На головну сторінку Аквафорум
На головну сторінку

Назад   Аквафорум - форум акваріумістів та тераріумістів > Другие вопросы пресноводной аквариумистики > Аквариумный дизайн > Аквариумный дизайн в стиле Aquascape (Аквапейзаж)
Аукцион Реєстрація ЧаПи Учасники Календар Нинішні дописи

Примітки

Аквариумный дизайн в стиле Aquascape (Аквапейзаж) Раздел, посвященный направлению аквариумного дизайна Aquascape.

Параметри теми Параметри перегляду
Prev Попередній допис   Наступний допис Next
Старий 12.08.2024, 16:29   #3
Активний участник форуму

Звідки Ви: Київ
Дописи: 107
сказав Дякую: 67
сказали Дякую 129 раз(и) в 59 повідомленні
Надіслати повідомлення для Deus на Skype
Re: Джош Сім: Підготовка до конкурсу з акваскейпінгу ===www.aquaforum.ua===

Назва акваскейпу

Чи важлива назва акваскейпу для конкурсу? Чесно кажучи, я не на 100% впевнений. Перш ніж заглибитися в обговорення, давайте подивимося на назви макетів останніх 10 чемпіонів IAPLC:
  • 2014 - Passage (Прохід)
  • 2015 - Longing (Туга)
  • 2016 - Mighty Cave (Могутня печера)
  • 2017 - Congo (Конго)
  • 2018 - Yururi (Розслаблення)
  • 2019 - DreamOn (Мрій)
  • 2020 - Eden (Едем)
  • 2021 - Ancient Tree (Стародавнє дерево)
  • 2022 - Ascend (Підйом)
  • 2023 - 源@域 (Джерело)
Тепер давайте також подивимося на назви чемпіонів IIAC:
  • 2015 - Samsara (Сансара)
  • 2016 - 爱远方 (Любов здалеку)
  • 2017 - Congo (Конго)
  • 2018 - Fate (Доля)
  • 2019 - Fallowness (Пустота)
  • 2020 - Eternal (Вічний)
  • 2022 - Abyss (Безодня)
  • 2023 - Radiance (Сяйво)
А як щодо KIAC?
  • 2022 - Enchanted Forest (Зачарований ліс)
  • 2023 - Fallen (Падіння)
Що спільного у назвах цих чемпіонів?
  • Потужні (здебільшого)
  • Класичні
  • Короткі, 1-2 слова і запам'ятовуються
  • Більшість з них не дають прямого опису акваріума, вони або дають тонкий натяк, або мають глибше приховане значення.
Отже, як ми повинні називати наш конкурсний акваріум?
Чесна відповідь буде: називайте його як хочете, кому яке діло. Жартую.

По-перше, я хочу сказати, що якщо наша робота "не досить хороша", ми можемо назвати її небом і землею, це нічого не змінить. Факт.
Але, якщо наша робота має шанс на призи, на перші місця, іноді назва акваріума може змінити ситуацію.

Ми повинні знати, що в більшості конкурсів судді бачать назву акваріума (разом з розміром акваріума). Тому наявність гарної та відповідної назви може іноді "вразити" суддів або навіть допомогти їм зрозуміти сенс нашої роботи.

З цим знанням давайте обговоримо, як ми повинні називати наш акваскейп.
Є два основні підходи:

1. Ми хочемо, щоб назва розповідала суддям, про що акваріум, або давала натяк на нашу тему.

Приклади таких назв: Passage (Прохід), Mighty Cave (Могутня печера), Congo (Конго), Ancient Tree (Стародавнє дерево), Ascend (Підйом), Fallen (Падіння).

Як згадувалося раніше, хоча ці назви не дають чіткого опису акваріума, вони дають тонкий натяк суддям на те, які їхні теми. Я багато разів казав, якщо люди не розуміють, що ми робимо, їм буде важче це оцінити. Тому в таких випадках назва може допомогти глядачам (суддям) краще зрозуміти наші думки, і це може змінити ситуацію.

Тут я хочу навести цитату пана Юсуке Хомма, одного з суддів IAPLC, про його вибір найкращого акваріума у роботі талановитого Нгуєн Мінь Тоана з В'єтнаму, який отримав золоту нагороду у 2021 році за роботу "Storming" (Шторм):
Цитата:
"Мені було дуже важко вирішити до самого кінця, але я вирішив віддати свій найкращий акваріум "Шторму". Композиція з глибиною і деталізованим висадженням рослин дійсно вражає. Однак вирішальним фактором було те, що назва "Шторм" вказує на сцену, де можна відчути історію про те, як риби плавають, ніби вони тікають від шторму, що чудово виражено в акваскейпі".
Це, якщо це не є чітким показником того, як назва може вплинути на результат, я не знаю, що є!!! Тому, безумовно, корисно вибрати назву, яка дозволяє людям зрозуміти, що ми хочемо висловити.

