На головну сторінку Аквафорум
На головну сторінку

Назад   Аквафорум - форум акваріумістів та тераріумістів > Другие вопросы пресноводной аквариумистики > Аквариумный дизайн > Аквариумный дизайн в стиле Aquascape (Аквапейзаж)
Аукцион Реєстрація ЧаПи Учасники Календар Нинішні дописи

Примітки

Аквариумный дизайн в стиле Aquascape (Аквапейзаж) Раздел, посвященный направлению аквариумного дизайна Aquascape.

Параметри теми Параметри перегляду
Prev Попередній допис   Наступний допис Next
Старий 12.08.2024, 16:30   #4
Активний участник форуму

Звідки Ви: Київ
Дописи: 108
сказав Дякую: 67
сказали Дякую 126 раз(и) в 59 повідомленні
Надіслати повідомлення для Deus на Skype
Re: Джош Сім: Підготовка до конкурсу з акваскейпінгу ===www.aquaforum.ua===

Редагування фотографій

Це делікатна тема. У певному сенсі це як допінг у спорті. Багато наркотиків заборонені, але багато спортсменів все одно їх приймають. Якщо нас не зловлять, все добре, але це не означає, що ми невинні.

Щоб розпочати це обговорення, я хотів би розділити всі процеси постредагування на кілька категорій: добре, прийнятно, сіра зона, погано, суцільне зло.

1. Категорія "Добре" (без ризику)
Це категорія, в якій, на мою думку, процеси редагування дозволені на всі 100%.
  • Перетворення RAW у JPEG
  • Зміна розміру фотографії (зменшення роздільної здатності зображення, збереження у меншому розмірі файлу) для виконання обмеження максимальної розміру файлу для подання на конкурс.
  • Корекція об'єктива - іноді наш акваріум на фотографії виглядає не як прямокутник, а трохи роздутий, як пивний живіт. Корекція об'єктива дозволяє відрегулювати фотографію так, щоб форма акваріума знову виглядала нормально.
  • Перейменування файлу
2. Категорія "Прийнятно" (дуже низький ризик)

У цій категорії ці процеси редагування нібито не дозволені, але я не думаю, що ми в великій небезпеці бути дискваліфікованими за це.

Це загалом деякі кроки редагування, які не змінюють вміст акваскейпу, і деякі з редагованих ефектів можна досягти за допомогою різних налаштувань камери або деяких технік фотографії. Основна мета цих процесів - покращити якість нашої фотографії.
  • Обрізка - вирізання боків, верхньої та нижньої частини, щоб виключити деякі безладні оточення на фотографії.
  • Підвищення різкості зображення - щоб зробити зображення чіткішим.
  • Регулювання контрасту, яскравості та експозиції - це в основному для того, щоб зробити фотографію темнішою або яскравішою в цілому.
3. Категорія "Сіра зона" (низький/середній ризик)

Ця категорія включає гру з кольорами в цілому (повне фото, не вибірково) або маніпулювання розмірами фотографії.
  • Регулювання колірної температури - щоб зробити тон фотографії теплішим (більш жовтуватим) або холоднішим (більш синюватим). Це також можна зробити за допомогою налаштувань камери, регулюючи баланс білого в камері.
  • Регулювання колірного тону (відтінок, насиченість, яскравість) - цей процес редагування дозволяє нам налаштувати загальний колірний тон фотографії, щоб він був більш жовтуватим, зеленуватим, червонуватим тощо, або якщо ми хочемо, щоб колір був більш приглушеним або яскравим, залежно від наших тем. Знову ж таки, це стосується налаштування всього фото, а не вибіркового редагування певних місць або певних кольорів.
  • Розширена корекція об'єктива шляхом нахилу або зсуву зображення - іноді наша камера встановлена криво під час зйомки. Об'єктив може бути спрямований вниз, вгору, нахилений в одну сторону (ліворуч або праворуч) або не вирівняний. Тому ми використовуємо постредагування, щоб зробити фотографію знову ровною. Є також випадки, коли акваскейпер навмисно знімає акваріум під низьким кутом (вгору), щоб отримати велике відображення водної поверхні та більш драматичний ефект, після чого вони редагують зображення, щоб зробити фотографію знову прямою, зберігаючи ефект.
  • Видалення подряпин на поверхні акваріума або видалення деяких великих очевидних бульбашок (таке трапляється).
4. Категорія "Погано" (високий ризик)

