На головну сторінку Аквафорум
На головну сторінку

Назад   Аквафорум - форум акваріумістів та тераріумістів > Для новачків > Для тех, кто недавно на форуме. Первые вопросы, справочники и прочее. > Я новичок
Аукцион Реєстрація ЧаПи Учасники Календар Нинішні дописи

Примітки

Я новичок Ничего не понимаю в аквариумистике, только начинаю, но очень хочу научиться! Новичкам писать сюда

Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 11.12.2020, 17:58   #1
Живу я тут

Звідки Ви: Київ
Дописи: 220
сказав Дякую: 6
сказали Дякую 93 раз(и) в 74 повідомленні
Re: Использую осмос. Помогите понять что к чему ===www.aquaforum.ua===

Цитата:
Допис від АлинаС Переглянути допис
По состоянию на 10.12.2020 жесткость воды в водопроводной сети составляет 11,8 ммоль/дм3.
Первый столбик. Новоселовка
Про маріупольську воду вже ходять легенди))
Згідно наданного Вами аналізу води видно, що суттєво завищені показники по сульфатам та хлоридам та деякі інші, тому осмос Вам дуже рекомендований.
Цікаво те, що згідно аналізу, у Вас нормальний рН - 7,28, а Ви пишете що з крану -8,5... Чим міряли? Якщо дешевим рН-метром, то їх потрібно часто калібрувати інакше вони можуть показувати коли в Африці хороша погода замість реальних показів води.
Якщо хочете займатися ремінералізацією самостійно, то для більшості випадків не суттєво який саме склад будете використовувати, на хлоридах, чи сульфатах, головне використовуйте ВИКЛЮЧНО реактиви кваліфікації не нижче ніж ХЧ. Також недорого можна придбати вже готові суміші.
Стосовно Вашої рибки: Варто було б додати фото. скоріше за все в неї проблеми зі здоров'ям ніяк не пов'язані з рН. Таке може бути у випадку перевищення азотистих в воді, тому варто було-б і тести на нітрат/фосфат/нітріт/аміак зробити, тим більше, що акваріум свіжий і Ви використали "соіл" який сильно фонить нітратами на етапах запуску.
Також раджк по максимуму вибрати мармурову крихту, вона підвищує жорсткість та рН.

Amadeus поза форумом   Відповісти з цитуванням
Ці 2 користувач(ів) сказали Дякую Amadeus за це повідомлення:
Opsis (12.12.2020), Tiratore.d (11.12.2020)
Старий 12.12.2020, 19:01   #2
Придивляюся

Звідки Ви: Мариуполь
Дописи: 11
сказав Дякую: 16
сказали Дякую 0 раз(и) в 0 повідомленні

Цитата:
Допис від Amadeus Переглянути допис
Про маріупольську воду вже ходять легенди))
Згідно наданного Вами аналізу води видно, що суттєво завищені показники по сульфатам та хлоридам та деякі інші, тому осмос Вам дуже рекомендований.
Цікаво те, що згідно аналізу, у Вас нормальний рН - 7,28, а Ви пишете що з крану -8,5... Чим міряли? Якщо дешевим рН-метром, то їх потрібно часто калібрувати інакше вони можуть показувати коли в Африці хороша погода замість реальних показів води.
Якщо хочете займатися ремінералізацією самостійно, то для більшості випадків не суттєво який саме склад будете використовувати, на хлоридах, чи сульфатах, головне використовуйте ВИКЛЮЧНО реактиви кваліфікації не нижче ніж ХЧ. Також недорого можна придбати вже готові суміші.
Стосовно Вашої рибки: Варто було б додати фото. скоріше за все в неї проблеми зі здоров'ям ніяк не пов'язані з рН. Таке може бути у випадку перевищення азотистих в воді, тому варто було-б і тести на нітрат/фосфат/нітріт/аміак зробити, тим більше, що акваріум свіжий і Ви використали "соіл" який сильно фонить нітратами на етапах запуску.
Також раджк по максимуму вибрати мармурову крихту, вона підвищує жорсткість та рН.
Разница в температуре. Ph метр откалибрована непосредственно перед замерами. 8.4 это вода которая постояла и нагрелась до комнатной температуры. Сделала такое же фото с водой комнатной температуры, но почему-то два не загружается
Мініатюри долучень
Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  image.jpg
Переглядів: 305
Розмір:  296,4 КБ
ID:	681026  

АлинаС поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 12.12.2020, 20:18   #3
Живу я тут

Звідки Ви: Київ
Дописи: 220
сказав Дякую: 6
сказали Дякую 93 раз(и) в 74 повідомленні

Цитата:
Допис від АлинаС Переглянути допис
Разница в температуре. Ph метр откалибрована непосредственно перед замерами. 8.4 это вода которая постояла и нагрелась до комнатной температуры. Сделала такое же фото с водой комнатной температуры, но почему-то два не загружается
Не ображайтесь, та це рідкісне барахло, а не рН-метр. Був в мене такий, результат вимірювання залежить від положення планет та спалахів на сонці))
Краще вимірювати крапельним тестом, результат буде значно точніше.

Amadeus поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 12.12.2020, 20:26   #4
Живу я тут

Звідки Ви: Киев
Дописи: 249
сказав Дякую: 97
сказали Дякую 127 раз(и) в 84 повідомленні

Цитата:
Допис від Amadeus Переглянути допис
Не ображайтесь, та це рідкісне барахло, а не рН-метр. Був в мене такий, результат вимірювання залежить від положення планет та спалахів на сонці))
Краще вимірювати крапельним тестом, результат буде значно точніше.
В мене теж є такий китайський прилад. Вже занадто дорогий був фірмовий. Теж їм мало користуюсь, бо потрібно довго чекати поки він заспокоїться.

nikopol поза форумом   Відповісти з цитуванням

Share/Bookmark

Відповідь

Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 08:06.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
(с)Бешлега Олександр Анатолійович, 2002-2025. Використання матеріалів сайту без посилання на джерело заборонено.
Дякуємо за ліцензійну версію форума компанію Барбус, представника торгової марки Sera в Україні.

no new posts