Я бы поставил пару каменюк, все остальное засадил бы монте-карло или кубой. Может еще чего то воткнул бы. Запускался бы на старой воде, старом грунте, вернее взял бы пару троку жмень старого грунта. Может каких то бактерий еще купил бы. Через день, два, начал бы подавать газ с удобрениями. Вот так я бы запускался. Но Вам такое не пойдет.
Цілком згідний! Я запускав конкурсний аквас на монадо з підложкою від Єрмолаєва, через рік запускав туж банку з пустим грунтом - нічого поганого не хочу сказати але по моєму 2 типи запусків були одинакові. Поки грунт не замулився (1-2 місяці) рослини росли повільно. Потім вістрілили в ріст. В якості природної підложки я використовував кріль.
Креветки добре гамають і сруняють також, тому за місяць-півтора шар мулу в моїй акві був достатній. Тим більше монадо такий що добре притягує навколо себе мул.
Готових рецептів немає але яб запускався на пустому грунті, дісно поставив би коряжку або кілька цікавих каменів,на перед монте карло, можна глосу, задній фон засадив би довгостебловими для виїдання нітратів (вони швидко ростуть але надлишок поживних речовин добре виїдають). На початок поставив би бражку для подачі СО2. Монте карло а тим більше куба добре рости без СО2 не будуть. По світильнику писав. А далі будете набиратись свого досвіду.
Ці 2 користувач(ів) сказали Дякую Shiroko за це повідомлення: