Цитата:
Допис від Starcomputer
По моим формулам это 1 для лампы без отражателя.
...
|
Я зрозумів, що по ваших формулах без відблискувача так:
Цитата:
Допис від Starcomputer
Ку – угловой коэффициент.
Угловой коэффициент можно посчитать, зная угол от центра лампы к краям аквариума, допустим этот угол равен 120 грд, тогда Ку = 120 / 360 = 0,33, а световой поток лампы должен быть равен:
Fл = 817 / 0,33 = 2476 Lm
|
тобто 0.33, що абсолютно правильно.
Далі ставимо відблискувач і маємо: Ку = 360 / 360=1 , це при умові що все світло відбилося, а так не буває, тобто в ідеальному випадку 0.95-0.97!
Цитата:
Допис від Starcomputer
В паспорте указывается световой поток лампы во все стороны. В случае применения отражателя световой поток увеличивается В КОНКРЕТНОМ НАПРАВЛЕНИИ за счет отраженного от отражателя света, который ранее терялся.
|
Тут все точно. Коли я маю лампу скажімо 2000 люмен то без відблискувача маю на поверхні 2000*(120/360)=666 лм, але з відблискувачем всі 2000, а по ваших формулах вийде 4000 люмен, парадокс.
На рахунок відносно коефіцієнту відблискувача, то міряють його в люксах. Один раз без відблискувача, другий з ним, дістають різницю 2 чи 4, коли поставити лінзу то можна дістати і 20 раз, але площа яка освітлюється відповідно стає меньша в 20 разів. Власне це я мав на увазі.