|
27.11.2016, 22:08
|
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Херсон
Дописи: 1.142
сказав Дякую: 10.327
сказали Дякую 5.938 раз(и) в 1.060 повідомленні
|
Re: Генетика цихлід озера Танганьїка ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від Cognitio rerum
це якраз та родзинка, яка робить їх цікавими. Тому ми повинні особливо дбати про їх психічне здоров'я
|
++
Не впевнений, але здається, що людина створюючи умови для існування риби в штучних умовах більше впливає на поведінку цихлід, ніж генетичні зміни.
Якщо нам вдається створити умови для комфортного, наближенного до природних умов - то ми маємо отримати природні інстинкти і в розведеному поколінні. Якщо змусимо рибу робити щось не натуральне для цього виду, створивши несприятливі умови для комфортного існування -отримаємо набуті сбої в поведінці.
Вже було колись обговорення штучної інкубації ікри, забранної на ранніх стадіях розвитку та виникаючих сумнівів в здатності інкубаторської риби повноцінно розмножуватись природним засобом.
Востаннє редагував Вячеслав69: 27.11.2016 о 22:34..
Причина: орф.
|
|
|
|
Ці 5 користувач(ів) сказали Дякую Вячеслав69 за це повідомлення:
|
|
28.11.2016, 16:25
|
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Івано-Франківськ
Дописи: 401
сказав Дякую: 590
сказали Дякую 1.507 раз(и) в 355 повідомленні
|
Цитата:
Допис від Вячеслав69
++
Не впевнений, але здається, що людина створюючи умови для існування риби в штучних умовах більше впливає на поведінку цихлід, ніж генетичні зміни.
Якщо нам вдається створити умови для комфортного, наближенного до природних умов - то ми маємо отримати природні інстинкти і в розведеному поколінні. Якщо змусимо рибу робити щось не натуральне для цього виду, створивши несприятливі умови для комфортного існування -отримаємо набуті сбої в поведінці.
|
Ваша правда.
Я думаю має значення і те і друге..
Я от що замітив: в деяких видів моєї риби мисливський інстинкт на досить таки низькому рівні. Об'єми, наявність печер між камінням, парамерти води, температури - все норм. Та й риба розмножується без проблем.. А от істинкт вполювати живого малька іншого виду досить низький навіть у таких здавалось би хижаків як кальвуси. От і подумав, що звичка одержувати їжу без потреби на неї полювати напротязі декількох поколінь привела до притуплення цього інстинкту.
Для порівняння у моїх hecqui (які здається мають небагато поколінь акваріумних предків)) з інстинктом полювання все ок
Цитата:
Допис від Вячеслав69
Вже було колись обговорення штучної інкубації ікри, забранної на ранніх стадіях розвитку та виникаючих сумнівів в здатності інкубаторської риби повноцінно розмножуватись природним засобом.
|
Думаю тут доцільне порівняння з дітьми народженими з допомогою кесаревого розтину. Розмножуватись природнім способом вони звичайно можуть))))))))) але є матеріали наукових досліджень що через декілька поколінь такої практики майбутні жінки можуть мати проблеми з родорозрішенням
|
|
|
|
Ці 4 користувач(ів) сказали Дякую Cognitio rerum за це повідомлення:
|
|
28.11.2016, 19:13
|
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Херсон
Дописи: 1.142
сказав Дякую: 10.327
сказали Дякую 5.938 раз(и) в 1.060 повідомленні
|
Цитата:
Допис від Cognitio rerum
Думаю тут доцільне порівняння з дітьми народженими з допомогою кесаревого розтину. Розмножуватись природнім способом вони звичайно можуть
|
Доцільних порівнянь впливу людини на інстинктивну поведінку домашніх тварин може бути безліч.
Я колись наводив приклад, як факт невідомий багатьом містянам. Інкубаторські кури не квохчуть, яєць не висиджують. Хоча несуть запліднені яйця, які можна штучно в інкубаторі розвинути в курчат. Сельські квочки висиджують не тількі свої яйця, ще й яйця інкубаторських курей. Всі вилуплені курчата в природній засіб згодом квохчуть. І біологічні діти квочки і підсаджені інкубаторські.
Таким чином можна провести паралель між інстинктом виношення ікри/личинок риб інкубуючих в роті природним засобом та зруйнованим інстинктом штучно інкубованих риб, які скидають ікру, небажаючи її носити потрібний час.
Все імхо, звичайно.
|
|
|
Ці 4 користувач(ів) сказали Дякую Вячеслав69 за це повідомлення:
|
|
28.11.2016, 23:30
|
|
|
Живу я тут
Звідки Ви: Івано-Франківськ
Дописи: 401
сказав Дякую: 590
сказали Дякую 1.507 раз(и) в 355 повідомленні
|
Цитата:
Допис від Вячеслав69
Доцільних порівнянь впливу людини на інстинктивну поведінку домашніх тварин може бути безліч.
Я колись наводив приклад, як факт невідомий багатьом містянам. Інкубаторські кури не квохчуть, яєць не висиджують. Хоча несуть запліднені яйця, які можна штучно в інкубаторі розвинути в курчат. Сельські квочки висиджують не тількі свої яйця, ще й яйця інкубаторських курей. Всі вилуплені курчата в природній засіб згодом квохчуть. І біологічні діти квочки і підсаджені інкубаторські.
|
Якщо це так, то це цікаво.
Я про таке вперше чую (тобто читаю))
Цитата:
Допис від Вячеслав69
Таким чином можна провести паралель між інстинктом виношення ікри/личинок риб інкубуючих в роті природним засобом та зруйнованим інстинктом штучно інкубованих риб, які скидають ікру, небажаючи її носити потрібний час.
Все імхо, звичайно.
|
Інстинкт виношування ікри втрачається в штучно інкубованих риб, цілком з Вами згідний. В природі виживає потомство тих самок у котрих він сильний. Відповідно передається наступним поколінням
Хоча з іншої сторони часто виношувати ікру самка може навчатися. Десь так відбувається у моїх циприхромісів; перші два-три нерести ікру скидають а потім помалу вчаться. імхо це гарний приклад того, що поведінка має двоякі чинники впливу: і генетичні і вплив середовища
Ще хотів би навести приклад, здається в тему:
От чому кальвуси в акваріумі нерестяться в ракушку, тоді як в Озері по описах в печерах між камінням? Припущу що в акваріумі для них не знаходилось потрібної їм печери (думаю погодитесь що кожному виду "печерників" характерно вибирати любимий саме ними, дещо особливий для кожного виду тип печер для нересту) от вони і призвичаїлись (і напевно це генетично закріпилрсь) нереститись в ракушках, раз вже потрібних їм печер в акві не знаходилось..
(до речі, цікаво аж "руки чешуться", який же такий особливий дім для нересту між камінням їм підходив, що в акві таких не знаходилось?...)
|
|
|
|
Ці 5 користувач(ів) сказали Дякую Cognitio rerum за це повідомлення:
|
|
 |
|
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1)
|
|
|
Ваші права у розділі
|
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи
HTML код Вимк.
|
|
|
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 06:46.
|