Re: Аквариумное оборудование и противопожарная безопасность. ===www.aquaforum.ua===
Ось мій практичний досвід аварії водонагрівача в акваріумі, десь у кінці 90-х. Обігрівач був "невідомий китаєць", в ті часи взагалі інфраструктура була набагато гірша, не було супермаркетів, Інтернет-магазинів і т. д. Тож десь придбав на ринку.
Так от, через десь рік після початку експлуатації він, імовірно, розгерметизувався. Як наслідок, він, подібно до ракети, злетів з акваріуму та влучив у стелю, там розламався та впав на підлогу. Проводи лишилися в розетці. Я був вдома. Ніхто не постраждав. Прийшов, витяг залишки штепселя з розетки, зібрав уламки та викинув.
Навіть рибки не постраждали.
Звичайно, за гіршого збігу обставин можна уявити, що він би впав назад у акваріум та замкнув електрику. Якщо при цьому би не спрацював автомат (або тим більше його взагалі не було, як бувало у бурхливі дев'яності), то могла бути більш серйозна електрична аварія та, можливо, пожежа чи ураження людей струмом. За умови наявності модерного справного автомата він би, звичайно, спрацював, та пожежі б не було.
Якби в акваріумі була кришка чи покривне скло (в мене не було), то він би або скинув/поламав його (особливо скло), або, знову ж таки, лишився далі "замикатися" в акваріумі після невдалої спроби політати.
Тож, що можу сказати: так, звичайно, там де елекритка та вода ризик є завжди. Такий же ризик дає пральна машина, бойлер, а мультиварка - то взагалі звірюка люта, не дай Боже вам бути поруч з нею, якщо вона здетонує. Висновок один: якщо у вас домі загалом добрий ремонт та електрика в порядку, то аварія нагрівача (розгерметизація), скоріше за все, до катастрофи із загибеллю людей не приведе, а так - всі під Богом ходимо, гарантій немає ніколи, будь-яка електротехніка може вас вбити, згадайте хоча б страшну пожежу в Лондоні, що забрала багато людей и почалася із короткого замикання в холодильнику - а холодильник є в усіх, і вони працюють цілодобово.
Востаннє редагував Neville: 12.02.2021 о 13:35..
|