На головну сторінку Аквафорум
На головну сторінку

Назад   Аквафорум - форум акваріумістів та тераріумістів > Барахолка > Объявления: куплю, продам, обменяю, отдам, приму, услуги... > Продам > Аквариумы, оборудование, грунты, декорации
Аукцион Реєстрація ЧаПи Учасники Календар Нинішні дописи

Примітки

Параметри теми Параметри перегляду
Prev Попередній допис   Наступний допис Next
Старий 01.05.2018, 16:57   #11
Живу я тут

Звідки Ви: Київ
Дописи: 600
сказав Дякую: 450
сказали Дякую 890 раз(и) в 326 повідомленні
Re: `Украина. Европа. Профессиональное LED освещение для ваших аквариумов от RIVAL AQ ===www.aquaforum.ua===

Доброго дня, питання до виробника ,та і може ще хтось зустрічався з такою проблемою(проблема явно не в світильнику).
Купив Rival MAX Spectral 50, світить просто шикарно, рослини за пару днів буквально відреагували, все супер.
Але, світильник у мене працює через електронний таймер, ось такий Feron/Lemanso TM22, так от, коли таймер автоматично вимикає світло,діоди повністю не гаснуть. Світять ледве помітним тусклим світлом, не яскраво, але достатньо для того, щоб помітити їх світло у темряві у відзеркаленні на поверхні води. Звісно якщо підключати напряму в розетку і вимикати кнопкою на блоці з драйвером, то такого нема. Якщо увімкнено в таймер і після автоматичного відключення таймером ще і виключити кнопкою на блоці, то також такого нема.
Аналогічна проблема була і в саморобному діодному світильнику, але особливого значення цьому не придавав. Однак, за менше ніж 2 роки роботи саморобний світильник став світити явно не так яскраво. Звісно це може через те, що алюмінієвий профіль надто грівся, частково по моїй вині, напаяв діоди надто близько один до одного. Яскравість могла впасти думаю як і через перегрів, так і через те, що діоди були неясно які, китайські.
Але питання наступне, ось це слабке ледь помітне світіння, якось знижує ресурс роботи діода? Може хтось стикався, чи хоча б теоритично може сказати, стане падати світловий потік з часом чи ні? Саме світіння мене ніяк не турбує, бентежить ресурс діодів.
Якщо потенційно це тускле світіння значно скорочує ресурс діода, то буду щось вирішувати, міняти таймер і так далі. Нажаль відмовитись від таймера не можу.

true_red поза форумом   Відповісти з цитуванням

Share/Bookmark

Мітки
led, led светильник, аквариумный светильник

Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 14:57.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
(с)Бешлега Олександр Анатолійович, 2002-2025. Використання матеріалів сайту без посилання на джерело заборонено.
Дякуємо за ліцензійну версію форума компанію Барбус, представника торгової марки Sera в Україні.

no new posts