На головну сторінку Аквафорум
На головну сторінку

Назад   Аквафорум - форум акваріумістів та тераріумістів > Акваріум та обладнання > Освещение > Светодиодное освещение
Аукцион Реєстрація ЧаПи Учасники Календар Нинішні дописи

Примітки

Светодиодное освещение Вопросы по светодиодному освещению, в т.ч. "ночному".

Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 28.03.2025, 12:13   #1
Придивляюся

Звідки Ви: Сербія
Дописи: 3
сказав Дякую: 7
сказали Дякую 0 раз(и) в 0 повідомленні
Китайський світильник WRBG ===www.aquaforum.ua===

Замовив на Алі ось такий світильник 24W -60 см для для мого першого травника- креветочника на 60л. Хтось мав який небуть досвід з ними? Як налаштовували WRBG, захід-світанок, місячне світло?
https://www.aliexpress.com/item/1005...YxNDguMTAuMC4w

Tihan поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 30.03.2025, 12:32   #2
Придивляюся

Звідки Ви: Київ
Дописи: 8
сказав Дякую: 4
сказали Дякую 3 раз(и) в 3 повідомленні
Відповідь: Китайський світильник WRBG ===www.aquaforum.ua===

Якщо немає в описі згадування про wifi або мобільні застосунки, то все керування ручками на отуму блоку керування з монохромним дисплеєм, який на стартовій картинці. Скоріше за все у комплекті буде якесь керівництво користувача на китайській та можливо англійській мові. Зазвичай китайці у своїх мануалах додають багато зображень, що дещо полегшує розуміння логіки керування.

duffy поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 31.03.2025, 10:50   #3
Придивляюся

Звідки Ви: Сербія
Дописи: 3
сказав Дякую: 7
сказали Дякую 0 раз(и) в 0 повідомленні

[/IGAUCHE][/IGAUCHE]
Цитата:
Допис від duffy Переглянути допис
Якщо немає в описі згадування про wifi або мобільні застосунки, то все керування ручками на отуму блоку керування з монохромним дисплеєм, який на стартовій картинці. Скоріше за все у комплекті буде якесь керівництво користувача на китайській та можливо англійській мові. Зазвичай китайці у своїх мануалах додають багато зображень, що дещо полегшує розуміння логіки керування.
З керуванням я розібрався. Проблема в тому, що я не знаю на скільки виставляти біле, червоне, синє і зелене світло( у відсотках) і що дає місячне світло для акваріума. Коротше кажучи виставив приблизно Біле -95%, Червоне - 80%, Синє - 80%, Зелене - 70% на 10,5 годин з поступовим ввімкненням і вимкненням(30хв) і 6,5 годин місячного світла (синє на 5%)
Мініатюри долучень
Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  photo_2025-03-31_09-47-36.jpg
Переглядів: 109
Розмір:  220,1 КБ
ID:	697244  

Tihan поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 31.03.2025, 11:01   #4
Придивляюся

Звідки Ви: Київ
Дописи: 8
сказав Дякую: 4

Цитата:
Допис від Tihan Переглянути допис
і що дає місячне світло для акваріума.
Нічого не дає ні рослинам, ні мешканцям. А для глядача дає можливість поспостерігати за мешканцями. Собі поставив такий режим на період від відключення основного освітлення і до 01 години ночі.
По іншим кольорам світла і їх співвідношенню не підкажу - тут особисті вподобання грають роль. Як варіант "професійних налаштувань" можна скачати мобільний додаток від Chihiros, наприклад, і подивитись які вони в себе пресети на різні сценарії поставили. І взяти за основу для роздумів над особистими налаштуваннями свого світильника.

duffy поза форумом   Відповісти з цитуванням
cказали "Дякую" duffy за цей допис:
Tihan (31.03.2025)
Старий 23.04.2025, 19:46   #5
Придивляюся