Це категорія, в якій описані зміни, що не рекомендується робити, або робити їх на свій страх і ризик.
  • Вибіркове регулювання певного кольору на певному місці (не повне фото).
  • Зміна риб - додавання, видалення, клонування.
  • Будь-які інші техніки редагування, які використовують метод "шарування", в основному є високим ризиком.
5. Категорія "Суцільне зло" (не робіть такого!)

Багато дискваліфікацій пов'язані з процесом редагування в цій категорії. Це в основному "шахрайство" шляхом зміни основної структури акваскейпу. Тому, будь ласка, не робіть цього.
  • Додавання предметів (хардскейп, рослини), які не належать до конкретної фотографії, або видалення предметів (хардскейп, рослини) на фотографії.
  • Переміщення предметів (хардскейп, рослини) в межах однієї фотографії
  • Спотворення (вигин, подовження, видалення тощо) хардскейпу або рослин на фотографії.
  • В основному, будь-які фізичні зміни хардскейпу або рослин потрапляють у цю категорію.
Отже, ось 5 категорій процесу постредагування, які я знаю (може бути більше, але я не знайомий). Наскільки далеко ви готові піти і який ризик ви готові взяти, я не можу коментувати.

Особисто для мене, я б сказав, що категорії 1-3 все ще "прийнятні", але це не означає, що ми не будемо дискваліфіковані за це, все ще є деякий ризик, особливо для категорії 3. Робіть це в міру і не проти своєї совісті. Будьте відповідальні за свої дії і приймайте наслідки, якщо станеться щось погане. Це мої переконання.

Тепер дозвольте мені розповісти, що я роблю для своєї конкурсної фотографії:
  1. Я використовую програмне забезпечення Canon для корекції об'єктива і, якщо потрібно, виправляю 2 дуже погані подряпини на склі акваріума, видаляючи їх (моєму акваріуму 7 років).
  2. Adobe Lightroom для налаштування експозиції, контрасту, яскравості, колірного тону, колірної температури та різкості фотографії. Перетягуючи повзунок вліво і вправо, щоб знайти найкращий стан. В основному все, що стосується кольору, яскравості та різкості, налаштовується в Lightroom.
  3. GIMP (безкоштовне програмне забезпечення) для обрізки та зменшення розміру файла зображення до 5 МБ для участі у конкурсу.
Я робив більше постредагування в минулому, включаючи деякі дуже ризиковані зміни (винен!). Чесно кажучи, багато з цих редагувань в основному для задоволення себе, ви знаєте, перфекціоністська природа художника. Я не думаю, що інші, включаючи суддів, помітять велику різницю з або без редагувань, якщо вони не порівнюють 2 фотографії поруч.

В кінці дня, просто робіть те, що вважаєте за потрібне, і будьте відповідальні за свої дії.

P.S.: Я знімаю тільки в JPEG. RAW занадто клопіткий.

Востаннє редагував Deus: 14.08.2024 о 14:57..
Deus поза форумом   Відповісти з цитуванням

Share/Bookmark

Мітки
josh sim, акваскейпінг, Джош Сім, конкурс

Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 20:41.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
(с)Бешлега Олександр Анатолійович, 2002-2025. Використання матеріалів сайту без посилання на джерело заборонено.
Дякуємо за ліцензійну версію форума компанію Барбус, представника торгової марки Sera в Україні.

no new posts