Добрий вечір.
Виникло декілька питань. Може свіжим поглядом краще видно та підкажете:
1. З фільтра знятий носик і течія йде по задній стінці акваріума та по лобовому склу повертається, тобто виходить коло. При цьому, знизу біля фільтра, звідки починається течія, встановлено базуку, і всі бульбашки СО2 підхоплюються та рівномірно розносяться по банці. Все було б добре, АЛЕ ця течія трохи зносить кварц правіше, піщинка за піщинкою і утворюється піщана гора в сторонці, а це вже не вписується в дизайн, бо кварц в мене наче ріка, а не пагорб якийсь.
Можно встановити носик та направити його вгору, що в свою чергу розіб'є бактеріальну плівку та навіть за рахунок коливань наситить киснем воду. Тільки ось бульбашки СО2 тоді йдуть вертикально до гори і зникає гарний ефект їх розносу по банці.
Подивіться, може підкажете вихід??? Як варіант носик направити прямо на базуку, але тоді лівий кут буде "стоячим", без гарної протоки.
2. Висота всієї системи 54см, а висота де вона буде стояти - 60см. Я спочатку думав верхню частину встановити манометрами до низу, пустити трохи шланг вниз і вверх та лічильник поставити. АЛЕ лічильник потребує постійного додавання води та згадав як ставив скляний розпилювач і як до нього прилипав шланг, що змушений був зрізати, а не знімати. Тому ідея встановлювати скляний лічильник на шланг - відпала. Тобто краще за все тий, що зараз стоїть в мене на лимонці, тобто на різьбі з двох сторон.
Так ось, лічильник + жорсткий шланг (купував спеціальний під со2, не м'який) = потребує десь 15см по вертикалі. Тобто ніяк не влазить

Як його туди пришаманити???
3. весь елєохаріс в мене став сіро-білою біомасою, але не розтворюється у воді. Його прибрати чи залишити на випадок якщо коріння прижилось та ще пустить колоски??? З ануабісів по троху прибираю гниле листя. З крінума також кінцівкі гнілі вже 2 підміни як прибирав та наче вже стабілізувався та перестав гнити.
А взагалі, після травника важко дивитись та змиритись з цим майже цихлідником, так і кортить щось додати. Ходив на базар за синтепоном та бачив наче червону німфею, правда була з дрібним листям не більше 3-4см. Так кортіло придбати, ледь стримався