerum
За моїми спостереженнями всупереч загальноприйнятній думці фракція грунту для мушлевців не має якогось суттєвого значення. Чудово живуть і розмножуються і при фракції грунту в 1,5 - 2 мм, а мультифасціатуми в мене жили в акві з камінцями розміром до 3 мм і я не помітив якоїсь різниці в поведінці колонії.
|
...так, але ти НІКОЛИ не побачиш, як "смугастики" підіймають фонтанчики піску і носять в зубах не камінчики а мілку фракцію... Схоже, на піску можна побачити їхню ПРИРОДНЮ поведінку, еге-ж?))
Ці 8 користувач(ів) сказали Дякую Володимир Романович за це повідомлення:
|
|
14.02.2017, 14:37
|
|
Живу я тут
Дописи: 401
сказав Дякую: 590
сказали Дякую 1.507 раз(и) в 355 повідомленні
|
Цитата:
Допис від Володимир Романович
...так, але ти НІКОЛИ не побачиш, як "смугастики" підіймають фонтанчики піску і носять в зубах не камінчики а мілку фракцію... Схоже, на піску можна побачити їхню ПРИРОДНЮ поведінку, еге-ж?))
|
Ну якщо вже строго говорити про природню поведінку мультів то треба виясняти в яких умовах і на якому грунті вони живуть в Озері. Якщо відверто то я до цього часу упускав цю деталь поза увагою, а зараз от прицільно пошукаю в ю-тубі. Не сперечаюсь, можливо справді на дрібному піску вони живуть. Але можливо і не тільки))) Думаю для них в Озері важливіше наявність ракушок, а не саме дрібного піску
Вище heron доцільно зауважив що мульти добряче риють грунт, за тиждень акваріум з колонією мультів виглядає ніби після роботи команди золотошукачів. В цьому плані мені стало цікаво чи симіліси мають таку ж звичку? (симілісів ніколи не тримав).. Хто тримав, відпишіться бо я десь читав що риють грунт найбільше саме мульти. Думаю автору теми інфа буде корисною - можливо замісь мультів запланує придбання симілісів
|
|
|
cказали "Дякую" Cognitio rerum за цей допис:
|
|
14.02.2017, 16:00
|
|
Активний участник форуму
Звідки Ви: Львів
Дописи: 143
сказав Дякую: 184
сказали Дякую 1.155 раз(и) в 120 повідомленні
|
Цитата:
Допис від Cognitio rerum
В цьому плані мені стало цікаво чи симіліси мають таку ж звичку? (симілісів ніколи не тримав).. Хто тримав, відпишіться бо я десь читав що риють грунт найбільше саме мульти. Думаю автору теми інфа буде корисною - можливо замісь мультів запланує придбання симілісів
|
В принципі риють і ті і інші, хто інтенсивніше - важко сказати...

|
|
Ці 6 користувач(ів) сказали Дякую Парус за це повідомлення:
|
|
14.02.2017, 21:22
|
|
Guest
|
Цитата:
Допис від Парус
В принципі риють і ті і інші, хто інтенсивніше - важко сказати...
|
Оффтоп
Как вы грузите такие объемные фото? Поделитесь опытом, а то у меня все фото мелкие, а хочется нормальные загрузить.
|
|
|
cказали "Дякую" за цей допис:
|
|
15.02.2017, 17:50
|
|
Активний участник форуму
Звідки Ви: Витебск . Беларусь
Дописи: 930
сказав Дякую: 7.466
сказали Дякую 3.785 раз(и) в 805 повідомленні
|
Цитата:
Допис від Konstantin L
Оффтоп
Как вы грузите такие объемные фото? Поделитесь опытом, а то у меня все фото мелкие, а хочется нормальные загрузить.
|
Оффтоп
Константин,нажимаете значок  появляется строка , в которую переносим адрес изображения ( щелкаем правой кнопкой мыши по фото, выбираем : копировать адрес изображения. затем наводим курсор на ту пустую строку и снова щелчок правой кнопкой , выбораем вставить и нажимаем ок.)
|
|
Ці 3 користувач(ів) сказали Дякую ander67 за це повідомлення:
|
|
 |
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи
HTML код Вимк.
|
|
|
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 08:27.
|