Золота премія IAPLC 2021: "Storming" від Нгуєн Мінь Тоан.
Чудовий приклад того, як ідеальна назва може допомогти вам у рейтингу.
Темний приглушений настрій і риби, що тікають, передають суть "Storming" і дозволяють глядачам зрозуміти тему.

Сказавши це, я вважаю, що ми не повинні називати акваскейп назвою, як наші бабусі розповідають історії. Наприклад:
  • "Ліс з багатьма деревами і річкою, що протікає через нього", або
  • "Великий водоспад з впалим деревом і мохом, що росте на ньому", або
  • "багато риб тікають від шторму, що наближається".
Це, звичайно, для сміху, але ви знаєте, що я маю на увазі. Знайдіть класне слово або два, які описують вашу роботу тонко, залишаючи щось для уяви.

2. Назва, яка може мати приховане значення, але не прямо/непрямо пов'язана з темою акваскейпу.

Приклад: Longing (Туга), DreamOn (Мрій), Eden (Едем), Samsara (Сансара), Fate (Доля), Radiance (Сяйво).

Ці назви, ми не можемо безпосередньо пов'язати із акваскейпами, які вони представляють, автори можуть мати свої причини для таких назв, але ми ніколи не дізнаємося, якщо вони не скажуть.

Цей спосіб називання нашого конкурсного акваскейпу також означатиме, що ми відмовляємося від можливості розповісти суддям, що ми робимо - це нормально, якщо наш макет може говорити сам за себе.

Якщо ми збираємося використовувати цей підхід, я б сказав, що небо - це межа!! В основному, ми можемо використовувати будь-яке слово або слова, які є запам'ятовуються, класними, потужними і в той же час можуть означати щось для нас, щось тільки для нас, щоб знати і для інших, щоб дізнатися або роздумувати!

Отже, ось підсумок керівництва з називання конкурсних акваскейпів:
  1. Коротка назва - вона буде звучати більш класно, потужно, запам'ятовуватися і легко запам'ятовуватися.
  2. Не використовуйте назву, щоб розповідати бабусину історію, не будьте занадто поверхневими.
  3. Якщо це необхідно, знайдіть назву, яка може дати тонкий натяк на ваш акваскейп, розкажіть людям, яка ваша тема, прямо або непрямо.
  4. Якщо ви робите #3, використовуйте прості або загальні слова, не використовуйте слова, які люди повинні шукати в словнику, щоб дізнатися значення (не дійте як розумник).
  5. Якщо ви хочете використовувати назву, щоб дати нам знати, що ви робите, будь ласка, використовуйте слова, які ми можемо зрозуміти.

Я також суджу деякі місцеві конкурси акваскейпінгу, і я повинен визнати, що мені сподобалися деякі дотепні і крінжові назви акваріумів за ці роки, це просто викликало велику усмішку на моєму обличчі, знаючи, що творець має чудове почуття гумору.

Останнє зауваження:
  • Погана назва не зіпсує чудовий акваскейп.
  • Чудова назва підніме хороший акваскейп.
  • Супер крута назва лише зробить поганий акваскейп ще смішнішим.
Тому просто зосередьтеся на покращенні своєї роботи з акваскейпінгу і, можливо, турбуйтеся про назву, коли дійдете до цього.
Мініатюри долучень
Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  441446989_10212129791395920_3576836646713109149_n.jpg
Переглядів: 2145
Розмір:  147,0 КБ
ID:	695692  

Востаннє редагував Deus: 13.08.2024 о 14:33..
Deus поза форумом   Відповісти з цитуванням

Share/Bookmark

Мітки
josh sim, акваскейпінг, Джош Сім, конкурс

Тут присутні: 2 (учасників - 0 , гостей - 2)

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 16:36.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2026 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
(с)Бешлега Олександр Анатолійович, 2002-2025. Використання матеріалів сайту без посилання на джерело заборонено.
Дякуємо за ліцензійну версію форума компанію Барбус, представника торгової марки Sera в Україні.

no new posts