На головну сторінку Аквафорум
На головну сторінку

Назад   Аквафорум - форум акваріумістів та тераріумістів > Клубы аквариумистов и террариумистов > Клубы аквариумистов > Клуб "Танганьїка в Україні"
Аукцион Реєстрація ЧаПи Учасники Календар Нинішні дописи

Примітки

Клуб "Танганьїка в Україні"
Клуб любителів цихлід озера Танганьїка

Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 20.09.2017, 17:04   #1
Живу я тут

Звідки Ви: Івано-Франківськ
Дописи: 401
сказав Дякую: 590
сказали Дякую 1.507 раз(и) в 355 повідомленні
Re: Моя "АкваТанга" ===www.aquaforum.ua===

Вибачте якщо офтоплю в чужій темі, але ще хотів би подискутувати про пісок

1) відповідність дрібного піску природнім потребам риби:
..от не факт.. повірте, геть не впертості чи тупого бажання настояти на своєму.. ну не впевнений я що навіть дрібним лампрологам так хочеться того дрібного піску.. в мене все літо спеціозуси сиділи в акві з фракцією 1-2 мм і глухо не нерестились (просто жарко було літом, t води напевно була не комфортною), а зараз пересадив (думаю всім знайома проблема нехватки місця для своїх риб)) в акв з 3-4, навіть деякі камінці до 5 мм і за пару днів пронерестились горобці))) і ракушку правильно встановили/закопали без проблем. Я звичайно розумію що причина нересту геть не в зміні фракції піску (одна з ціквих моїх догадок: в попередньому акві був тільки пісок, а в цьому по задній стінці камені в вигляді скал, яке значення має не уявляю, може затишніше стало чи що..)
..тому не впевнений у необхідності дрібного піску для комфорту рибі

2) естатика акви і фото
"на цвет и вкус.." сперечатися даремно і нерозумна це справа
хоча Володимир Романович твоє перше фото подане вище, мені подобається не менше ніж друге)))

3)специфічні потреби деяких видів
Цитата:
Допис від barvinok62 Переглянути допис
у меня например энантиопусы не только "сооружали" кратеры но и периодически-постоянно) просеивали песок сквозь жабры.
тут без питань, 100% правда ваша ))

4) мальок на фоні крупнозернистого грунту губиться: (+) дрібному піску

5) ще таке: технічні особливості експлуатації акви
звичайно я в курсі що при правильній фільтрації сифонити грунт взагалі немає потреби.. але, в житті, на практиці невже ніхто ніколи не сифонить?
простіше імхо з грунтом покрупнішим..

p.s. а взагалі тема ця не про пісок. І вона вчора зробила мій вечір , от сидів годину перечитував. Цікаві у вас раніше велись обговорення, справді є на що рівнятись тим зто в тангу тільки тепер приходить!

Cognitio rerum поза форумом   Відповісти з цитуванням
Ці 3 користувач(ів) сказали Дякую Cognitio rerum за це повідомлення:
ander67 (20.09.2017), barvinok62 (20.09.2017), Dgek (20.09.2017)
Старий 20.09.2017, 19:00   #2
Живу я тут

Звідки Ви: Хмельницкий
Дописи: 2.886
сказав Дякую: 21.065
сказали Дякую 12.477 раз(и) в 2.291 повідомленні
Re: Моя "АкваТанга" ===www.aquaforum.ua===

Цитата:
Допис від Cognitio rerum Переглянути допис
Вибачте якщо офтоплю в чужій темі, але ще хотів би подискутувати про пісок

...на практиці невже ніхто ніколи не сифонить
В моей теме спокойно общайтесь на любую тему Оффтоп

Насчёт сифонки, с мелкой фракцией "рыбий помёт" не проваливается сквозь песчинки и весь на поверхности,при правильной организации течения он засасывается фильтром или в худшем случае собирается в небольшие кучки в определённых местах,где его легко и быстро можно отсифонить.Как писал ,ander67, закисание грунта невозможно при наличие "роющихся" рыб и небольшом слое песка,таким образом сифонить грунт по всему периметру аквариума,нет необходимости.
На практике,грунт никогда не сифоню по всему аквариуму,лишь локально,с поверхности и очень редко.

Востаннє редагував barvinok62: 20.09.2017 о 19:07..
barvinok62 поза форумом   Відповісти з цитуванням
Ці 8 користувач(ів) сказали Дякую barvinok62 за це повідомлення:
ander67 (20.09.2017), Cognitio rerum (20.09.2017), Dgek (20.09.2017), dvvd (20.09.2017), myprog (20.09.2017), Said-999 (20.09.2017), vova_ribka (22.09.2017), Самурай (20.09.2017)

Share/Bookmark

Відповідь

Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 13:53.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
(с)Бешлега Олександр Анатолійович, 2002-2025. Використання матеріалів сайту без посилання на джерело заборонено.
Дякуємо за ліцензійну версію форума компанію Барбус, представника торгової марки Sera в Україні.

no new posts