Звідки Ви: Киев
Дописи: 20
сказав Дякую: 5

Цитата:
Допис від duffy Переглянути допис
Нічого не дає ні рослинам, ні мешканцям. А для глядача дає можливість поспостерігати за мешканцями. Собі поставив такий режим на період від відключення основного освітлення і до 01 години ночі.
По іншим кольорам світла і їх співвідношенню не підкажу - тут особисті вподобання грають роль. Як варіант "професійних налаштувань" можна скачати мобільний додаток від Chihiros, наприклад, і подивитись які вони в себе пресети на різні сценарії поставили. І взяти за основу для роздумів над особистими налаштуваннями свого світильника.
Наскільки я розумію - рослинам спектр практично без різниці (хіба зелений буде малоефективний, і то це під питанням) їм потрібна освітленність, тобто інтенсивність світла. Кольори виставляються більше для себе, щоб акцент на якихось рослинах зробити, чи рибах, чи на смак колорову гаму отримати. Єдине китай я б не давав на 100% потужності, світлодіоди перегріву не люблять і живуть меньше. Все інше на ваш смак.

ЗМЕЙ77 поза форумом   Відповісти з цитуванням
cказали "Дякую" ЗМЕЙ77 за цей допис:
Tihan (24.04.2025)
Старий 25.04.2025, 12:47   #6
Придивляюся

Звідки Ви: Львів
Дописи: 4
сказав Дякую: 1
сказали Дякую 4 раз(и) в 3 повідомленні

Доброго дня, використовую подібну модель але трошки новішу (керування винесене ззовні) в травнику 200л - 2 світильника по 42w. Що до спектру то рослинам дійсно важливий спектр!! Якщо буде перекос в сторону якогось спектру який рослинам не потрібен - виникне вспишка водорослів. Для себе я вивів самі дієві настройки по світильниках: W45% R70% G35% B50% - загальна потужність світильника 50%. Плавний пуск до половини потужності - 15хв, пів години працює в такому режимі і 15 хв плавний пуск до заданої потужності; Світловий день загалом 10годин (8 годин тільки світить повну - 1 година схід-захід) Рослини ростуть чудово. Фото акваріуму додаю
Мініатюри долучень
Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  2025-04-25 13.36.14.jpg
Переглядів: 55
Розмір:  252,0 КБ
ID:	697988  

Востаннє редагував 6pa6yc: 25.04.2025 о 13:37..
6pa6yc поза форумом   Відповісти з цитуванням
Ці 2 користувач(ів) сказали Дякую 6pa6yc за це повідомлення:
duffy (28.04.2025), Tihan (25.04.2025)
Старий 28.04.2025, 16:14   #7
Придивляюся

Звідки Ви: Львів
Дописи: 4
сказав Дякую: 1
сказали Дякую 4 раз(и) в 3 повідомленні

Після тижня експерименту нових налаштувань світильника (W55, R65, B50, G45) - можу сказати що при таких налаштуваннях почали краще рости рослини і зелені стали трошки насиченішим. Але можливо це тільки в мене - експериментуйте. Можливо краще глянути в інтернеті налаштування світильників відомих брендів. Як на мене покупка таких китайських світильників тепер не поступається іншим виробникам чи тих хто виготовляє у нас (є тепер новіші моделі світильників - знайшов Китайський завод який виготовляє для бюджетних європейських та американських ринків такі як Hygger, Seaoura, AQQA, SIROKA на аліекспресі). Так немає wifi контролера але в більшості наших виробників ви доплачуєте за дану функцію.

6pa6yc поза форумом   Відповісти з цитуванням
cказали "Дякую" 6pa6yc за цей допис:
Tihan (29.04.2025)

Share/Bookmark

Відповідь

Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 05:44.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
(с)Бешлега Олександр Анатолійович, 2002-2025. Використання матеріалів сайту без посилання на джерело заборонено.
Дякуємо за ліцензійну версію форума компанію Барбус, представника торгової марки Sera в Україні.

AQA.ru  - все об аквариумах

no new posts