На головну сторінку Аквафорум
На головну сторінку

Назад   Аквафорум - форум акваріумістів та тераріумістів > Морская аквариумистика > Общие вопросы
Аукцион Реєстрація ЧаПи Учасники Календар Нинішні дописи

Примітки

Общие вопросы Если не знаете в какой из морских разделов задать вопрос, пишите сюда

Параметри теми Параметри перегляду
Prev Попередній допис   Наступний допис Next
Старий 06.06.2013, 19:09   #1
Живу я тут

Звідки Ви: Львів
Дописи: 328
сказав Дякую: 953
сказали Дякую 236 раз(и) в 141 повідомленні
Надіслати повідомлення для Noe на ICQ
Коральчики втрачають забарвлення, прошу порад ===www.aquaforum.ua===

Честь!
Прошу допомогти порадою, бо я вже вичерпав всі свої здогадки. Питання в наступному – корали поступово втрачають колір і стають блідими… Мій акваріум:

1. Об’єм близько 700 літрів. Запущений 11 січня 2013 року. Близько 20кг каміння з акваріума, який проіснував 2 роки і 40 кг СРК. Свіжого каміння не додавав. Стартував по методу KZ, але через неякісне обладнання змушений був припинити. Неякісне обладнання маю на увазі цеоліт-рекатор замалих розмірів і неякісний вугільний фільтр. Вугілля використовував KZ і ATI, але результат був …. 1 літр вугілля промивав в 15 літрах осмоса, але це не допомогло, словом вугільна пилюка була по всьому акваріумі. Зараз в акваріумі вугілля немає.

2. Світло. Світильник ATI 8 x 80Вт. Лампи АТІ, Blue Plus, Coral Plus, Aquablue Special, Actinic. Використовую лише 4 з восьми ламп, оскільки, коли включав всі лампи, коральчики закривалися. Освітлення: Coral Plus (1шт), Aquablue Special (1шт) – 12 годин, Aquablue Special (1шт), Actinic(1шт) – 10 годин. Не включаю лампу Blue Plus – в будь-якій комбінації при включенні цієї лампи корали закриваються. Тобто, закриваються саркофітончики, еуфілії, бріаріум, каталофілія, на вигляд стресує трахіфілія, ксенія.

3. Корали. Еуфілії (жабяча ікра, анкора, параанкора, факельна), каталофілія, три види саркофітонів, невелика бластомуса, трахіфілія, кілька видів зоантусів, кауластрея, серіатопора хістрікс, ксенія, бріаріум – стандартний набір доступних коральчиків. Ростуть в моєму акваріумі, тобто розростаються лише ксенії, кауластрея, еуфілія параанкора, бріаріум. Решта корали, як на мене, в стресовому стані…

4. Параметри води: KH – 8, Ca – 420, Mg – 1420, NO3 – 0, NO2 – 0, PO4 – 0 (всі тести Salifert). рН – 8,4-8,6 користуюся двома електронними рН метрами. Є ще тест на йод, але тестую рідко. Водопідготовка стандартна: осмос і смоли, на виході 0ppm. Смолу міняю коли на виході 3-4ppm.

5. Обладнання.

- Два пінники ADP-900 від TuM. Зі слів продавця, один пінник мав би тягнути акваріум до 1000літрів. Я порахував, що при помпі 13Вт такі параметри дещо завищені і поставив два.

- Озонатор Weipro ET100 . Максимальна потужність 100 мг/год., в мене працює на половинній потужності, я вважаю, що близько 50мг озону за годину. Також є ОВП контролер, але він працює не коректно, тому я ним не користуюся сповна, а лише як індикатор що дійсно озон подається в акваріум. Озонатор під’єднав в на початку травня 2013р, думав з його допомогою побороти бріопсис, але крім більш прозорої водички нічого не получилося

- Кальцієвий реактор від Олександра Логінова, наповнювач Carib Sea ARM дрібна і велика фракції.

- Течія два стріми TUNZE 6105 (включені на 10 000л) і контролер TUNZE 7095. Течію можливо організував не правильно, бо стріми заховав за каміння і течію направив на бокові стінки. Стріми працюють почергово, змінюючи потужність від 5 000 до 10 000л/год.

- Самп близько 50 літрів. Дві помпи на повернення hydor l40, сумарно 5600 літрів за годину.

6. Населення. Два клоуни, два апогончики, мандаринка, собачка водорослеїд і дві Pseudochromis Fridman. Корм Omega One і заморожена артемія.

Ну і сама проблема – корали з часом втратили забарвлення, SPS взагалі не приживаються, поліпи випускають дуже маленькі. Коли почав додавати йод (Seachem) то ніби стало краще, SPS почали досить не погано випускати поліпи, але ця радість тривала не довго, десь протягом тижня. Пробував добавки від KZ: Amino Acid Concentrate, Coral Vitalizer, Sponge Power, Kaliumjodid-Fluor . Дозування як написано на упаковках. Бажаного результату не дало. Думаю, ці добавки добре працюють у нормально функіонуючому акваріумі а у проблемних випадках, таких як в мене, вони не рятують.
В акваріумі були майже всі типи водорослів. Зараз залишилось тільки бріопсис (маленькі, довжиною не більше двох міліметрів обростання на каміннях). Обростання на передньому склі потрібно чистити приблизно один раз на 5-7 днів.
Останнє, на що ще можу грішити, то це на температуру. Зараз в акваріумі близько 28С.

Які є думки щодо відновлення забарвлення коральчиків?

Noe поза форумом   Відповісти з цитуванням

Share/Bookmark

Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 06:41.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
(с)Бешлега Олександр Анатолійович, 2002-2025. Використання матеріалів сайту без посилання на джерело заборонено.
Дякуємо за ліцензійну версію форума компанію Барбус, представника торгової марки Sera в Україні.

no new posts