Цитата:
Допис від Shiroko
Гудять переважно фільтри з великою потужністю на великі акваріуми. У вас об'єм такий що більшість якісних фільтрів відомих фірм будуть безшумні.
У мене на 100 літрах Тетра стояла ЕХ600 - щоб зрозуміти чи він працює я мав доторкатися до нього. Звуку не було взагалі.
|
Можливо мені просто не повезло з екземпляром китайця. Але в магазині погодилися поміняти фільтр на щось європейське. Так що, мабуть, заплачу я гроші і не буду витрачати час на тюнінг. Я спробував зекономити - не вийшло. Але, не стверджую, що не вийде в інших. Може просто не пощастило.
Варіанти:
JBL CristalProfi e402
JBL CristalProfi e702
Eheim Classic 250 Plus
Eheim Ecco Pro 130
Hydor Professional 150
Hydor Prime 10
Tetra External EX 600 Plus
Схиляюсь до JBL.
Акваріум планується - джунглі + фрагмент піску (стежка чи кут, чи весь периметер, ще не вирішив).
Не люблю вітер, протяг... Так само не подобається сильна течія в акваріумі, яка зносить тварин і рослини. Це несумісно з моїм власним відчуттям релаксу. Тому не хочу купити запотужну помпу...
Світла і рослин буде багато. Хотів би я стверджувати, що біомаса тварин буде маленькою, але на прикладі креветок побачив, що я не завжди можу це контролювати (вони розмножуються, а часу відловлювати і шукати кому їх передати не завжди буде вистачати).
З іншого боку є якась жадібність до великого об'єму фільтра, під біо фільтрацію.
Тобто 1) максимально тихий, бо вуха в мене чутливі; 2) не мала і не завелика потужність (акваріум 60х35х35 см); 3) побільше об'єм каністри.
Буду вдячний за поради.