|
26.12.2013, 16:19
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: г. Запорожье
Дописи: 604
сказав Дякую: 79
сказали Дякую 233 раз(и) в 154 повідомленні
|
Re: Відповідь: Расчет экономической эффективности примения светодиодного освещения в ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від Олег Демчук
у мене в великій залі стоять точкові світильники - 15 шт, які розраховані на 30вт лампи розжарювання (в сумі по ватам це виходить 450 ват). Наразі замінив усі ці лампочки на лед-лампи від Електрум кожна по 2 вата кольору 2800К і ціною 50 грн - в сумі виходьть 30 ват!!!. Я люмені ніякі не рахував і не збираюсь , але чисто візуально світла як було в кімнаті при лампах розжарювання, так і залишилось при ледах. Так, сама лампочка розжарювання коштує в 5-10 разів менше ніж ледівська, але й міняв я їх набагато частіше - по штуці-дві кожного місяця. Ну і лічильник накручує на кіловат 200 менше кожного місяця.
|
30-ватная лампа накаливания дает световой поток 300 Лм.
Я не знаю сколько дают Ваши 2Вт лампы, но даже хорошие трехватки http://maxus.com.ua/ru/led-247-r39-3...0v-e14-cr.html дают только 260 Лм, так что у Вас далеко не полноценная замена. А глаз он ко всему привыкает. Странные люди аквариумисты, они точно знают сколько люменов нужно их растениям но в люстру для себя любимых ставят свет от фонаря, не проводя никаких расчетов 
|
|
|
Ці 3 користувач(ів) сказали Дякую Voltik за це повідомлення:
|
|
26.12.2013, 16:32
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Київ
Дописи: 550
сказав Дякую: 585
сказали Дякую 226 раз(и) в 170 повідомленні
|
Відповідь: Re: Відповідь: Расчет экономической эффективности примения светодиодного о ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від Voltik
30-ватная лампа накаливания дает световой поток 300 Лм.
Я не знаю сколько дают Ваши 2Вт лампы, но даже хорошие трехватки http://maxus.com.ua/ru/led-247-r39-3...0v-e14-cr.html дают только 260 Лм, так что у Вас далеко не полноценная замена. А глаз он ко всему привыкает. Странные люди аквариумисты, они точно знают сколько люменов нужно их растениям но в люстру для себя любимых ставят свет от фонаря, не проводя никаких расчетов 
|
А яка заміна повноцінна??? Якщо мені комфортно, то чого це не є повноцінним???? Я ж не фотосинтезом займатимусь в шкірних покривах під цими лампами... Головне що очі і я, звісно, почуваюсь комфортно, і плювати я хотів на ті люмени - в кого їх більше на десяток, в кого менше. Та й розраховуються усі ці люмени для ідеальних умов в лабораторіях, а у мене далеко не такі умови, і тут ще не факт що саме світить на більше люменів... Я висловив свою думку, що заміна насамперед ламп розжарювання є цілком виправданою та економічно діцільною навіть зараз (про лімінісценки хз, але напевно теж лед вигідніший вже зараз, ІМХО, звісно).
|
|
|
26.12.2013, 16:36
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: г. Запорожье
Дописи: 604
сказав Дякую: 79
сказали Дякую 233 раз(и) в 154 повідомленні
|
Re: Відповідь: Re: Відповідь: Расчет экономической эффективности примения светодиодно ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від Олег Демчук
А яка заміна повноцінна??? Якщо мені комфортно, то чого це не є повноцінним???? Я ж не фотосинтезом займатимусь в шкірних покривах під цими лампами... Головне що очі і я, звісно, почуваюсь комфортно, і плювати я хотів на ті люмени - в кого їх більше на десяток, в кого менше. Та й розраховуються усі ці люмени для ідеальних умов в лабораторіях, а у мене далеко не такі умови, і тут ще не факт що саме світить на більше люменів... Я висловив свою думку, що заміна насамперед ламп розжарювання є цілком виправданою та економічно діцільною навіть зараз (про лімінісценки хз, але напевно теж лед вигідніший вже зараз, ІМХО, звісно).
|
Я лишь говорю что у Вас сейчас уменьшилась освещенность, если она Вас устраивает, значит раньше она была завышенной. Всего то  Конечно же в сравнении с лампами накаливания экономия есть, но если бы применили ЛЛ, экономия была бы больше в общем зачете 
|
|
|
 |
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи
HTML код Вимк.
|
|
|
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 09:19.
|