Цитата:
Допис від Shiroko
Поки грунт не замулився (1-2 місяці) рослини росли повільно. Потім вістрілили в ріст. В якості природної підложки я використовував кріль.
Креветки добре гамають і сруняють також, тому за місяць-півтора шар мулу в моїй акві був достатній. Тим більше монадо такий що добре притягує навколо себе мул.
Готових рецептів немає але яб запускався на пустому грунті
|
З креветками прикольний варіант. Єдине, це біологічне навантаження яке залишиться на весь час життя акваріуму. Вони будуть розмножуватися до певної кількості. В акваріум можна буде посадити менше риб. Якщо автору вони подобаються, то так, вони дуже класні перші мешканці. Пізніше вони доїдають за рибами...
Можна і без них. Тоді або підложку, або якісь таблетки з добривом для старта рослин під корінь, або трошки рідких добрив раз в тиждень. А може і цього не треба. Нажаль точно не скажу.
Садіть багато рослин при старті. Свої 10 літрів ви будете розбирати? Якщо так то у вас вже будуть рослини з розвиненою кореневою - це супер. І троха мулу перекиньте, для швидшого старту.
Перші 1-2 тиждні рослини будуть приходити в себе після пересадки. В останній старт я не встиг доробити світло і перші 1-2 тиждні все було без світла. Можливо саме через це геть не було проблем з водоростями. Рослини оговтались від стрессу, намацали корінням землю, тоді я дав світло на повну - і вони пішли в рост.
Запорука відсутності проблем з водоростями це велика біомасса рослин. Вони мають рости швидко і мати надлишок енергії. Бути здоровими. Тоді в них буде достатньо сил на синтез речовин які пригнічують водорості (і інші рослини також). Для цього потрібно світло. Не бійтесь його. Також потрібно знайти місце для потужних швидкорослих (навіть без со2) підводних рослин. Або плаваючих на поверхні рослин.