|
04.12.2017, 20:36
|
|
Придивляюся
Звідки Ви: Киев
Дописи: 93
сказав Дякую: 46
сказали Дякую 117 раз(и) в 44 повідомленні
|
Re: Царство гірчаків (конкурсний біотоп озера Гуральня) ===www.aquaforum.ua===
А в чому сенс такого проекту? Пхаємо в банку щось з озера, фотографуємо, виливаємо банку. Done!
Це не акваріумістика, імхо.
04.12.2017, 22:38
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Киев
Дописи: 10.118
сказав Дякую: 11.373
сказали Дякую 9.053 раз(и) в 4.067 повідомленні
|
Відповідь: Re: Царство гірчаків (конкурсний біотоп озера Гуральня) ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від fungicid
А в чому сенс такого проекту? Пхаємо в банку щось з озера, фотографуємо, виливаємо банку. Done!.
|
Ви прочитайте попередню тему - Aleron один із небагатьох, хто не збирав банку під фото "біопопу" з сомом який ледве в акваріумі розвертався, а все ж намагається підтримувати такий акваріум доволі значний час. Але зараз йде пошук найбільш цікавих мешканців, тому і спостерігається часта зміна гідробіонтів.
|
|
|
Ці 3 користувач(ів) сказали Дякую Mykhaylo за це повідомлення:
|
|
05.12.2017, 08:57
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Вінниця
Дописи: 517
сказав Дякую: 408
сказали Дякую 1.795 раз(и) в 377 повідомленні
|
Відповідь: Re: Царство гірчаків (конкурсний біотоп озера Гуральня) ===www.aquaforum.ua===
Ого, скільки хвиль...
Цитата:
Допис від fungicid
А в чому сенс такого проекту? Пхаємо в банку щось з озера, фотографуємо, виливаємо банку. Done!
Це не акваріумістика, імхо.
|
Уточню. Те, що робимо Карача як організатор і я з іншими учасниками конкурсу - мистецтво. А воно є частиною акваріумістики. Зробити естетично красивий і життєздатний акваріум із доступного місцевого матеріалу, коли дуже мало відомо як про утримання риб, так і про вирощування рослин, набагато складніше, ніж заливати уху з різнокольорових заморських, про яких на цьому ж форумі тони інформації.
Ще будучи дитиною, я купу часу проводив на ставку, ловлячи рибу і спостерігаючи за жителями цього ставка. Їх таємничий світ манив мене аж до минулого року. Вдома був акваріум із живородками і гурамі, але мені вони були нецікаві; яскраві але примітивні для спостереження. Тоді я не наважився замінити їх на наших, зараз шкодую. Звичайні ставкові карасі, не кажучи вже про гірчаків, колючок, окунів і ін., значно цікавіші, вони демонструють складнішу поведінку і вищий рівень соціалізації. При розумній організації акваріума декілька карасиків стануть його окрасою. Як приклад подивіться цьогорічну конкурсну роботу -шута-, то взагалі фантастика:
http://www.aquaforum.ua/picture.php?...ctureid=249025
А тепер іще простіше і зрозуміліше. Я вивчаю місцеві біотопи, вчусь відтворювати їх удома і ділюлся досвідом, щоб усі ви бачили, яка краса живе у нас удома, і щоб інші акваріумісти не наступали на мої грабі.
І ще, почитайте про моє "пхаєм, фотографуєм і виливаєм", тут цей процес зайняв 7 місяців і 18 сторінок:
http://www.aquaforum.ua/showthread.php?t=230905
|
Ці 5 користувач(ів) сказали Дякую Aleron за це повідомлення:
|
|
05.12.2017, 10:28
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Киев, Троещина 067-397-61-51, 050-440-45-64
Дописи: 8.135
сказав Дякую: 4.065
сказали Дякую 3.081 раз(и) в 1.599 повідомленні
|
Re: Відповідь: Re: Царство гірчаків (конкурсний біотоп озера Гуральня) ===www.aquaforum.ua===
Aleron, дякую за тему.
Я особисто починав свій акваріумний шлях 30 років тому саме з Гірчаків з Оболонського пивзаводського озера. Тож ностальгія конкретна.
Враховуючи викиди заводу в це озеро, думаю, що в акві новачка їм було не гірше, ніж у рідній стихії. Розмір дорослої особини такий самий, як дорослого суматранського барбуса, тож може спокійно жити у відносно невеликих об'ємах.
Тропічний імпорт нажаль не може існувати без диких видів. Купуючи єкзотів, можете бути певні, що більшість з них дикуни: L-соми, отоцинклюси, креветки Амано, Сулавесі, навіть Расбора Галактика - всі вони довгий час потрапляли на продаж винятково з природних водойм. Так просто набагато дешевше, ніж виростити у штучних умовах. Туземці за копійки наловлять вам їх мішок і торбинку. Навіщо працювати-напружуватись?
До речі, через надмірну популярність в акваріумах, деякі види повністю виловлені у дикій природі і зараз продовжують існувати виключно у штучних умовах, завдяки зусиллям ентузіастів-розвідників.
|
|
Ці 3 користувач(ів) сказали Дякую Рыбачок за це повідомлення:
|
|
 |
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи
HTML код Вимк.
|
|
|
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 22:29.
|