На головну сторінку Аквафорум
На головну сторінку

Назад   Аквафорум - форум акваріумістів та тераріумістів > Для новачків > Для тех, кто недавно на форуме. Первые вопросы, справочники и прочее. > Я новичок
Аукцион Реєстрація ЧаПи Учасники Календар Нинішні дописи

Примітки

Я новичок Ничего не понимаю в аквариумистике, только начинаю, но очень хочу научиться! Новичкам писать сюда

Зачинена тема

Параметри теми Параметри перегляду
Старий 17.11.2019, 15:49   #1
Живу я тут

Звідки Ви: Київ
Дописи: 600
сказав Дякую: 450
сказали Дякую 890 раз(и) в 326 повідомленні
Re: Hagen Fluval Flex 57 л за и против, помогите определиться. ===www.aquaforum.ua===

Хм, зайшов на офіційний сайт JBL, там ніде не написано що JBL ProScape Volcano Mineral якось "заряжений", на відміну від того ж пауер сенда від АДА(в якому є гумус, торф і т.д) тобто по суті це звичайна лава. Тільки можна бути впевненим в її безпечності і чистоті, як не як JBL солідна фірма.
А от продавці цієї підложки пишуть, що вона "пітатєльна", ну вони таке і про монадо пишуть, а це неправда. Думаю сайту виробника довіряти більше варто, ніж продавцям.
В такому разі, можливо і не така вже й погана ідея, і депоніт мікс, і підложка з лави.
Сам думав про такий експеримент, тільки з іншою підложкою і з лавою не фірмовою.
Єдине, що я б певно не клав їх шарами, а змішав лаву з підложкою і підложки зовсім трошки. А поверх цього мікса сойл. Такий собі запас поживних речовин, якого б хватило на роки без перезапусків.

true_red поза форумом  
Старий 17.11.2019, 17:23   #2
Придивляюся

Звідки Ви: Киев
Дописи: 19
сказав Дякую: 7
сказали Дякую 3 раз(и) в 3 повідомленні
Re: Hagen Fluval Flex 57 л за и против, помогите определиться. ===www.aquaforum.ua===

Цитата:
Допис від true_red Переглянути допис
тобто по суті це звичайна лава. Тільки можна бути впевненим в її безпечності і чистоті, як не як JBL солідна фірма
Я знаю, что это простая лава. Ложить ее буду не в качестве питательной подложки, а больше как "дом" для бактерий и дренаж.
Цитата:
і з лавою не фірмовою
Брал крошку лавы для первого аквариума у отечественных продавцов, но в итоге, может мна показалось, прислали по всей видимости шлак с какого то металлургического комбината, в итоге купил JBL ProScape Volcano Mineral, отличается даже внешне.
Цитата:
Єдине, що я б певно не клав їх шарами, а змішав лаву з підложкою і підложки зовсім трошки
Так и получится у лавы JBL фракция 4-8 mm, а DeponitMix, если не мочить - 1-3 mm, так что просыпится. За Scaper's Soil сами немцы с Dennerle говорят - пустой, но чень пористый, быстро набирается питательных веществ.

Цитата:
влізе Collar aHeater
Термошнур не для обогрева аквариума в моем случае будет,(у меня зимой при полностью прикрученных батареях в квартире 23-25 градусов, сейчас окно на проветривании, а температура в неотапливаемом аквариуме 24,5). Хочу попробовать, как предлагают в Dennerle устроить движение воды в грунте (восходящие потоки за счет нагрева). И в конце концов его всегда можно отключить.

ivan300773 поза форумом  
cказали "Дякую" ivan300773 за цей допис:
true_red (17.11.2019)

Share/Bookmark

Зачинена тема

Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 00:18.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
(с)Бешлега Олександр Анатолійович, 2002-2025. Використання матеріалів сайту без посилання на джерело заборонено.
Дякуємо за ліцензійну версію форума компанію Барбус, представника торгової марки Sera в Україні.

no new posts