Цитата:
Допис від Valeriy123
виморожування
|
Працює. Берете пластиковий пакет потрібного об'єму, заливаєте воду, кладете в морозилку і чекаєте доки наружний шар не замерзне, а в середині залишиться рідина. Рвете свій пакет, робите отвір і зливаєте рідину з середини. Решту розморожуєте- це Ваша пом'якшена вода. Вам треба цей гімор?
Цитата:
Допис від Valeriy123
кип’ятіння впродовж 5-10 хвилин, з подальшим використанням верхніх 2/3
|
Я би кип'ятив хвилин 20, відстоював декілка годин (можно і коагулянту налить), а потім шлангом зливав би оті пресловуті 2/3. Багато наробитесь?
Цитата:
Допис від Valeriy123
застосування засобів рН, КН Мінус
|
рН-... Ну, наллєте Ви якусь кислоту і що? Ну впаде рН, і що? Рибам і рослинам від цього ані тепло, ані холодно. Принаймні абсолютній більшості. Хімічне підкислення ніяким чином не впливає на зміну коліру дропчекера, да простить мене Хазяйка Розділу за таку алегорію. Хімічно підкислювати воду треба тільки в тих випадках, коли воно треба- тим рідкісним рибам та рослинам, яким це конче необхідно. Навіть жителі т.зв. "чорної води" далеко не завжди без неї не можуть обходитись. Спочатку з'ясуйте нащо підкислювати.
Цитата:
Допис від Valeriy123
є рекомендації щодо використання води із київських бюветів, стверджують – майже осмос (викликає сильні сумніви)
|
Якось не міряв бювети. Як на мене, то там забагато запаху сірководня, щоб викристовувати цю воду без доочищення в акваріумі.
Забули ще "КН-". Як на мене, то любий засіб на якому це написано- лохотрон.
Забули ще "картрідж для пом'якшення води". Теж лохотрон, але на термінологіі. Так, ці картріджі міняють йон кальція на йон натрія, так, накип перестає випадати, але гідрокарбонат-йон нікуди не дівається, а значить формально "тимчасова" твердість зменьшується, а фактично лужність остається незмінною.
Ну і головне питання. Взагалі нащо воно Вам? 99% риби це повність однаково, як однаково і 80% рослин, які ми вирощуємо в акваріумах. У Вас є рослини, які не можуть жити в київській воді? Вона, доречі, в основному доволі непогана.
Резюме. На мійпогляд регулювати кислотність треба подачею СО2, а що стосується того що мі звемо "КН", то воно впливає виключно на кількість надутого в воду СО2. Чим КН вище, тим більше треба дути. Повторюю- в Київі це не запредельно.
Якщо ж вже таки конче треба знизити твердість води (для яких рослин, це краще Вам розповість чарівна пані Ольга (я бачу що
slalf в темі)), то реальної альтернативи осмосу чи дістіляту немає. Принаймні на сьогодні.