На головну сторінку Аквафорум
На головну сторінку

Назад   Аквафорум - форум акваріумістів та тераріумістів > Для новачків > Для тех, кто недавно на форуме. Первые вопросы, справочники и прочее. > Я новичок

Примітки

Я новичок Ничего не понимаю в аквариумистике, только начинаю, но очень хочу научиться! Новичкам писать сюда

Відповідь

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 24.12.2020, 19:29  
110 литров опыта

Живу я тут

Звідки Ви: Жемчужина у моря
Дописи: 513

сказав Дякую: 151
сказали Дякую 69 раз(и) в 49 повідомленні
НаЧнеМ со 110 НаЧнеМ со 110 поза форумом 24.12.2020, 19:29
Рейтинг: (1 голосов - 5,00 средняя оценка)

Честное слово - не хотел создавать подобную тему, думал вычитаю, создам пару точечных тем с вопросами и все будет ок, но создать функционирующую замкнутую систему оказалось не так просто.

Поэтому да бы не засорять форум кучей тем, ПРОШУ помочь/подсказать по ряду вопросов.

Оборудование и декорСкрытый текст

РастючкаСкрытый текст

ЖивностьСкрытый текст

Запуск – от идеи до облома.Скрытый текст

Ну а теперь о наболевшем…Скрытый текст

ПЕРВЫЕ ФОТОСкрытый текст

Показания воды + УДО (химия) до СО2Скрытый текст

Показания воды + УДО (химия) ПОСЛЕ СО2Скрытый текст

ЗаметкиСкрытый текст

Востаннє редагував НаЧнеМ со 110: 16.08.2021 о 21:59..
Переглядів: 133433
Відповісти з цитуванням
cказали "Дякую" НаЧнеМ со 110 за цей допис:
Старий 01.09.2022, 09:25   #856
Живу я тут

Звідки Ви: Україна
Дописи: 458
сказав Дякую: 169
сказали Дякую 252 раз(и) в 179 повідомленні
Re: 110 литров нервов ===www.aquaforum.ua===

Цитата:
Це неможливо! Ну ні як не обдуриш КН при такій низькій подачі газу. Тому у Вас або зламаний лічильник і насправді там 3 бульбахи в секунду, або Ви живете в Києві, де водопровод з дуже низьким КН.
можливо і живу я досить далеко від Києва)

Цитата:
Запобіжник наче бачив на балоні. Дуже схожий як на лимонці і там він в мене спрацьовував, після чого я його підкручував майже на мінімум. На болані поки лячно щось крутити. Дякую за пораду, треба буде якось почитати, все таки тиск вище аніж в лимонці та метал це не пластикові пляшки.
Це зовсім не той запобіжник, на балоні нічого підкручувати не потрібно! Там стоїть запобіжник на розрив, і він спрацьовує коли є надмірний тиск в балоні. Дамп редуктора це інше- коли кінчається газ в балоні, тиск падає- редуктор який налаштований на певний тиск починає не спрацьвувати і стається викид вуглекислоти в акву під високим тиском за короткий період. Всіх риб можна положити. Тому придумали досить простий запобіжний клапан з шприца і пружини, що відкривається при надто високому тиску і стравлює газ.

Цитата:
А травка в мене продовжує гинути
Саме через обробку вона і гине. У мене таке було. Обробляв від агролюксів ахтарою, кращеб я зразу всі рослини викинув і нетратив час.

Shiroko поза форумом   Відповісти з цитуванням
cказали "Дякую" Shiroko за цей допис:
НаЧнеМ со 110 (01.09.2022)
Старий 01.09.2022, 21:02   #857
Живу я тут

Цитата:
Допис від Shiroko Переглянути допис
стається викид вуглекислоти в акву під високим тиском за короткий період.
Цікавий ефект, такого в лимонці не буває, треба загуглити.

Цитата:
Саме через обробку вона і гине. У мене таке було. Обробляв від агролюксів ахтарою, кращеб я зразу всі рослини викинув і нетратив час.
Для мене це дивно - чому гине так поступово...я спершу думав, що травка таким чином робить переброску поживних речовин з одного "листа" в інший, а тепер, коли бачу, що гине весь куст, то приходить розуміння, що не так все просто....

НаЧнеМ со 110 поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 01.09.2022, 21:10   #858
Живу я тут

А вот так я пробую словить рыбку на продажу, новый вид ловушки у меня

[IMG][/IMG]

Старий 02.09.2022, 10:02   #859
Живу я тут

Цікавий варіант ловлі риб))) А про дамп тут на форумі якраз тема жива.

Старий 04.09.2022, 23:31   #860
Живу я тут

Добрий вечір.

Виникло декілька питань. Може свіжим поглядом краще видно та підкажете:

1. З фільтра знятий носик і течія йде по задній стінці акваріума та по лобовому склу повертається, тобто виходить коло. При цьому, знизу біля фільтра, звідки починається течія, встановлено базуку, і всі бульбашки СО2 підхоплюються та рівномірно розносяться по банці. Все було б добре, АЛЕ ця течія трохи зносить кварц правіше, піщинка за піщинкою і утворюється піщана гора в сторонці, а це вже не вписується в дизайн, бо кварц в мене наче ріка, а не пагорб якийсь.

Можно встановити носик та направити його вгору, що в свою чергу розіб'є бактеріальну плівку та навіть за рахунок коливань наситить киснем воду. Тільки ось бульбашки СО2 тоді йдуть вертикально до гори і зникає гарний ефект їх розносу по банці.

Подивіться, може підкажете вихід??? Як варіант носик направити прямо на базуку, але тоді лівий кут буде "стоячим", без гарної протоки.

2. Висота всієї системи 54см, а висота де вона буде стояти - 60см. Я спочатку думав верхню частину встановити манометрами до низу, пустити трохи шланг вниз і вверх та лічильник поставити. АЛЕ лічильник потребує постійного додавання води та згадав як ставив скляний розпилювач і як до нього прилипав шланг, що змушений був зрізати, а не знімати. Тому ідея встановлювати скляний лічильник на шланг - відпала. Тобто краще за все тий, що зараз стоїть в мене на лимонці, тобто на різьбі з двох сторон.
Так ось, лічильник + жорсткий шланг (купував спеціальний під со2, не м'який) = потребує десь 15см по вертикалі. Тобто ніяк не влазить
Як його туди пришаманити???

3. весь елєохаріс в мене став сіро-білою біомасою, але не розтворюється у воді. Його прибрати чи залишити на випадок якщо коріння прижилось та ще пустить колоски??? З ануабісів по троху прибираю гниле листя. З крінума також кінцівкі гнілі вже 2 підміни як прибирав та наче вже стабілізувався та перестав гнити.
А взагалі, після травника важко дивитись та змиритись з цим майже цихлідником, так і кортить щось додати. Ходив на базар за синтепоном та бачив наче червону німфею, правда була з дрібним листям не більше 3-4см. Так кортіло придбати, ледь стримався

Востаннє редагував НаЧнеМ со 110: 04.09.2022 о 23:40..
Старий 06.09.2022, 14:56   #861
Живу я тут

По 2 питання, я так розумію йдеться про лічильник бульбашок ? Я його вчипив до бокової стінки акви і він у мене досі там, зручно спостерігати і вид не портить, необов'язково його ставити в тумбу.
По німфеї - рослина безумовно гарна, але якщо у вас будуть цихліди - я думаю вони її порвуть як тузік грілку)

Старий 06.09.2022, 21:12   #862
Живу я тут

Цитата:
По 2 питання, я так розумію йдеться про лічильник бульбашок ? Я його вчипив до бокової стінки акви і він у мене досі там, зручно спостерігати і вид не портить, необов'язково його ставити в тумбу.
По німфеї - рослина безумовно гарна, але якщо у вас будуть цихліди - я думаю вони її порвуть як тузік грілку)
Не зовсім зрозумів про лічильник - тобто ви його врізали у шланг? Якщо так, то мабуть шланг у вас силіконовий і легко висмикнути щоб додати води. В мене так не вийде.

А по цихлідам не зрозумів - в мене вони були і є, близько 35 какаду, але траву вони ніколи не трогали. Німфея була в контексті слабкого світла та без удо рідких, не впевнений, що виживе

Старий 06.09.2022, 22:35   #863
Registered User

Звідки Ви: Одесса
Дописи: 608
сказав Дякую: 257
сказали Дякую 414 раз(и) в 237 повідомленні

Цитата:
Допис від НаЧнеМ со 110 Переглянути допис
Німфея була в контексті слабкого світла та без удо рідких, не впевнений, що виживе
Німфея виживе). В мене навіть цвіла. На той момент акваріум на 120 літрів, світло - 2 люмінесцентні лампи по 18 ват, на початку 2000-х про удо ніхто й не чув і не мріяв). Але у німфеї велике листя, як воно буде виглядати разом зі скелями та водоспадом?

Трионикс поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 07.09.2022, 13:01   #864
Живу я тут

Звідки Ви: Днепропетровск
Дописи: 626
сказав Дякую: 149
сказали Дякую 381 раз(и) в 245 повідомленні

Если я всё правильно понял с высотой тумбы, то почему не развернуть краник тонкой настройки выходом вниз, трубка образует петлю и на ней счётчик пузырьков .?
Но на стенке аквариума если будет счётчик, то это правильное его место. Непонятно, почему в него надо постоянно доливать воду?

Евгений Д. поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 07.09.2022, 17:00   #865
Живу я тут

Цитата:
Допис від Трионикс Переглянути допис
Німфея виживе). В мене навіть цвіла. На той момент акваріум на 120 літрів, світло - 2 люмінесцентні лампи по 18 ват, на початку 2000-х про удо ніхто й не чув і не мріяв). Але у німфеї велике листя, як воно буде виглядати разом зі скелями та водоспадом?
Так в тому і справа, що на староконці продавали з листям як у анубіаса петіт, ну десь 3см у діаметрі. Тому погляд і впав на неї. Та листя все було рівномірне червоне, без якихось вкраплень.
Мої мене торопили, тому пройшов, а тепер шкодую

Зараз занадто пустинно в банці, звичайно я за менший відсоток трави до каміння, але трошки треба щось добавити.

