На головну сторінку Аквафорум
На головну сторінку

Назад   Аквафорум - форум акваріумістів та тераріумістів > Акваріум та обладнання > Разное

Примітки

Параметри теми Параметри перегляду
Prev Попередній допис   Наступний допис Next
Старий 19.11.2022, 00:50   #3
Живу я тут

Звідки Ви: Київ
Дописи: 374
сказав Дякую: 331
сказали Дякую 136 раз(и) в 103 повідомленні
Відповідь: Re: Блок бесперебойного питания для аквариума. ===www.aquaforum.ua===

Цитата:
Допис від orb Переглянути допис
Зовнішні батареї це 100%.
Блок живлення з чистою синусоїдою. Потужність бери більшу, якшо в тебе 100Вт, то взагалі будь який мадубь підійде, бо вони з 500Вт починаються.

Емність акумулятору можно на глаз вираховувати - 11А*годин (12В) - 100Вт це на 1 годину. Але врахуй шо в тебе не 100Вт, а 200Вт, бо може ще шось будеш вмикать чи мобілу заряджати, ну і в ноль не треба висаджувати. Струм заряджання акума десь 10% від емності.
По часу також 4 години, це орієнтовно, хто зна може на 8 годин вимкнуть.

Тобто десь 100-120 А*годин акума вистачить з запасом для живлення десь на 8-10 годин.

Акум треба гелевий чи AMG, тягові не обов'язкові, автомобільні краще не використовувати (бо здохнуть швидко)
Зовсім не погоджуся - розрахунки і твердження не вірні в цілому!

1. Вати на безперебійнику говорять лише про те, яке максимальне навантаження він витримає.

2. Головним показником є Ват-години. Розрахувати їх можна знаючи параметри акумулятора. Наприклад 12 вольтовий акумулятор на 9 Ампер-годин 9*12=108 Wh (Ват-годин). Цей параметр говорить, яку потужність акумулятор потяне протягом 1 години. Врахувати треба ще КПД батареї, у нових акумуляторів ц е 0.9. Чистих отримуємо 98Wh.
Рахуємо далі, акумулятор не варто розраджяти нижче 20% - це ще один коефіцієнт 0.8 - отримуємо чистих 77Wh при умові, що батарею ми встигли зарядити до 100% за час подачі світла, ось тут є але ...
Батарею треба заряджати струмом не більше 10% від ємності батареї а це значить, що ви посадивши її в 0-20% не встигнете відновити за 4 години більше як на 40-50%, ітого маємо приблизно лише 40-50% від 77Wh - це приблизно чистих 35 Wh.
А далі знаючи, вхідний параметр 108Wh та реальний вихідний 35Wh рахуємо потрібну потужність акумуляторів.
Якщо потрібно підключити 100 Ват навантаження на 4.5 годити то потрібно не 450Wh а 1400 Wh (див розрахунки вище) - це 12 акумуляторів по 9ампер-годин на 12 вольт, або 6 акумуляторів по 9 ампер-годин на 24 вольта і т.д.

Тут вся проблема в тому, що я не зустрічав жожного безперебійника якого можна зарадити за 3 години.!!

Я не буду претендувати на авторитетну думку - я лише привів розрахунки з власного досвіду, новий упс з вищенаведеною батареєю тримає у мене зовнішній фільтр 12 ват лише 3 годин, так як не встигає відновитися між виключеннями.
Можна мати кілька комплектів змінних зовнішніх акумуляторів, які раряджати незалежно, тоді їх кількість для одного
комплекту можна скоротити, але враховуючи другий косплект - виходимо майже та тіж параметри.

На мою думку, можуть підійти зарядні станції, від 500 Wh що заряджаються за 1.5 години, наприклад Ecoflow river max, можливо Buetti EB55 або щось типу цього...

P.S. Прошу вибачення за граматичні помилки і якщо образив когось.

mikhail.glushko поза форумом   Відповісти з цитуванням
Ці 4 користувач(ів) сказали Дякую mikhail.glushko за це повідомлення:
Andrew1 (19.11.2022), Володимир Романович (20.11.2022), Хелена (30.11.2022), Ю.В. (19.11.2022)

Share/Bookmark

Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)

Параметри теми
Параметри перегляду

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 05:39.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
(с)Бешлега Олександр Анатолійович, 2002-2025. Використання матеріалів сайту без посилання на джерело заборонено.
Дякуємо за ліцензійну версію форума компанію Барбус, представника торгової марки Sera в Україні.

no new posts