|
08.03.2019, 11:02
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Київ
Дописи: 225
сказав Дякую: 64
сказали Дякую 66 раз(и) в 41 повідомленні
|
Re: Не гріє термокилимок ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від uprst15
яке реле годиться.
|
я користуюся такою штукою: "терморегулятор цифровий термодаллас"...
щоправда, діапазон температур в мене зовсім інший.
але нащо гріти сонну неактивну змію в обмеженому просторі, я не розумію. нагріванням буде тільки витіснятися кисень з тієї коробки.
Цитата:
Іноземні заводчики вирощують змій і в менших, ніж у мене, контейнерах.
|
Якщо пошукаєте, то знайдете й "заводчиків", які тримають і розводять котів у "хом'ячих" клітках! Це не означає, що так треба і робити. Для заводчиків це комерція і короткий епізод, коли молода тварина вчепилася за життя з останньою надією на покращенні умов.
А Вам з цією твариною, на відміну від заводчиків - жити роками (якщо спеціально не плануєте зворотнє. Але, будь-що, Ви - її "зелена миля"...
УФ якогось "зимового" рівня буде і в пластику, а от решта всього...
Замкнені мікросередовища з газів і рідин багато в чому схожі, не повірите. Мабуть, тому розділ "тераріуми" знаходиться тут, а не на котячому форумі.
Тому - протрібно ВСЕ для створення цілісного мікроклімату: простір, волога, світло, рослини для оздоровлення середовища і насичення киснем, який, в свою чергу, має дезинфікуючий ефект. Чи Вам потрібна в хаті якась вічно брудна нездорова зона з "анабіозною", вічно "зимуючою" твариною. От в одній сусідній активній темі про орхідеї - приклад утримання змій. І це не тільки для краси, повірте! Це все місяцями збирається, причому вже за наявності багаторічного досвіду, матеріальної бази і "тверезих" уявлень.Тераріуми - це дуже складно, ліпше вже починати з гупі/креветок -ви їх хоч "в обличчя" не запам'ятаєте, щоб вони потім в кошмарах десятиліттями не снилися...
я коли сюди прийшла на форум майже 10 років тому, то він був... якось активніший і тут частіше звучала хороша думка, прямим текстом, що раз узяв тварину, поцікався, як її достойно утримувати - бо на те він і продавака, щоб набрехати й втюхати.
Покажіть хоч одне відео чи текстовий блог з прикладом, де таких змій купують НЕ з метою недобсросовісної комерції і тримають усе життя в пластиковому контейнері...
І скільки термін життя такої тварини, і наскільки задоволені власники. Просто цікаво.
|
|
|
08.03.2019, 14:05
|
|
Придивляюся
Звідки Ви: Киев, Украина
Дописи: 31
сказав Дякую: 96
сказали Дякую 8 раз(и) в 2 повідомленні
|
Цитата:
Допис від Semelena
нагріванням буде тільки витіснятися кисень з тієї коробки.
|
Ви про вентиляцію щось чули? Чи вважаєте, що садок це герметична коробка?
Цитата:
Допис від Semelena
Чи Вам потрібна в хаті якась вічно брудна нездорова зона з "анабіозною", вічно "зимуючою" твариною.
|
Ви бачили хоч один садок реально? Чи головне побільше драми?
Цитата:
Допис від Semelena
Тераріуми - це дуже складно, ліпше вже починати з гупі/креветок -ви їх хоч "в обличчя" не запам'ятаєте, щоб вони потім в кошмарах десятиліттями не снилися...
|
Дякую за пораду. От тільки не пам' ятаю, щоб я її у вас просила.
Цитата:
Допис від Semelena
на те він і продавака, щоб набрехати й втюхати.
|
Якщо ви так ставитесь до продавців тварин, то де, цікаво, ви своїх берете? Чи це така манера - усіх брудом полити, щоб ваше біле пальто яскравіше сяяло?
І перш ніж розкидатись звинуваченнями, хоч би гугл відкрили, якщо власного досвіду бракує, а поговорити хочеться
Про переваги і недоліки пластикових боксів (англ)
https://youtu.be/hM15VUjqOWE
Про важливість невеликих розмірів терра для зміят
https://youtu.be/MpeFOLhyYS8
https://ru.m.wikihow.com/заботится-о...о-полоза?amp=1
https://planetexotic.ru/blog/osnovy-soderzhaniya-zmey/
І на майбутнє - я просила поради про обігрів. За поради вдячна усім. А терпіти ваше, Semelena, зверхнє відношення і вислуховувати фантазії, не підкріплені досвідом утримання змій - я не підписувалась. Або коректніше формулюйте свої острахи, або тримайте їх при собі.
|
|
|
08.03.2019, 16:24
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Київ
Дописи: 225
сказав Дякую: 64
сказали Дякую 66 раз(и) в 41 повідомленні
|
Цитата:
Допис від uprst15
Якщо ви так ставитесь до продавців тварин, то де, цікаво, ви своїх берете?
|

Розказую.
В мене є син і тато. В тата є дружина, досить легковажна особа пенсійного віку, трохи за нього молодша, всю свою кар'єру за родом професійної діяльності з ранку до вечора мучить чужить дітей. Якимсь чином в цієї жінки опинилася вдома маленька тропічна красновуха черепашка 4 см і 12-літровий акваріум ширма для підвіконня (висота 30, довжина 30, ширина 12см), який вона полоскала у ванні, впустила і він тріснув. Проте тріснув не настільки, щоб не тримати "стовп" води... тобто, рідини у 5-6 см. Якось зайшовши у гості, я побачила умови, в яких утримується тварина. Брудного суцільно темного кольору маля сиділо на маленькому камені, а навколо була непрозора плотна калюжа з екскрементів, яка ДИКО смерділа на відстані не одного метра.
Ще через певний час, восени, люди купили собі маленький черепашник. А тріснуту "ширму" тато завіз мені, попередивши, що на Новий рік він подарує онуку черепашку найменшого розміру, бо вони кумедні, і це дешево і сердито - гривень 10 за штучку.
Щоб зайняти цей тріснутий акваріум більш простою в догляді твариною, я пішла в найближчий гіпермаркет і купила те, що там продавалося і було найменш вибагливим - в кількості 2 штуки. Через 4 роки лишилася самотня тварина, і я забрала по об'яві за гроші ще пару аналогічних підрощених тварин у людини, яка не хотіла їх далі в себе утримувати. Ще через 4 роки в мене знов лишилася одна сумно визираюча тварина, і я поїхала в інше місто за друзями для неї. Не продавалося б "сестер по нещастю" - довелося б розважати тварину самій, наскільки б змогла.
Але провокувати зообізнесменів, щоб підримували моду на утримання даних тварин, і шукали їх десь, а може ще й наловили їх для мене з дикої природи, вважаю неправильним.
Цитата:
Про переваги і недоліки пластикових боксів (англ) Про важливість невеликих розмірів терра для зміят
|
в першому ж відео бачу знайомий дорогущий хагенівський світильник...
"для зміят"? це якесь виправдання, щоб закривати очі на той факт, що вони дуже недовго будуть зміятами?
ну вибачте, я в жодному разі не звинувачую і взагалі не знаю і навіть не дуже хочу знати, що Ви собі думаєте.
просто попереджую про всяк випадок, так само як тут 10 років тому попереджали мене.
бо я бачила, що стається з черепашками-красновушками через рік. в кращому разі, їх віддають в штучний пруд в зоовідділ гіпермаркету. в інших випадках їх тримають в тазику ідентичного діаметру (ідентичного розмірам тварини). коли є час, носять туди-сюди той тазик (або замалий черепашник без устаткування) від тепла до сонечка. але здебільшого часу немає, і тварина через певний час гине. або ще варіант - доживає до літа, тікає десь на дачі і гине в холодний сезон (бо тварина тропічна). перед тим іще, якщо їй щастить, якийсь час полює на місцеву фауну і кошмарить конкурентів по екологічній ніші...
Цитата:
власного досвіду бракує, а поговорити хочеться
|
з рептиліями (черепахами) мені вистачило й чужого досвіду!
я маю тягти гроші в своєї сім'ї задля створення задовільних умов тропічним рептиліям, яких я взагалі в свою місцину не замовляла і не розумію, що вони тут роблять (як, в приниципі, і ті нещасні вимираючі та лабораторні аксолотлі)?
нащо мені такий досвід?
|
|
|
08.03.2019, 17:58
|
|
Придивляюся
Звідки Ви: Киев, Украина
Дописи: 31
сказав Дякую: 96
сказали Дякую 8 раз(и) в 2 повідомленні
|
Цитата:
Допис від Semelena
користуюся такою штукою: "терморегулятор цифровий термодаллас"...
|
А як датчик захищаєте, бо в інструкції читала "При необходимости использовать датчик температуры в
токопроводящих жидкостях - необходимо поместить его в герметичную водонепроницаемую капсулу!", то якщо вода розіллється це ж теж струмопровідна рідина буде
|
|
|
 |
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи
HTML код Вимк.
|
|
|
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 15:21.
|