Доречі крінум стабілізувався, а ось анубіаси по троху продовжують втрачати листя... невже хімічна обробка так довго може впливати на них...

Старий 07.09.2022, 17:12   #866
Живу я тут

Цитата:
Допис від Евгений Д. Переглянути допис
Если я всё правильно понял с высотой тумбы, то почему не развернуть краник тонкой настройки выходом вниз, трубка образует петлю и на ней счётчик пузырьков .?
Я так і думав зробити, тим паче в мене з'явився такий лічільник, який можна в шланг врізати. АЛЕ шланг в мене не м'який сіліконовий, а дуже жорсткий. Тобто його відірвати буде неможливо для обслуговування.

Ось він :

Цитата:
Непонятно, почему в него надо постоянно доливать воду?
Тому що вона постійно зникає, може випаровується, може по троху газіком розноситься. Такий зараз в мене на лимонці стоїть, він на різьбі, там вже відсотків 30% води зникло і це тільки 3 тижні минуло як я доливав. Також заливав туди гліцерин, все одно по троху зникав, не так швидко як дістілят, але кінець був однаковим.

Старий 07.09.2022, 17:44   #867
Живу я тут

Звідки Ви: Днепропетровск
Дописи: 626
сказав Дякую: 149
сказали Дякую 381 раз(и) в 245 повідомленні

Я не знаю как работает эта система самогонного аппарата с лимонкой, но в баллонной системе должен быть ещё обратный клапан, один, если надёжный, или два если доверия мало. Счётчик пузырьков ставится после крана тонкой настройки, а клапан до крана.
Если постоянно приходится доливать воду в счётчик, значит что-то сделано не правильно.
Если так уж нравится дорогой счётчик Денерле, хотя его мог запросто заменить копеечный шприц, я бы сделал переходники с жёсткой трубки на мягкую по обе стороны счётчика, и вопрос снятия решился бы. Это чтобы жёсткую трубку не разогревать постоянно.

Евгений Д. поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 07.09.2022, 18:26   #868
Живу я тут

Цитата:
Я не знаю как работает эта система самогонного аппарата с лимонкой, но в баллонной системе должен быть ещё обратный клапан, один, если надёжный, или два если доверия мало. Счётчик пузырьков ставится после крана тонкой настройки, а клапан до крана.
Ну раз не знаєте, то розповім - все так само як і в системі з балоном
Запобіжник на фото - найлівіша частина системи. В лимонці лічільник встановлен так само - після крана.

Цитата:
Если постоянно приходится доливать воду в счётчик, значит что-то сделано не правильно.
Звучить як "сам дурак", бо якщо такої проблеми не було б, то не давали б людям поради лити гліцерін.

Цитата:
Если так уж нравится дорогой счётчик Денерле, хотя его мог запросто заменить копеечный шприц, я бы сделал переходники с жёсткой трубки на мягкую по обе стороны счётчика, и вопрос снятия решился бы. Это чтобы жёсткую трубку не разогревать постоянно.
Якось дивно ви читаєте мої пости - мені навпаки він не подобається, я хотів би лишити свій з резьбою, той що зараз на лимонці, з причини доливу води.
І я не знаю скільки він коштує, бо мені людина його подарувала разом із системою яку я купував.
Зайві перехідники - то зайві місця для втечі газу, тобто це слабкі місця. Така порада мені недовподоби.

Старий 07.09.2022, 19:09   #869
Registered User

Звідки Ви: Одесса
Дописи: 608
сказав Дякую: 257
сказали Дякую 414 раз(и) в 237 повідомленні

Цитата:
Допис від НаЧнеМ со 110 Переглянути допис
Так в тому і справа, що на староконці продавали з листям як у анубіаса петіт, ну десь 3см у діаметрі. Тому погляд і впав на неї. Та листя все було рівномірне червоне, без якихось вкраплень.

Мої мене торопили, тому пройшов, а тепер шкодую
Це тому, що маленький відросток). У мене зараз росте карликова німфея, листя десь до 10 см).

Трионикс поза форумом   Відповісти з цитуванням
Старий 07.09.2022, 19:23   #870
Живу я тут

Цитата:
Допис від Трионикс Переглянути допис
Це тому, що маленький відросток). У мене зараз росте карликова німфея, листя десь до 10 см).
Може то не німфея була.... або з нею сталося як з рибами - "затянутая"

А можете свою сфоткати, раптом ми говоримо про різні травки

Share/Bookmark

Відповідь

Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)

Параметри теми
Параметри перегляду

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 03:30.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
(с)Бешлега Олександр Анатолійович, 2002-2025. Використання матеріалів сайту без посилання на джерело заборонено.
Дякуємо за ліцензійну версію форума компанію Барбус, представника торгової марки Sera в Україні.

no new posts