Цитата:
Допис від mikhail.glushko
Зовсім не погоджуся - розрахунки і твердження не вірні в цілому!
1. Вати на безперебійнику говорять лише про те, яке максимальне навантаження він витримає.
2. Головним показником є Ват-години. Розрахувати їх можна знаючи параметри акумулятора. Наприклад 12 вольтовий акумулятор на 9 Ампер-годин 9*12=108 Wh (Ват-годин). Цей параметр говорить, яку потужність акумулятор потяне протягом 1 години. Врахувати треба ще КПД батареї, у нових акумуляторів ц е 0.9. Чистих отримуємо 98Wh.
Рахуємо далі, акумулятор не варто розраджяти нижче 20% - це ще один коефіцієнт 0.8 - отримуємо чистих 77Wh при умові, що батарею ми встигли зарядити до 100% за час подачі світла, ось тут є але ...
Батарею треба заряджати струмом не більше 10% від ємності батареї а це значить, що ви посадивши її в 0-20% не встигнете відновити за 4 години більше як на 40-50%, ітого маємо приблизно лише 40-50% від 77Wh - це приблизно чистих 35 Wh.
А далі знаючи, вхідний параметр 108Wh та реальний вихідний 35Wh рахуємо потрібну потужність акумуляторів.
Якщо потрібно підключити 100 Ват навантаження на 4.5 годити то потрібно не 450Wh а 1400 Wh (див розрахунки вище) - це 12 акумуляторів по 9ампер-годин на 12 вольт, або 6 акумуляторів по 9 ампер-годин на 24 вольта і т.д.
Тут вся проблема в тому, що я не зустрічав жожного безперебійника якого можна зарадити за 3 години.!!
Я не буду претендувати на авторитетну думку - я лише привів розрахунки з власного досвіду, новий упс з вищенаведеною батареєю тримає у мене зовнішній фільтр 12 ват лише 3 годин, так як не встигає відновитися між виключеннями.
Можна мати кілька комплектів змінних зовнішніх акумуляторів, які раряджати незалежно, тоді їх кількість для одного
комплекту можна скоротити, але враховуючи другий косплект - виходимо майже та тіж параметри.
На мою думку, можуть підійти зарядні станції, від 500 Wh що заряджаються за 1.5 години, наприклад Ecoflow river max, можливо Buetti EB55 або щось типу цього...
|
Ви ще раз почитайте мій текст, ви шось не зовсім там прочитали чи багато додумали
1. Так і є, і я ніде не писав шо вати значать шось інше. Взагалі я інженер енергетик, тому трохи вчив 5 років чим вати відрізняються від амперів і все таке інше
2. Ви тут шось множете на 0,9, потім на 0,8, ... і якісь розрахунки у великій кількості. Я оце все ваше написав простіше:
>> Емність акумулятору можно на глаз вираховувати - 11А*годин (12В) - 100Вт це на 1 годину.
Оце і є суть в тому шо батарея 12В емністью 11 А*годин - будуть живити навантаження в 100Вт протягом 1 години

І тут враховано і ККД і середнестатична батарея і середне джерело живлення і те шо в нуль не розряджається.
Більшість ваших розрахунків помилкові та і взагалі я не розумію як у вас вишло з 77Вт отримати 35Вт. Ну тобто ідея зрозуміла, але ви не враховуєте просту річ: одне діло коли ви взяли акум + зарядник під ваші чіткі 108Вт, але таких не існує. А існують наприклад 500Вт джерело живлення і 100А*год акум і теперь порахуйте скіко вам зарядий такий девайс за 3 години потужності:
10А * 12В + 3 години = 360Вт
А в ночі зарядка буде більше чим 3 години і в результаті отримуємо шо оцей РЕАЛЬНИЙ девайс с головою покриє проблему

Якшо вам прям обов'язкоко треба шоб за 3 години зарядить 450 Вт, просто берем більшу батарею і там буде струм 15А на зарядку, чи для 200А*годин батареї струм буде взагалі 20А і ви за 3 години отримаєте ще й запасом
PS: Ecoflow буде коштувати приблизно в 2 рази дороще ніж система з акумами, а по друге в Ecoflow інші акумулятори яки не придатні до наших умов і не придатен для використання як повноцінне джерело безперебійного живлення (ну тобто завжди вімкнений в розетку. а потім працювати як інвертор з акумом), це переносний девайс в режимі ДБЖ строк служби в рази меньший