|
06.10.2022, 09:26
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Україна
Дописи: 458
сказав Дякую: 169
сказали Дякую 252 раз(и) в 179 повідомленні
|
Re: Через терни до ххх л ===www.aquaforum.ua===
Хороша тема, розглядаю дану тему як загальноосвітню для всіх новачків, ну і старожилам обновити знання. Давно таких не було.
Для себе питання- виміряти люксоментром на телефоні, в суху(не в акваріумі) - виставивши світильник на ту саму висоту що і в акві- це інформативно ? Хочаб щоб орієнтовочно зрозуміти куда рухатись?
Далі по пінопласту, екструдований пінопласт, думаю буде добре, особливо з великою кількістю каміння щоб розприділити нагрузку на скло, а от з білим, м'яким - і гладким мав негативний досвід в креветочнику, і суть, думаю не в пінопласті, а в нашій чудовій воді з водогону. Знімав пінопласт (креветки почали дохнути) і побачив ржаві потьки там де пінопласт стояв на склі. Можливо не було циркуляції і ржа там затримувалась, точно сказати не можу але з того часу замінив пінопласт на мішки з лавою. Екструдований має не гладку поверхню і думаю з ним такого не буде.
|
|
|
cказали "Дякую" Shiroko за цей допис:
|
|
06.10.2022, 10:14
|
|
Super Moderator
Звідки Ви: Киев
Дописи: 8.688
сказав Дякую: 6.565
сказали Дякую 9.134 раз(и) в 3.930 повідомленні
|
Re: Через терни до ххх л ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від Shiroko
це інформативно ?
|
Це дуже залежить від росташування світильника (якщо це ЛЄД, на ЛЛ цей фокус не працює) відносно переднього скла. Там починає працювати ефект повного внутрішнього відзеркалення. Я колись намагався "на колінці" кой чого підрахувати https://uviaqua.com/yarkost-osveshhe...dne-akvariuma/
А взагалі, перед застосуванням смартфонів у якості люксометра, його б непогано було трішки відкалібрувати. Я для таких цілей теж колись намагався такі собі "довідкові дані" зробити https://uviaqua.com/kalibrovka-prilo...sveshhennosti/
Добавлено через 52 секунды
Цитата:
Допис від Shiroko
Екструдований має не гладку поверхню і думаю з ним такого не буде
|
Так, з екструдованим питань нема))
Добавлено через 23 минуты
Цитата:
Допис від mir_
ух, как у вас тут интересно )))
|
Не у "вас", а у "нас"))) И интереснее всего начнется вероятно к концу дня, когда на месте уже будет и свет, и живая водичка, и ЭППС на подкладки и оставшиеся растения. Так что, пока есть время, думай куда сажать то что есть)) А есть (подозреваю что Аня не все названия запомнила) роталы грин и индика, стаурогин браун, погостемон Хелфери, анубиас нана петит, пара шизматоглоттисов (один до 30 см выростает, второй низкий, не знаю названий), хемиантус микрантемоидес, перистолистник рорайма, крипта нури, крипта гудоро, пара эхов (честно, не знаю названия, оба узколистные, один высоченный, второй до 20 см растет, апоногетон волнистый, маленькая детка папоротника. Обычный таец.
Через дней десять подкину еще анубиасов- узколистный, золотой и вариегатный. Последние два круглолистные, бартера.
Востаннє редагував Ю.В.: 06.10.2022 о 10:38..
Причина: Добавлено сообщение
|
|
|
cказали "Дякую" Ю.В. за цей допис:
|
|
 |
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи
HTML код Вимк.
|
|
|
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 09:19.
|