Михайло, я знаю який саме юлік у мене на фото точно так само як Ви знаєте який у Вас на відео ))) Ми обоє своїх риб в Озері не ловили і авторитетні знавці які мають право на систематику риб експертизу нашим рибам не проводили..
З вигляду мої подібні на Julidochromis transcriptus, але звідки саме були виловлені їх предки історія замовчує (хоча вважається що транскриптуси живуть тільки в північно-західній частині Озера, в Конго, між Luhanga і Makabola))
Ваші візуально як на мене також подібні на транскриптусів. Також додам що сам неодноразово читав у різних джерелах про можливість природної гібридизації Julidochromis transcriptus і Julidochromis ornatus. Але особисто мені ця фраза якось ріже вухо.. якщо види легко схрещуються в природному середовищі то імхо їх і окремими видами вважати спірно. Правильніше вважати різними морфами чи sp. наприклад
Інакше кажучи гібридизація риб (не тільки Ваших, а і всіх нас це стосується теж щодо різних видів) на 99% імовірна якраз "неприродня", тобто відбувалась вона в умовах акваріуму в попередніх поколіннях
Ці 3 користувач(ів) сказали Дякую Cognitio rerum за це повідомлення: