|
26.07.2019, 23:25
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Львів
Дописи: 510
сказав Дякую: 2.980
сказали Дякую 2.842 раз(и) в 480 повідомленні
|
Re: Юлидохромисы ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від Cognitio rerum
Може і Ваша правда якщо Ви фаховий біолог  .
От негри і ескімоси наприклад мають досить таки видимі морфологічні відмінності  , Може і тут "поняття виду не є таким строгим"??  )
З чим абсолютно згідний так це з тим, що у систематиці цихлід оз. Танганьїки до сьогоднішнього дня велика плутаниця. І якщо чесно то так видається що і сьогодні ніхто цим справді серйозно не займається.
|
Я є фаховим біологом, років зо 30... 
Поняття виду у різних організмів за останні роки дещо переосмислене (напр. у грибів. бактерій, риб та ссавців, - є свої нюанси щодо видоутворення, схрещування. ареалів, плідності потомства тощо..)
Ескімоси та африканці є одним видом. бо розділились років 50-100 тис. тому, за еволюційними мірками щойно.
Якщо вернутись до юлідохромісів, види transcriptus ta ornatus можуть виявитись після належного генетичного аналізу і підвидами. Розглядайте їх наразі як сучасних людей і неандертальців напр. , від яких усі не-африканці мають 2-3% ДНК.
Озеро Танганьїка є живою діючою біолабораторією видоутворення. Останні роки дійсно дали багато нової інформації щодо еволюції лампрологів та альтів напр.
|
|
Ці 8 користувач(ів) сказали Дякую OlehS за це повідомлення:
|
|
27.07.2019, 10:28
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Івано-Франківськ
Дописи: 401
сказав Дякую: 590
сказали Дякую 1.507 раз(и) в 355 повідомленні
|
Re: Юлидохромисы ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від OlehS
Якщо вернутись до юлідохромісів, види transcriptus ta ornatus можуть виявитись після належного генетичного аналізу і підвидами. Розглядайте їх наразі як сучасних людей і неандертальців напр. , від яких усі не-африканці мають 2-3% ДНК.
Озеро Танганьїка є живою діючою біолабораторією видоутворення. Останні роки дійсно дали багато нової інформації щодо еволюції лампрологів та альтів напр.
|
То ми дійшли згоди 
Взагалі як на мене оголошення нових видів в Танганьїці значною мірою є ще і результатом відомого людського егоцентризму. Кожен хто виловив якусь рибку прагне оголосити її новим видом а свою скромну персону - відкривачем нового виду  Згадайте історії з лампрологусами стапперті - міліагрісом, л. оцелатусом і вейтона і т.д. і т.п.
Та й раніше, в кіці 19 ст. коли до справи відносились значно педантичніше, прискіпливіше і фаховіше як на мене, дідусь Буленджер сидячи в тишині Британського музею описував новий вид танганьїкських цихлід тільки за одним взірцем, привезеним з Африки.. малувато як для серйозних тверджень..
|
|
|
Ці 6 користувач(ів) сказали Дякую Cognitio rerum за це повідомлення:
|
|
 |
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи
HTML код Вимк.
|
|
|
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 22:45.
|