Цитата:
Допис від Innki
Отлично! Поделитесь своими наблюдениями по адаптации дикой рыбы, какие условия самые важные- я так понимаю : увеличенная аэрация, притенение, живой корм... Какие проблемы с болячками и чем вы лечили, какие результаты?
|
Об'ємне у вас питання...
Якщо відповідати коротко, то важливих проблем дві:
перша специфічна - адаптація риб до зміни кліматичних умов (зимою із 5 спроб підселення не вижила жодна рибина)
друга загальна - підвищена увага до населення банки (своїх окунів до Нептуна я відправив сайдексом, борячись із водоростями)
Аерація, фільтрація, годування в мене такі ж як і в цихлідниках, притінення - категоричне ні (рдести, глечики й уруть вимагають просто величезну яскравість освітлення).
Риби-дикуни дуже боягузливі, перші втрати були пов'язані саме з їх страхом (краснопірка вистрибнула з акви, карась заліз під фільтр).
Важливим є видовий склад біотопної банки - окуні (як би їх не захищали) є хижаками, інші риби мають бути розміром не менші за них. Якщо їх тримати групою - з'являється лідер, який потім серйозно псує життя своїм родичам.
Деякі види риб серйозно впливають на дизайн дна, видовий склад і добробут рослин (3 травоїдні риби за тиждень з'їдають повну чайну ложку ряски).