|
03.07.2009, 01:00
|
|
Активний участник форуму
Звідки Ви: Тернопіль
Дописи: 143
сказав Дякую: 33
сказали Дякую 90 раз(и) в 51 повідомленні
|
Re: Изготовление акваконтроллера ===www.aquaforum.ua===
Все вірно, при знятті напруги 220В з симісторів вони закриваються, навіть якщо на управляючий електрод постапає сигнал відкривання, і навпаки, якщо нагрузки під напругою, а ви відключаєте живлення процессора від блока компа, то напруги батареї може не вистачати для повноцінної роботи. Тут грає роль яка батарея(3.6В чи 4.8В)
В мене на трьохбаночній нікелевій батареї 3.6В при переході в автономний режим(від батареї) і подальшому відновленні напруги датчики температур в перший момент показують 85 градусів, тобто вся схема крім атмеги в перший момент не правильно функціонує , за 10 сек все приходить в норму. Тільки не завжди всі активні до того канали залишаються активним після збою живлення. Це недолік прошивки і схеми.
Якби таймер був організований в зовнішньому виконанні, і прошивка сканувала стан портів, і відновлювала їх активність після збоїв в живленні, тоді всі проблеми відпали.
|
|
|
03.07.2009, 07:03
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: г. Полтава
Дописи: 232
сказав Дякую: 341
сказали Дякую 101 раз(и) в 51 повідомленні
|
Цитата:
Допис від bmw
Все вірно, при знятті напруги 220В з симісторів вони закриваються, навіть якщо на управляючий електрод постапає сигнал відкривання, і навпаки, якщо нагрузки під напругою, а ви відключаєте живлення процессора від блока компа, то напруги батареї може не вистачати для повноцінної роботи. Тут грає роль яка батарея(3.6В чи 4.8В)....
|
bmw, Вы наверное несовсем поняли ситуацию. Высокую сторону 220В контролера я невыключал т.е. в обоих случаях семисторы под нагрузкой. И в первом и вовтором случае я просто отключаю питание контролера по 5 В.
1-й случай просто выдергиваю штейкер 5В с контролера - контролер переходит на аккум (Li-on 3.6V 800mA) и все работает как и при нормальном режиме. И возврат в нормальный режим также все как надо - каналы остаются включеными.
2-й случай выключаю БП из розетки (или просто програмно выключаю компьютер - ситуация одинаковая) - контролер выключается тоже не переходя на резервное питание от аккума и все каналы закрываются и потом при подаче напряжения (включении БП) не возобновляются. При включении слышно двойной пик динамика контролера. - контролер перезагрузился.
Т.е. БП компьютера заставляет контролер резетнутся  видимо при выключении БП происходит какойто скачек по 5-ти вольтам, а проверить нечем  Севодня проверю на другом БП от другого компьютера - может первый экземпляр какойто попался...
Востаннє редагував Sesh: 03.07.2009 о 07:11..
|
|
|
03.07.2009, 10:13
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Киев, Татарка
Дописи: 266
сказав Дякую: 14
сказали Дякую 105 раз(и) в 85 повідомленні
|
Цитата:
Допис від Sesh
При включении слышно двойной пик динамика контролера. - контролер перезагрузился
|
А резисторы 4.7к-10к на SCK (pin8) и RESET (pin9) стоят?
|
|
|
cказали "Дякую" enfogar за цей допис:
|
|
03.07.2009, 10:22
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: г. Полтава
Дописи: 232
сказав Дякую: 341
сказали Дякую 101 раз(и) в 51 повідомленні
|
Цитата:
Допис від enfogar
А резисторы 4.7к-10к на SCK (pin8) и RESET (pin9) стоят?
|
Да. 10к, Reset на +5 и SCK на масу  .
|
|
|
 |
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи
HTML код Вимк.
|
|
|
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 13:47.
|