Re: Генетика цихлід озера Танганьїка ===www.aquaforum.ua===
Цитата:
Допис від Вячеслав69
++
Не впевнений, але здається, що людина створюючи умови для існування риби в штучних умовах більше впливає на поведінку цихлід, ніж генетичні зміни.
Якщо нам вдається створити умови для комфортного, наближенного до природних умов - то ми маємо отримати природні інстинкти і в розведеному поколінні. Якщо змусимо рибу робити щось не натуральне для цього виду, створивши несприятливі умови для комфортного існування -отримаємо набуті сбої в поведінці.
Ваша правда.
Я думаю має значення і те і друге..
Я от що замітив: в деяких видів моєї риби мисливський інстинкт на досить таки низькому рівні. Об'єми, наявність печер між камінням, парамерти води, температури - все норм. Та й риба розмножується без проблем.. А от істинкт вполювати живого малька іншого виду досить низький навіть у таких здавалось би хижаків як кальвуси. От і подумав, що звичка одержувати їжу без потреби на неї полювати напротязі декількох поколінь привела до притуплення цього інстинкту.
Для порівняння у моїх hecqui (які здається мають небагато поколінь акваріумних предків)) з інстинктом полювання все ок
Цитата:
Допис від Вячеслав69
Вже було колись обговорення штучної інкубації ікри, забранної на ранніх стадіях розвитку та виникаючих сумнівів в здатності інкубаторської риби повноцінно розмножуватись природним засобом.
Думаю тут доцільне порівняння з дітьми народженими з допомогою кесаревого розтину. Розмножуватись природнім способом вони звичайно можуть))))))))) але є матеріали наукових досліджень що через декілька поколінь такої практики майбутні жінки можуть мати проблеми з родорозрішенням
Ці 4 користувач(ів) сказали Дякую Cognitio rerum за це повідомлення: